Philip K. Dick Kitapları (İthaki Yayınları)

Hocam sakin :slight_smile: . İthaki yetkilileri sizi okuyup zam yapmasın :slight_smile:

6 Beğeni

Şimdi bi bakıyomuşuz fiyatı yanlış girdiklerini ve düzelttiklerini söylüyorlarmış, @Furkan_Kaza rıhtımda ne linç yer :rofl:

4 Beğeni

Nedense olacağına olan inancım baya var jsj🫣

Şaka bir yana BKK lar hep böyle oluyor bir baktım da geneli böyle. Tabi ön sipariş etkisi var.

2 Beğeni

Ama ben ne yaptım ki :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Tam olarak öyle yapmışlar. Helal olsun İthaki :growing_heart:

2 Beğeni

Euhm… :sweat_smile:

3 Beğeni

İroni olarak kalsın değiştirmiyorum mesajı :smiley: Tabi haklılar o boyutta bassalar aynı kitapları tekrar almak için n gibi bi sebebimiz olabilirdi ki.

2 Beğeni

İlknokta yeni İthaki PKD’leri paketlemeye başlamış, kitaplar matbaadan gelmiş.

6 Beğeni

Ubik ve Karanlığı Taramak’ta “Philip K. Dick Kitaplığı” numarası yazarken üçüncü kitapta numara yazılmamış.

2 Beğeni

Serinin Alfa’dan geçtiği belli olsun istemişlerdir :joy:

9 Beğeni

Mars’ta zaman kayması’nın Alfa da baskısı var mi? Yoksa yeni bir kitap mı?

1 Beğeni

Alfa hiç basmadı fakat zamanında 6.45 basmıştı. Hatta yanılmıyorsam iki farklı kapaklı baskısı da vardı. Benim elimde 6.45 baskısı olduğundan İthaki basımını sanırım almayacağım

2 Beğeni

6:45 baskılarına güvenmeyin leş gibi çevirileri var okunmayacak durumda diyen 3-4 kişi görmüştüm twitterda.

1 Beğeni

6.45 baskılarını boyutlarını ve kapak tasarımlarını sevdiğim için ikinci el olarak buldukça toplamaya çalışıyorum. 6.45 çevirilerinin kötü olduğunu bildiğimden mümkün olduğunca Alfa baskılarını okuyorum fakat İthaki’nin PKD’ye layık bir çeviriyle yeniden bastığı kitap olursa tabi ki alıp oradan da okurum

1 Beğeni

13 Beğeni

İthaki Ubik çevirisi 6.45 baskısının aynısı. Çevirmen Ece Gamze Atıcı, fena bir çeviri değil. 6.45 çevirileri özensizdir, doğru. Ama bazen iyileri çıkar. Ubik de onlardan biri.

Ama İthaki baskısında bir tuhaflık var:

Bir paragraf yeniden çevrilmiş. İşin tuhaf yanı İngilizce kaynak metinlerde de farklılıklar var. İngilizce bir baskıda o paragraf 7. Bölümde başka bir baskıda 14. Bölümde. İthaki baskısında aynı paragraf hem 7. hem de 14. bölümde var.

Alfa baskısında ise sadece 14. Bölümde var. Sayfa 261’deki “Glen Runciter kulağına…” diye başlayan paragraf.

Acaba Ece Gamze Atıcı metni zamanında Altıkırkbeş için çevirirken kullandığı kaynak metinde bu paragraf İki kere mi geçiyordu?

Bir sürü İngilizce metin indirdim, o paragrafın iki kere geçtiği bir kaynak metin bulamadım.

Bahsettiğim kısım:

Kulağına sağlam bir şekilde yerleştirilmiş olan plastik diski yerinden çıkaran Glen Runciter mikrofona eğilip konuştu. “Sonra yeniden konuşuruz.” Tüm iletişim cihazlarını kapatıp sandalyeden dimdik ayağa kalktı ve bir an orada dikilerek, saydam plastik tabutun içinde yatmakta olan Joe Chip’in hareketsiz, puslu ve buz kaplı bedenine baktı. Boylu boyunca ve sessizdi, sonsuza dek öyle kalacaktı.

Özgün hali:

Removing the plastic disk from its place, its firm adhesion to his ear, Glen Runciter said into the microphone, “I’ll talk to you again later.” He now set down all the communications apparatus, rose stiffly from the chair and momentarily stood facing the misty, immobile, icebound shape of Joe Chip resting within its transparent plastic casket. Upright and silent, as it would be for the rest of eternity.

2 Beğeni

Mars’ta Zaman Kayması ile beraber çıkışını yapabilir. O da paylaşıldı öylece kaldı.

@periyodiknesriyat Hocam anlaşılan telifi almaya bakmışlar direk. Ubik’teki bu özensizliği anlamadım. Sıfır çeviri yapmak çok mu zor.

3 Beğeni

Bana da üçer üçer çıkarma planları varmış gibi geldi ama her seferinde tek değil de birden fazla çıkarmaları hoş oldu. Çeviri konusunda ise neye göre tekrar çevirttiler veya neye göre eski çeviri ile birlikte aldılar hâlâ anlamadım :face_exhaling:

Umarım bari Gizli Tarih basılırken Pegasus çevirisi alınır lütfen tekrar çevirtmesin İthaki :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

24 tane Alfa baskılı, 19 tane basılmamış kitap var. Ayda bir tane planıyla tüm külliyat toplu öyküler ve röportajlar hariç tutulursa temmuz 2029’da tamamlanır. Ayda iki tane basarlarsa erken seçimde sandıktan İthaki çıkar. :slightly_smiling_face: Tek tek uğraşılmaz, belli bir süre sonra sıkılır millet. Güzel bir hype dalgası ile ikişer üçer basıp bitirmek en güzeli.

7 Beğeni
7 Beğeni