Philip K. Dick Kitapları (Alfa Yayınları)

Alfa’nın sitesine öfkeliyim, yanlıştır kesin o, favorilerimi sildi bozuk site :rage:

1 Beğeni

Eski site bozuktu, URL hataları veriyordu. Favorilere eklenen kitaplar hep 404 hatası veriyor ve kitap sayfasına yönlendirmiyordu.

Yeni site ise hala tamamlanmış gibi değil, her gün bir başka eksiklik gözüme çarpıyor. Filtreleme olayı çok kötü. Daha düne kadar alfakitap.com 'un “description” tamadres.com aitti. Bugün düzeltmişler onu. vs vs.

1 Beğeni

Altıkırkbeş baskıları Alfa’ya göre kötü mü?

Baskısı olarak çok bir fark yok ama Alfa’nınki bir tık iyi bence. Çeviri olarak Altıkırkbeş’in çevirisi okunur gibi değil bence. Alfa’nın çevirisi de ne iyi ne kötü diyebilirim, normal kalitede yani.

3 Beğeni

Ben de kötünün iyisi diyorum Alfa için. Biraz daha özen gösterseler harika iş yapmış olurlar ama olmuyor işte.

1 Beğeni

6 Beğeni

Gerçeklik neydi eğip bükerek algıladıklarımız mı, bizim gerçekliğimiz bir başka şeyin gerçekliğinden var oluyor olabilir mi ya da bir Müslüm baba şarkısının da dediği gibi her şey yalan unut gitsin mi?

UBİK gerçeklik ile ilgili onlarca soru sorduran ama her cevabından yeni sorular doğan bir PKD kurgusu ve bence PKD’nin bu soruları sordurduğu en iyi kurgusu UBİK

9 Beğeni

https://twitter.com/alfakitap/status/1494978708712656897?t=AktkgJRoPa3C9NRTT4VORg&s=19

Videoda PKD’yi açık yazmak istemişler ama Kindred yazamamışlar. :roll_eyes:

10 Beğeni

Külliyat tamamlamak bu kadar kısa sürede olabiliyorsa son 20 yılımda neden hep acı çektim. Darısı arzulanan başka yazarların başına.

7 Beğeni

Doğru yazsalar şaşırırdım. Alfa serilerin tasarımlarında en az 1 uyumsuzluk ve imla hataları konusunda hiç şaşırtmadı şu ana kadar.

4 Beğeni

PKD’nin başına gelen en kötü şeylarden ilki 6.45, ikincisi Alfa’nın redaksiyondan sorumlu editörü.

7 Beğeni

Öyle biri yok bence. Bütün kitapları çeviriden geldiği gibi basıyorlar. Elimde Alfa baskısı PKD yok sanırım ama Farseer kitaplarında editör adı yazmıyordu mesela.

Düzenleme: Unutmuşum, Aksın Gözyaşlarım Dedi Polis vardı. İçi alttaki şekilde. Burada editör var ama redaksiyon yok.

Düzenleme 2: Farseer’ların içi de böyle.

2 Beğeni

Keşke önden hangi kitapları da çıkaracaklarını yazsalarmış. Hiç değilse merak etmemiş olurduk.

Klasik Alfa hataları. Büyük ölçekte hata yapmayı başarabilen yılın yayınevi gerçekten. 6.45’in bir üst versiyonu olma yolunda bu kadar ısrarcı olmaları çok ilginç.

Berna Kılınçer iyidir, hoştur ama acilen Türkçe yazmayı öğrenmesi gerekmektedir. En fazla hata onun çevirilerinde mevcut.

Susacaktım ama dayanamıyorum.

@Akahige Alfa eğer hazır çevirisi olan bir kitap telifi almışsa ve eğer söz konusu kitabın adı çıkmamışsa dokunmamayı tercih ediyor. Olduğu gibi basıyor.

5 Beğeni

Berna Kılınçer diğer PKD kitaplarının da editörü hatta bir kaçının bizzat çevirmeni diye biliyorum. Bu tip 150-200 sayfalık eserler için ayrı bir redaktöre bence gerek yok. 1000 küsür sayfalık hacimli kitaplar olsa editörün iş yükü çok fazla olur vs. denebilir, eyvallah ama bu tip hacimsiz kitapları basıma göndermeden önce editör rahatlıkla gözden geçirebilir. Özellikle Berna Kılınçer’in editörlüğünü yaptığı kitaplarda ana karakterin ismine kadar yanlış yazılıyor. Alfa’nın kurgu dışı kitaplarında ben bu kadar redaksiyon hatasına denk gelmiyorum.

6 Beğeni

Jules Verne ve Lem kitaplarında da benzer sorunlar var. Çok zor değil gerçekten kişinin İngilizce bilmesine bile gerek yok. Sadece Türkçe bilen birisine son okuma yaptırsalar yeterli. Kitap fiyatlarına yansımayacak kadar ufak bir miktar gerçekten. Sayfasını son zamlarla 3 liraya okusalar, 300 sayfalık bir kitapta 900 lira yapar. En az 1000 adet ki 2000 adet basılıyor diye düşünüyorum. (Sadece ilk baskı için çünkü ikinci baskıda yeniden ödeme olmuyor diye biliyorum genellikle) 45 kuruş kitap fiyatına eklenmiş olur. Hadi 1 lira olsun. Bunları düşünürken örseleniyorum.

13 Beğeni

Daha önce Philip K. Dick okumamış birisine hangi kitabı ile başlamasını önerirsiniz?

1 Beğeni

Bence Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? ile başlayın. En iyi eserlerinden birisi ve anlaşılması da okuması da zor değil.

3 Beğeni

Epeydir hem bu seriye hem de Stanislaw Lem kitaplığına yeni kitap gelmedi. Alfa’da neler olup bittiğine dair bilgisi olan var mı?

En son 2023’te PKD’nin tüm kitapları Alfa’da diye video paylaşmışlardı. Ondan sonra yaprak kıpırdamadı desek yeridir.

1 Beğeni