Philip K. Dick Kitapları

Kalite için kusura bakmayın. PDF versiyonunu bulamadım. En azından okunuyor diye düşünüyorum.

1. Bölüm ilk beş;

1. Bölüm son beş;

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Zahmet oldu. Benim için yeterli. Bendeki İthaki baskısında bir paragraf yeniden çevrilmiş. İşin tuhaf yanı İngilizce kaynak metinlerde de farklılıklar var. İngilizce bir baskıda o paragraf 7. Bölümde başka bir baskıda 14. Bölümde. İthaki baskısında (ki bu baskıda Altıkırkbeş çevirisi kullanılmış) aynı paragraf hem 7. hem de 14. bölümde var.

Alfa baskısında ise sadece 14. Bölümde var. Sayfa 261’deki “Glen Runciter kulağına…” diye başlayan paragraf.

Acaba Ece Gamze Atıcı metni zamanında Altıkırkbeş için çevirirken kullandığı kaynak metinde bu paragraf İki kere mi geçiyordu?

Bir sürü İngilizce metin indirdim, o paragrafın iki kere geçtiği bir kaynak metin bulamadım.

Bahsettiğim paragrafın özgün hali:

Removing the plastic disk from its place, its firm adhesion to his ear, Glen Runciter said into the microphone, “I’ll talk to you again later.” He now set down all the communications apparatus, rose stiffly from the chair and momentarily stood facing the misty, immobile, icebound shape of Joe Chip resting within its transparent plastic casket. Upright and silent, as it would be for the rest of eternity.

3 Beğeni
4 Beğeni
7 Beğeni

İlk kez Türkçe baskı yapacak;

14 Beğeni
6 Beğeni