Philip K. Dick Kitapları

Hemen hemen aynı düşüncedeyim. En büyük sıkıntı Toplu Öylüler 5.

6 Beğeni

Bu tweet de yalan oldu. (atıldığında adı twitterdı, o bile değişti)

3 Beğeni

Aynen katılıyorum.
Alfa’dan aldıklarım kalır
Toplu Öyküler 5 ve Alfa nın basmadığı kitaplarından çıkanları alır kenarı çekilirim.

8 Beğeni

Tasarımından bağımsız olarak gelsinde nasıl geliyorsa gelsin Toplu Öyküler 5. Tuvalet kağıdına bile basmalarına razıyım. Çok bekletildik.

1 Beğeni

Duyurulduğu gün sormuştum.

Pkd collected stories 1-2-3-4-5 kitaplarini karsilastir. En iyiden en kotuye.

ChatGPT:

Philip K. Dick’in Collected Stories serisi beş cilt hâlinde yayınlandı ve toplamda 118 kısa hikâyeyi içeriyor. Hikâyelerinin çeşitliliği ve kalitesi değişkenlik gösterse de, genel bir sıralama yapmak mümkün. İşte en iyi ciltlerden en zayıf olana doğru bir değerlendirme:

1. Cilt 3 - “The Father-Thing” (1952-1957)

(En iyisi - Klasikler yoğunlukta)
Bu cilt, PKD’nin en güçlü kısa hikâyelerinden bazılarını içeriyor. Özellikle “Foster, You’re Dead”, “The Father-Thing”, “The Golden Man”, “Pay for the Printer” gibi öne çıkan eserler var. Hem PKD’nin klasik paranoyak bilimkurgusunu hem de varoluşsal korkularını en iyi şekilde yansıtan hikâyeler bu ciltte.

2. Cilt 4 - “The Days of Perky Pat” (1954-1964)

(Daha olgun, derin hikâyeler var)
PKD’nin en güçlü dönemine denk gelen hikâyeleri içeriyor. “The Minority Report”, “The Unreconstructed M” ve “Oh, to Be a Blobel!” gibi politik ve psikolojik derinliği yüksek hikâyeler bulunuyor. Distopya ve kimlik temaları burada çok güçlü işlenmiş. Ancak birkaç hikâye daha zayıf kalıyor.

3. Cilt 2 - “We Can Remember It for You Wholesale” (1952-1953)

(Çok önemli hikâyeler var ama biraz karışık bir kalite)
Bu cilt, PKD’nin popüler kültürde en çok bilinen hikâyelerinden bazılarını içeriyor. Özellikle “We Can Remember It for You Wholesale” (Total Recall’a ilham verdi), “Impostor”, “Second Variety”, “The Adjustment Team” gibi adaptasyonları yapılan klasikler var. Ancak araya birkaç zayıf hikâye de karışmış.

4. Cilt 1 - “Beyond Lies the Wub” (1947-1952)

(Erken dönem deneyleri, inişli çıkışlı kalite)
PKD’nin yazarlık kariyerinin ilk yıllarına odaklanıyor. Bazı hikâyelerde (“Beyond Lies the Wub”, “The Variable Man”, “The Skull”) parlak fikirler var ama genel olarak ham ve gelişmemiş eserlerden oluşuyor. Fikir olarak ilginç ama anlatım açısından sonraki ciltlerin gerisinde.

5. Cilt 5 - “The Eye of the Sibyl” (1963-1981)

(En düzensiz, en zayıf cilt)
PKD’nin hayatının son dönemlerine ait hikâyeler içeriyor. Ancak bu dönemde daha çok romanlarına odaklandığı için hikâyeleri daha az etkileyici. “The Eye of the Sibyl”, “Rautavaara’s Case”, “Chains of Air, Web of Aether” gibi birkaç ilginç eser var ama genel olarak diğer ciltlerin yanında zayıf kalıyor.

Sonuç:

Cilt 3 > Cilt 4 > Cilt 2 > Cilt 1 > Cilt 5
En iyisi Cilt 3 çünkü hem güçlü klasikler içeriyor hem de PKD’nin en verimli döneminden geliyor. Cilt 5 ise en zayıf, çünkü PKD’nin kısa hikâyelere olan ilgisinin azaldığı döneme denk geliyor.

4o

5 Beğeni

Koyunlar Coin oldu artık.

Philip K. Dick, elektriksiz bir koyun ile birlikte. pic.twitter.com/4wWrJ3Drmq

— Kayıp Rıhtım (@KayipRihtim) November 19, 2020

11 Beğeni

Merhaba yazarı merak ediyorum ilk defa okuyacağım beğendiklerinizden bir kaç öneri alabilir miyim? :)))

1 Beğeni

Direkt olarak öykü koleksiyonunu öneririm ben. Alfa 4 cildini bastı hakları İthaki’ye geçti. Son cildi ne zaman çıkar bilmiyoruz.

3 Beğeni

Merhaba, yazarın telif hakları İthaki Yayınları’na geçti. İsterseniz kitaplarını bu yayınevinden almaya başlayabilirsiniz. Şimdi öneri vermek hep zor gelmiştir. Benim iyi dediğim eser size kötü gelebilir ya da bu durum tam tersi de olabilir. Yine de birkaç öneri yazarsam;

Yüksek Şatodaki Adam
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?
Karanlığı Taramak

Toplu Öyküler 1 ile başlamak yazar hakkında size daha net bilgiler verecektir.

3 Beğeni

@W4YNE @SJack Çok teşekkür ederimm yayınevi konusunu dikkate alacağım. Kitapları da listeme ekledim. :pray:

2 Beğeni

Güzel bir görsel.

2 Beğeni

10 Beğeni

Kitaplar boyut olarak Alfa’nınkilere benziyor, öyle olursa kütüphanede sırıtmaz en azından.

1 Beğeni
5 Beğeni

Kitapların boyutları Alfa Yayınlarının çıkardığı kitaplar ile aynı boyutta.

Boyut : 13,5 x 21 cm

4 Beğeni

Alfa’nın boyutları 13,5x21 değil ama. Boyutu daha küçük.

2 Beğeni

Alfa ile aynı boyutta basmamışlar. Alfa’nın boyutları Ebat: 11,5 X 19,5

1 Beğeni

Boyut olarak ikisini karşılaştırdım. Aynı ebat yazdığı için söyledim. İthakinin kitapları gelince canlı olarak daha net görebiliriz.

Alfa Yayınlarının sitesinde boyut rakamları hatalı.

Her kitapta farklı farklı boyut yazılmış.

2 Beğeni

Alfa işte. :slight_smile:

Normalde 12-20 bastılar PKD’leri. Ki bence karton kapak baskılar için güzel ve minimal ebatlar. :slight_smile:

İthaki’lerde Alfa ebatlarında olsun ya da Dune film kapak baskıların ebatlarında olsun isterdim.

İthaki Fantastik boyları ne kadar çok beğeniyorsam diğer İthaki kitap ebatlarını da o kadar çok sevmiyorum. :slight_smile:

Neyse boşver, kapaklar güzel. Ben de tüm Alfa baskılar olmasına rağmen PKD yeni baskıları da alacağım.

İthaki ile sil baştan yeniden okuyacağım tüm PKD’leri.

Öyküler biraz insanın canını sıkıyor. Malum Alfa 5. kitabı basmadı. İthaki aynı baskıyı yapmaz. Kağıt, ebat,cilt, mizanpaj vs farklı olacak. :frowning:

10 Beğeni

Elinde Alfa’dan çıkan Ubik olan varsa bana 7. Bölümün ilk beş sayfası ile 14. Bölümün son beş sayfasını çekip atabilir mi zahmet olmazsa. Tuhaf bir şeyle karşılaştım, kafayı yiyeceğim. Alfa’dan çıkan Ubik’in pdf, epub hâli varsa o daha makbule geçer.

1 Beğeni