POD (Print on Demand) sistemi

Bugün kitapyurdu sitesi kitap yayınlamak için doğrudan yayıncılık şirketi kurarak kitap yayımlamaya başlamış. Maksat burada reklam yapmak değil yanlış anlaşılmasın. Benim aslında yayınevlerinin uygulamasını istediğim bir sistemden bahsetmişler. POD (Print on Demand) sistemi dedikleri sistem ile sipariş geldikçe kitaplar basılıyor. Böylelikle sadece okunacak kitaplar basılmış oluyor. Çoğu kitap 500 - 1000 baskı yapılıyor ancak 50-60 tane anca satılabiliyor. Bence israf da önlenmiş olur. Kağıt da idareli kullanılmış olur. Bu sistem yurt dışında yaygın olarak kullanılmakta.

Sizin bu konuda düşünceniz nedir.

5 Beğeni

İşin reklam kısmı yazara düşüyor. Burada kitap bastırmak isteyenlerin sosyal medyada takipçi kasması lazım. Popüler olan birisi bu sistemde çok avantajlı konumda oluyor.

2 Beğeni

Ülkemizde de çoğu akademik kitapta uzun yıllardır bu sistem uygulanıyor. Tek sorunu bu sistemin maliyetleri inanılmaz artırıyor oluşu. Bir de kitabın elinize geçme süresi epey uzayabiliyor. 1000-2000 baskılı kitaplarda atıyorum işte belki 500. satıştan sonra amorti etmeye başlıyorsa burada her kitap sonraki baskı masrafını amorti etmek zorunda oluyor. Bazı yerlerde 5-10 kitapta bir amorti edilecek şekilde de yapıldığına denk geldim. Sizden sonra 9 kişinin daha sipariş vermesini bekliyorsunuz ondan sonra basıp gönderiyorlar 10 kişiye birden.

2 Beğeni

Şimdiye kadar bastıkları kitaplar bunlar.

Yurdumun şairlerine yol göründü. Hayatında şiirlerini bir kitap arasında asla göremeyecek olan (yayınevleri şiir basmaz, klasikleşmiş şairler dışında. Şiir öldü, deseniz de yeridir.) şiire gönül vermiş insanlar için güzel bir uygulama. Sanırım basılmış ilk üç kitaptan biri şiir kitabı, görünüşe göre.

1 Beğeni