Polisiye Klasikleri (İthaki Yayınları)

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Kiracı (Marie Belloc Lowndes)
  2. Korku Burnu (John D. MacDonald)
  3. Köşedeki Yaşlı Adam (Barones Orczy)

1 2 3

10 Beğeni

16 Beğeni

@fortknoxt eline sağlık üstat.

İthaki’yi uzun zamandır boykottayım. Ancak polisiye işine girdiyseler biraz özenli olmalarını tavsiye ederim. Kıyıda köşede güzel kitaplar olabilir ama Türkçede yeniden basılmayan Lawrence Block gibi yazarlara yönelebilirler.

1 Beğeni

Kiracı daha evvel basılmış:

2 Beğeni

Gölge dizisi adı altında yayınlanan kitaplar (İçimdeki Katil, Otuz Dokuz Basamak… vs) zaten polisiye edebiyatın klasikleriydi .Sanırım dizinin ismini değiştirmişler?

2 Beğeni

Sanki onu iptal edip buna girişmişler gibi.
O seriden 2 kitap aldım sadece. Seriyi komple alan arkadaşlar daha iyi bilir ama sanki beğenmediler seriyi . @Blackheart sende vardır o seri?

3 Beğeni

Yok üstat, seriden sadece bir kitap almıştım. Onu da pek beğenmedim, o yüzden devam etmedim seriye.

2 Beğeni

Sen almadıysan tırttır o seri :slight_smile:
O yüzden o seriyi gömüp buna başladılar demek

2 Beğeni

Est. üstat :slight_smile:. Bana hitap etmedi. Belki başka arkadaşlara hitap etmiştir.

Yeni seriyle ilgili olarak da bir bakalım hangi yazarları basacaklar, ona göre hareket edeceğim.

3 Beğeni

Yeni seride 2000 öncesi doğumlu Gölge Dizisi kitaplarından da olacak. Benim anladığım yeni serinin en genç kitabı 2000’li olacak. :slight_smile:

Belki - ben de olan hissiyat - Gölge başladığı gibi devam edecekse kitap bulmak zor ( Salt polisye bir seri değildi, kara polisiye ve hatta bazıları doğaüstü, bazıları BK ) olduğu için serinin kapsamanı genişletmek için yeni bir seri ile yola devam kararı almış olabilir.

Rahmetli :slight_smile: Gölge pek forumun ilgisini çekmedi ama seçilen kitaplar olsun, kapak tasarımları olsun iyi bir seriydi. Yeni bir seride olsa aynı kapak tasarımı ile devam edilmesini isterdim.

5 Beğeni
5 Beğeni

Bu dizi çok heyecanlandırdı. Bilimkurgu ve korku dizilerinde yaptıklarını görünce, bir sürü güzel polisiye kitabı için umutlandım. Umarım onlar gibi olur bu da, çevrilmemiş güzel polisiye kitapları da görürüz. Gölge’nin kapakları tek renk siyah figürler olduğu için çok bana hitap etmiyordu bunlar daha güzel geldi gözüme illüstrasyon olunca

3 Beğeni

Seride Lawrence Block, Ross MacDonald, Dashiel Hammett, Raymond Chandler, Georges Simenon, Mickey Spillane, Arthur Conan Doyle gibi yazarları da görmeyi umuyorum. Ömer beye sordum ama henüz yanıt vermedi.

2 Beğeni

Ömer Ezer bey sağolsun yanıt verdi. Seride bu yazarların eserlerini basabiliriz demiş. Bu çok çok iyi bir haber.

3 Beğeni
2 Beğeni

Kapaklar güzel olmuş bence. Konu olarak Korku Burnu (Cape Fear) ilgimi çekti.

4 Beğeni

Kapakları ben de çok beğendim.

3 Beğeni

Ben de beğendim kapakları. Klasik tasarım ve yenilikçi görsel birleşimi gibi, güzel havası var

2 Beğeni

Korku Burnu’nun kapağı Robert De Niro’lu aynı isimle uyarlama filmi anımsatıyor, bununla birlikte malum tekne sahnesi aslında kitapta yok. Benzer bir “uygulamayı” Halka romanının televizyonlu ilk kapağında da yapmıştı İthaki.

2 Beğeni

Bir düşünsenize arkadaşlar, İthaki bu seriide; Gönül Suveren/Altın Yayınevi tekelini kırıp Agatha Christie baskılarına yer veriyormuş… Ve dahi hızını alamayıp zamanında AKBA yayınevinin bastığı en iyi polisiye klasikleri yazarları olan Carter Dickson(John Dickson Carr), Erle Stanley Gardner, Henry Kane, Ellery Queen, William Irısh, Joel Towmsley Rogers gibi yazarların eserlerini bir bir bastığını bir düşünsenize.

En içler acisi olan şey de, CinaiRoman sitesinde bu saydığım romanların çevirmenlerinin AKBA yayınevine yetiştirme telaşıyla bu yazarların eserlerini kısalta kısalta kuşa çevirerek yayımladıklarını sitede itiraf etmiş olmaları. Mesela CinaiRoman sitesinde yüzyılın en iyi polisiye romanında 1.sırada Carter Dickson’ın “Kızıl Dul” adlı bu eser, AKBA yayinevinden 240 sayfa olarak çıkmış. Bu kitap bende var. Fakat çevirmenlerin CinaiRoman sitesindeki bu itiraflarindan sonra, bu kitabı okumak hiç içimden gelmiyor.

İthaki Polisiye Klasikleri, Carter Dickson’un "Kızıl Dul"u tam metin haliyle yayımlandığını bir düşünsenize…

8 Beğeni