Alfa yetkilisinin PKD ile ilgili verdiği yanıt. Tüm külliyatı basmak istiyorlar.
Kitapların konusu nedir?
Güzel mi?
Çeviri durumu iyi mi?
PKD’nin ana teması genelde paranoya üzerine inşa edilmiş bilim kurgu evrenleri. Konular çeşitlilik gösteriyor. Çok değişik bir kafası var adamın. En sevdiğim yazarlardan. Alfa’nın çevirilerinde şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.
Merhaba,elimde 2 tane PKD kitabı var ve daha önce hiç PKD okumadım.Biri Yüksek Şato’daki Adam,diğeri Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?Hangisi yazara başlamak için daha iyidir,hangisini önerirsiniz?
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?, benim okuduğum ilk ve en sevdiğim pkd kitabıydı. Ondan başlayabilirsiniz.
Androidler’i tavsiye ederim. Yazarın iki farklı dönemi var. İlk dönemleri biraz daha cyberpunk, insanlık ve kitlesel yozlaşmaları sorgularken, ikinci dönemi tamamen paranoid şizofren düşünceleriyle hükümetler bizi kandırıyor kafasıyla yazdığı eserler. Sorduğunuz iki kitap da bunlara örnek olmuş.
Bende Androidler’i tavsiye ederim. Filmi de var. Blade Runner 1982. Yönetmen Ridley Scott. İzlemenizi öneririm.
Filmle roman arasında farklılıklar var. Bu yüzden önce kitabı okuyun.
Yazarın sırasıyla Androidler…, Ubik ve Vulcan’ın çekici kitaplarını okudum. Android kitabına bayılmıştım ancak diğer kitapları hayal kırıklığı oldu.
Bir sonrakine toplu öyküler 1i okumayı düşünüyorum
Total Recall (Gerçeğe Çağrı) filminin uyarlandığı “We Can Remember It For You Wholesale” öyküsü Toplu Öyküler’de var mı? “Sizin İçin Topyekûn Hatırlayabiliriz” isimli veya buna yakın bir öykü göremedim, başka bir isimle yayımlanmış olabilir mi?
Alfa buradaki edisyonu aynı sırayla basıyor gibi. O zaman 5. ciltte gelecek.
Çok teşekkürler 
Arkadaşlar merhaba,iyi bir bilimkurgu okuyucusu olmakla beraber androidler elektrikli koyun düşler mi’den başka pkd kitabı okumamıştım.Şu an bugün başladığım aksın gözyaşlarım dedi polis kitabını yarıladım ve çok hoşuma gitti kitap.Sizce toplu öyküler kitaplarını almalı mıyım? Bu kitapları okuyanlar en azından öykülerin daha mı iyi yoksa kötü mü olduğunu yorumlayabilir mi?
Öykülerinin çoğu harikadır. Özellikle birkaç öyküsü romanlarından çok çok iyidir. Bence almalısınız.
Eğer bu iki kitabı sevdiyseniz muhtemelen Toplu Öyküler’deki öykülerin de çoğunu seversiniz. Önce birinci kitabı alıp okuyun, aşağı yukarı bir fikriniz olduktan sonra devam ciltlerini alıp almama konusunda daha kolay karar verirsiniz. Ben severek okuyorum.
Arka taraf siyah olsa daha iyi dururmuş.
Ben kapağı beğendim. Dick’in yaşadığı yılları anımsatan bir havaya sahip.
Kitap sırtı neden değişti bu kadar kitap sonra Allah aşkına ya. Alfa bazen gerçekten delirtiyor insanı ya.
Belki görselde dikkat çeksin diye böyle yapmışlardır. Umarım farklı bir tarzda gelmez.