Instagram’da yorum olarak yazdım ama sağlayacaklarnı sanmıyorum. Alfa böyle şeyler yapıyor çünkü.
Genelde kırmızı tonları ciltli kitaplara yapıyorlar. Ciltli mi çıkacak aceba

Ön kapak kırmızı olunca sırt orta kırmızı olmuş. Sırt kenarları yine beyaz gibi. Başka bir farklılık var mı diğer ciltlerle ben göremedim gibi.
Gökteki Göz gibi bu ciltte sırıtacak.
Alfa işte… Kapak tasarım konusunda başladıkları gibi devam etme sıkıntıları hep oluyor.
The Exegesis of Philip K. Dick’i yayınlamayı düşünüyor mu Alfa, bilen var mı?
Arkadaşlar selam. PKD külliyatına uzay piyangosu’yla başladım ama gerçekten inanılmaz kötü bir çeviriyle karşılaştım. Her 3 sayfada bir kelimeler yanlış yazılmış, bazı cümlelerde hiç anlam yok. Pkd’nin eksantrik bir dille yazmasından da olabilir belki. Ama sanmıyorum. 6:45 çeviri kötü diye alfa’dan okuyayım dedim, bu da baya kötü çıktı. Her PKD çevirisi böyle ise devam etmeyeceğim. Bilgisi olan var mı? En azından alfadan 3 4 adet pkd okumuş olanlarınız cevaplayabilir mi?
Üç kitabını okudum şimdilik, gözle görülür bir problem hatırlamıyorum. Hatta çevirileri ve editörlükleri güzel bile diyebilirim. Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi, Çığrından Çıkmış Zaman ve Sondan Bir Önceki Gerçeği okudum.
10 civarı okudum, en fazla arada yanlış yazılan kelimeler vardı.
Alfa’nın çevirileri kötü değil ama editörlüğü kötü. Çeviri hatası çok yoktur ama yanlış yazılmış kelimelerle, noktalama hatalarıyla ve harf hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. 6:45’in her şeyi kötüdür. Sadece PKD için demiyorum bastıkları diğer kitapları okumanızı da önermem.
Uzay piyangosu bitti. Biraz önyargılı yaklaşmışım. Çok iyi bi çeviri değildi yine de. Ama okunmayacak kadar kötü değilmiş. Şu an gökteki gözü okuyorum, baya iyi gidiyor. Çevirmen zaten çoğu bilim kurgu eserini çevirmiş. Cevaplar için teşekkürler.
PKD’nin Karanlığı Taramak ve Ubik kitapları ne zaman basılacak Alfa’ya sorar mısınız?
Merhabalar. Şu kitabını da mutlaka okumalısın dediğiniz PKD kitabı var mı, elimde olanlar bunlar ve sizlerin önerisini bekliyorum. (Birkaç ayımı PKD ile geçireceğim, okurken ekleyeceğim olacaktır fakat sizlerin önerisini de almak istedim.)
Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi?, Çığrından Çıkmış Zaman ve Sondan Bir Önceki Gerçek benim önerebileceklerim. Tamamını okumadım fakat okuduklarım arasında bunlar öne çıkmıştı. Yeni okumaya başlayacaksanız da kesinlikle Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi’den başlamanızı öneririm.
PKD’ nin Türkçe yayınlanmış bütün kitaplarını okumuş biri olarak tavsiyem Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi ? ile başlamanızdır.
PKD’ nin en ünlü romanlarından biridir, filmi yapılmıştır ve bence PKD’nin baş yapıtıdır.
Sonra Yüksek Şatodaki adam ile devam edebilirsiniz. Valis üçlemesini ise en sona bırakmanızı öneririm. PKD’ nin akıl sağlığını yitirdiği dönemde yazılmıştır ve yeni başlayan birisi için okuması çok zor kitaplardır.
Teşekkür ediyorum. “Androidler…” ile başlayayım madem. Bende olmayıp da olması lazım dediğiniz, “şunu da başlarda okumalısın” dediğiniz varsa yazarsanız sevinirim.
Bana kalsa yayınlanmış bütün kitaplarını alın derim. Ama PKD aynı zamanda çok iyi bir öykü yazarıdır. Okurken keşke bitmese devam etse dediğim çok öyküsü olmuştur.
Yayınlanmış dört ciltlik bir öykü seçkisi var. Birinci cildi alabilirsiniz. PKD’ nin tarzını severseniz diğer öykü ciltleri ile devam edebilirsiniz. Sonra da sıra diğer kitaplarına gelir.

Alay Eden Adam
Savaş ve açlık, Ahlaki İyileştirme tarafından dünyadan silinmişti. Artık barış ve refah zorunlu şeylerdi. Komiteleri, robot röntgenciler ve genç yandaşlar herkesin durumdan “memnun olduğundan” emin olmak için ellerinden geleni yapıyordu.
İnsanların belli sınırlar içinde düşünmesini sağlamak eğlence ve propagandanın çiçeği burnunda müdürü Allen Purcell’in işiydi. Ama Allen Purcell ahlak bekçilerinin hiç de hoşuna gitmeyen bir özelliğe sahipti: Mizah duygusuna!
PKD’den Orwell’in 1984’ü kadar korkutucu, bugün kadar yakın
bir geleceğin toplumsal eleştirisi.
PKD’nin bu kapağı çok iyi olmuş. Bilimkurguda bu tarz kapakları seviyorum. Daha önceki kapakları pek beğenmemiştim.
Kitaplar seri mi? (20 karakter)