Perilik Başvurusu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Perilik Başvurusu – Aylık Öykü Seçkisi

image

Çantasını karıştırıyor, gerekli evraklar içinde. Tüm belgeler tamam. Saatine bakıyor, daha var, 15 dakika önce geldi, olması gerektiği gibi. Bu işi küçüklüğünden beri hayal ediyor, çizgi romanlardaki, filmlerdeki, hatta masallardaki kahramanların yeri artık doldurulabilir. Kimsenin ayrıcalığı yok. Özel birileri yok. Gerekli üniversiteyi bitirip sertifika programlarını da tamamlarsan peri olmaman için bir gerekçe yok. Eğer işe… (DEVAMI…)

İlginç bir fikirden yola çıkmış, bizim dünyamıza ait son derece maddi bir sorunu kendi tasarladığınız evrende uygulamaya dökmüşsünüz. İstemsizce kendimi psikoloji açık öğretim fakülteleri açılsın mı açılmasın mı tartışmasını hatırlarken buldum. :slight_smile: Ancak çok kısa tutmuşsunuz, belli ki bilerek, bizlere hayal etme olanağı tanımak maksadıyla. Yine de perilik yaygınlaştıktan yıllar sonra dünya ne hale gelmiş görmek isterdim. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba;

Çok güzel bir fikirden yola çıkmışsınız. Sanki bir öykünün taslağı gibi hissettim okurken. Tam o dünyaya girerken birden işi noktalamışsınız. Bence bu güzel düşüncenin keyfini çıkarın. Bırakın biraz genişlesin açılsın. Tabii bir okur olarak benim önerim bu. Yine de karar sizin derim.
İlk paragraftaki son cümlede “bir gerekçe yok” yerine “olmaman için bir neden yok” daha doğru gibi geldi bana.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, büyük bir evrenin bir parçası olabileceğini hayal ettim. Başka öyküler de gelebilir ileride :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Öykümün de gelişmesine yardımcı olan yine öykü seçkisinden bir arkadaşımla bu dünyayı geliştirmeye çalışıyoruz. Umarım ileride yeni öykülerle karşınızda oluruz. Düzeltmeniz için de çok teşekkür ederim.