Gerçekten yazık. Diyecek bir şey bulamıyorum. Okuru geçtim, edebiyata saygısızlık bu.
John Dickson Carr’ın (Carter Dickson) kitaplarının telif hakları Notabene yayınları tarafından alınmış.
Yalnız kitapların çıkış tarihleri 2013-2014. Geçen 10 yıllık süreçte telif yenilenmemiş olabilir.
George Simenon, Dashiel Hammett ve Raymond Chandler’ın kitaplarının telif hakları Alfa Yayınlarında diye biliyorum.
İthaki Yayınları, Arthur Conan Doyle’nin Baskerville’lerin Köpeği, Kızıl Dosya, Dörtlerin İmzası ve Korku Vadisi romanlarını Dünya Klasikleri dizisinde yayınladı. Tekrar bu dizide yer verir mi bilemedim.
Ross MacDonald’ın, Lawrence Block’un ve Mickey Spillane’in kitaplarının bu seride yer alma ihtimali yüksek.
Chandler’in telifinin Alfa’da olduğunu biliyorum ama Hammett ve Simenon’u bilemiyorum. Telifleri bitmiş olabilir.
Umarım bu dizide Türk polisiye yazarlarına da yer verirler.
Sanırım benim boykot buraya kadarmış. Ben kaybettim devam edenlere kolay gelsin. Umarım kitaplar iyi çıkar.
Neden boykot Marulsever ?
Korku burnu dün gelmişti bugün bitirdim. Mükemmeldi. Akıcıydı
Bundan altı-yedi ay önce İthaki tazminat hakkı olmayan çalışanlarını işten çıkarıyor gibi bir olay vardı. Birçok emekçiyi işten çıkarmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu haber geldiği sıralarda birçok kişi İthaki’yi boykota başlamıştı.
Honcin Cinayetleri diye bir kitap duyurulmuştu 3. kitap olarak. Öyle bir eser çıkmadı değil mi? 3. kitap bu mu?
O çıkmadı bunu öne aldılar galiba. Baskı yada başka bir durumdan dolayı sorun olmuş olabilir.
Diziye güzel bir başlangıç yaptım. İlk kitap (Kiracı) birçok açıdan hoşuma gitti. Özellikle gerilim sevenlere önerebilirim. Yalnız bitişi biraz sönük kaldı. Sonuna doğru ise aşırı heyecanlıydı. Bugün de dizinin ikinci kitabı olan “Korku Burnu”na başladım. Şimdiden sevdim. Çok merak ediyorum neler olacağını
Yeni çıkanlardan Baskerville’lerin Köpeği‘ni almayacağım, daha önce Alfa’dan alıp okumuştum. Diğerlerini kitaplığıma katmaya çalışacağım.
Bu konu için de teşekkürler, ilgiyle takip ediyorum artık.
Kiracı’ya yazdığım incelemeyi burada da paylaşmak istedim. Okudukça inceleme yazmayı düşünüyorum diğerlerine de
Korku Burnu çok güzeldi. Köşedeki Yaşlı Adam’ı sevemedim.
Bana göre dizinin en iyi kitabı bu şu an.