Podcasts Koleksiyonu

En çok Yolgeçen Hanı kategorisinde konu açıyorum galiba. Ted Koleksiyonu diye bir konu açtım biraz önce. Orada da söylediğim gibi, araya girmekten çekinmeyin. Siz de önerilerinizi paylaşabilir, dinledikleriniz hakkında tartışabilirsiniz. Günlük olarak güncellemeye çalışacağım. Bu başlıkları açıyorum çünkü tüm TED konuşmalarını, tüm podcastleri dinlemeye vaktimiz yok, tüm kitapları okumaya vaktimiz olmadığı gibi. Birbirimize öneride bulunursak zamanımızı verimli kullanma konusunda yardımcı olabiliriz bence.

Yalnız kafama takılan bir konu var, Ted konuşmalarını da, podcastleri de konularına göre kategorize etmemin zaman açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

Keyifli dinlemeler.:headphones:

2 Beğeni

Altevren çizgi roman podcasti.
Yeni tatlar arayan, çizgi romana başlamak isteyenler için iyi bir podcast.
Sitede anlattıklarının büyük çoğunluğu genel olarak işleniyor. Bu podcastler daha çok o çizgi romanlar hakkında özel konular.

https://open.spotify.com/show/022LiWoa3kdKJVE0OsYMcw?si=v7sdM9UYSKG4Cs4HWmG3wA

6 Beğeni

Eskiden ekşi sözlükte takip ettiğim immanuel tolstoyevski’nin podcast serisi. Kendisi Amerika’da yaşayan bir mühendisti önceden. Sonra işi bırakıp dünyanın farklı yerlerinde part-time işlerle ve gönüllülüklerle yaşayıp gezen ve yazan birisine dönüşmüş. Kültürel/entelektüel anlamda size birçok şey katabilecek konulara değiniyor. Özellikle “Dördüncü Dalga” serisini tavsiye ederim. 5 bölümlük bir seri yapmış ve Endüstri 4.0 temelinde geleceğe bir bakış atıp olabilecekleri ve atılabilecek adımları tartışıyor. İşin içine ekonomi, antropoloji, felsefe de dahil olunca oldukça keyifli bir hale gelmiş.

5 Beğeni

Kitapçılığın sofrasına dair.

Sinemaya, dizilere, oyunlara ve hayata dair.

1 Beğeni

Ben de bunları köşeye iliştireyim. :slight_smile:

3 Beğeni

Şurayı bir hortlatayım. Okuldan eve dönerken dinlenecek podcastler arıyorum. Önerilerinizi beklerim :slight_smile:

Açıklamasında yeterince şey yazıyor ve bölüm isimleri de oldukça açıklayıcı fakat kısaca özetlemek gerekirse, günümüzde toplumumuzun ve dünyanın diğer toplumlarının içinden çıkamadığı olumsuz davranış ve alışkanlıklar üzerine araştırmalar ve kişisel fikirler dahilinde bir podcast. Can Yayınları sahibi Can Öz ve Mor ve Ötesi grubu solisti Harun Tekin birlikte sohbet ediyorlar ve dinlemek, düşünen insanlarla sohbet ediyor gibi hissettiriyor. Tavsiye ederim ilgilenen herkese.

4 Beğeni

Genel olarak dinlediklerim bunlar.

3 Beğeni
2 Beğeni

Bu podcasti sabah kahvaltıda dinliyorum

Bu podcastleri de korona olmayan güzel günlerde yolculuklarda dinliyordum…

1 Beğeni

Bu aralar Terrabayt’ı çok severek dinliyorum.

Anton Çehov - Korkunç Bir Gece öyküsü

1 Beğeni

TRT Radyo’da halen yayınlanmaya devam eden Çeviri Notları programını dinlemenizi tavsiye ederim. Çeviri, editörlük ve yayın dünyası hakkında pek çok bilgi edinebilirsiniz.

https://radyo.trt.net.tr/Galeri.aspx?OID=7bffcc8f-65d3-4443-9a81-e0928f5ef8cd&ArsivTip=7

25 Aralık programı şöyle;

Orhan Pamuk’un Kafamda Bir Tuhaflık ve Kırmızı Saçlı Kadın romanlarını İngilizce’ye çeviren Ekin Oklap ve İhsan Oktay Anar’ın Kitab-ül Hiyel romanını İngilizce’ye çeviren Gregory Key ile konuşuyoruz. 25 Aralık Cuma saat 14.30’da Radyo-1’de!

2 Beğeni

:smiley: Yıllar önce podcast yapmak istediğimi söylemiştim, bir tane yaptım. Şuraya bırakayım bakalım. Neredeyse 3 sene olmuş hatta.

3 Beğeni

BBC World Service çok güzel podcastler yapıyor, alttaki linkte serileri görebilirsiniz.

Benim takip ettiğim ise Witness History. BBC arşivlerinden kayıtlar ile geçmişteki insanlar, olaylar vb. birçok konu hakkında konuşuyorlar.

Herhangi bir bölümü siteden de dinleyebilirsiniz, yükleyebilirsiniz de. Yüklerken kalite ve dolayısıyla boyutu da ayarlayabiliyorsunuz.

1 Beğeni

https://www.gerisihikayekorku.com/category/podcast/

Benim takip ettiğim podcastlerden biri. ÖZELLİKLE tam bu foruma uygun.

2 Beğeni

Tavsiye ederim.

1 Beğeni

Özellikle yürüyüşe çıktığımda podcast dinlemeyi çok seviyorum. İlk önereceğim podcast üç dört yıl önce dinlediğim Didik Didik Freud olsun.

Sigmund Freud’un hayatının tüm köşelerini didik didik eden bu yolculuk biyografi sevenlerin yanında sanat ve tarih meraklılarına da şiddetle tavsiye olunur.

2 Beğeni

3-4 arkadaş sohbet havasında teknoloji ve sinemadan bahsediyor. Her hafta yarım saat dinlemek teknolojik cahilliği gideriyor valla :smiley: Arada filmler için özel bölüm çıkardıkları da oluyor. Meraklısı için buyrun: