Peşimde!

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Peşimde! – Aylık Öykü Seçkisi

“Takip ediyor. Peşimde. Anlatamıyorum. Anlamıyorsunuz. Hiç durmadan, bıkmadan, usanmadan takip ediyor beni…” Babası öldüğü zaman karışışına çıktı. Belki çok daha öncelerden çevresinde dolanıp duruyordu. Yıllar yılı hep bunu düşündü ama pek bir şey hatırlayamadı. Sanki tüm hayatı silik bir lekeden ibaretti. Özellikle de yaşadığı son yıllar. Tabii buna yaşamak denirse. Araf’ta hapsolmuş bir ruh gibiydi.…

Dilek merhaba;

Kadim bir meseleyi ele almışsın :slightly_smiling_face: Baba-oğul çatışması. Birçok çocuğun babasıyla az da olsa sorunu vardır galiba. Benim çocuklarımın benle ilgili şikayetlerini şimdiden merak ediyorum açıkçası :slightly_smiling_face:

Öykü hedefini vurmuş. Ben açıkçası baba oğlun uzlaşmasını arzu ettim içten içe. İkisinin de kaybolup gitmesi üzdü beni. Ellerine sağlık, senin iyi kaleminden güzel bir öyküydü.

Görüşmek dileğiyle…

Merhaba Ebuzer, çok teşekkür ederim yorumun için. Biraz geç yanıtlayabildim kusura bakma. Benim eski bir taslağımdı bu öykü. Ama beni sürekli dürtüp duruyordu. Bu şekilde tamamlandı.
Çocuklarının senin için ne diyeceğini düşünen bir babaysan emin ol çocukların senin için çok güzel şeyler söyleyecektir. Evet kadim bir mesele anne - kız çekişmesi, baba - oğul rekabeti aslında daha doğrusu ebeveyn sorunları ve onların üzerimizde bıraktığı izler.
Çiftlik sayısını kaçırdım. Umarım gölge için güzel bir şeyler çıkartabilirim.
Bu arada fırsatın olursa kiltabletoyku’de bu ay yayınlanan öyküm hakkında da yorumunu beklerim. Ben hep diyorum yazmak iyi gelen bir şey ama yazılanlar üzerinde konuşmak çok daha iyi geliyor yazana. Bilmem katılır mısın?
Sevgiler,
Dilek

1 Beğeni

Dilek merhaba,

Söylediğin şeye katılıyorum kesinlikle, haklısın. Ben gölge temasına da yazamayacağım ama sen yazarsan eminim güzel bir öykü çıkar ortaya ve ben de keyifle okurum. Ben bu sıralar kurgusal.net’te yazıyorum. Kiltabletteki öykünü de en kısa zamanda okuyacağım. İyi bak kendine sevigler…