Post Rock Sevenler Cemiyeti

Benim gibi en çok dinlediği müzik türü post rock olan, post rock dinleyerek huzur bulanlar için bu cemiyeti oluşturma kararı aldım.

Bu cemiyette post rock severler sevdikleri parçaları paylaşırsa hem işitsel şölen yaşamış hem de yeni gruplarla/müzisyenlerle tanışmış oluruz.

İlk parça benden gelsin. Parçamız çok sevdiğim Caspian’dan Ghosts of the Garden City’nin canlı performansı.

3 Beğeni
4 Beğeni
2 Beğeni

Mogwai’nin son albümü beni fazlasıyla sevindirdi. Tam olarak en sevdiğim şarkı şu diyemesem de Midnight Flit’i dinlemek hoşuma gidiyor bayağı.

1 Beğeni

En sevdiğim canlı performanslardan. Albümün adından ve ithaf edildiği kişinin yaşamına son verişinden hareketle, evet bu şarkı bir “departure song” tabirine çok uyuyor.

Başlık benim arşivim olacak yakında galiba ama bir yandan iyi aslında. Sevdiğim parçaların derlemesi gibi.

1 Beğeni

Bugün bu şarkıya sardım. Keşke bu başlık daha popüler olsa.

1 Beğeni

Evet konuyu açarken reddit’teki r/postrock gibi bir ortam olur hayallerim vardı ama pek ilgi görmüyor ^^. Yine de 2 sene sonra birisinin ilgisini çekmesi ve katkıda bulunması çok güzel hissettirdi!

Ben de 2 sene üstüne ekleme yapayım

1 Beğeni

Uzun süredir rock müzik dinleyen birisi olarak ilk kez bu türü duydum. Merak edip araştırdım ve dinlemek için Godspeed you! Black Emperor’un ismi ilgimi çekti. Sanırım F#A# albümü popülermiş. Sizce bu albüm bu türe başlamak için uygun mu?

Bu arada godspeed you! Black Emperor nasıl yaratıcı bir isimdir? Hayran kaldım doğrusu.

@fmd_1 canını sıkma. Normal rock başlığıda ilgi görmüyor. İlgi gören tek başlık Metal müzik.

2 Beğeni

Beğendiğim ve aynı zamanda popüler olan şarkılardan birkaç tane paylaştım. İlk üçünü post-rock’tan haberim yokken dinlemeye başlamıştım.

Godspeed You! Black Emperor - East Hastings

Sleep Dealer - The Way Home

Frames - Don’t Stay Here

We Lost the Sea - Bogatyri

The Evpatoria Report - Taijin Kyofusho

Worldhaspostrock kanalındaki post-rock mixlerinden de çok şarkı keşfettim. https://youtube.com/playlist?list=PLiEjuGSqZK0OMFzIpBOQ0Oy78qYf_hOOA&si=rzPK_YDJ95rJbB8j

O albümü ve bir kaç tane daha şarkılarını dinledim ama East Hastings harici pek sevemedim. Şarkıların giriş ve bitişini çok sündürüyorlar bence. Şarkıların içindeki büyük boşlukları da sevmiyorum. East Hastings’i aşırı dinledim ama daha çok kırpılmış versiyonundan.

2 Beğeni

God Is An Astronaut, Caspian, Mono,Toundra, We Lost The Sea, Exxessens ile türe alışıp daha sonra derine inebilirsiniz.
Bu da naçizane benim şarkılarım:

3 Beğeni

Post rock türünü post rock müzik yapanlar bile tam olarak tanımlayamıyor hatta bazen böyle bir türün bile olmadığını savunanlar oluyor. Ama siz de dinledikçe fark edeceksiniz ki post rock şarkısı diyebileceğimiz şarkılarda ortak bazı nüanslar/efektler var. Bence bu türü özel kılan şey bu efektleri kullanarak insanlar inanılmaz depresif bir moda sürüklenebileceği gibi geleceğe dair umut dolu bir ruh haline de sokulabiliyor.

Bu iki şarkıyı dinlerseniz demek istediğim daha iyi anlaşılabilir. Bu türün önde gelenleri de dar bir kalıba sıkıştırılmak istemiyorlar benim tahminim çünkü yaratıcılıklarını tek bir yöne döndürmek istemiyorlar. Öyle ya da böyle post rock diye bir tür var ve geniş denebilecek bir yelpazede pek çok farklı şekilde bu tarza ait müzik yapanlar şu an çoğumuz tarafından severek dinleniyorlar.

GY!BE benim en sevdiğim gruplardan biri. Kalabalık olmalarından ve enstrüman çeşitliliğinden faydalanıp muazzam işler yapıyolar, @maymunlarguclubrlkte 'ye katılıyorum dinlemesi kolay olmayan şarkılar bunlar. Bence de başlangıç için en uygun grup değiller. Derli toplu şarkılarından Moya’yı önerebilirim. Bir de gruptakilerin yan grubu var Silver Mt. Zion diye. Ordan da C’mon COME ON parçası derli toplu denebilecek parçalardandır.

Bu türde elektronik ögelerle müzik yapanlar var, bass’a ağırlık verip math rock’a kayanlar var, GY!BE gibi keman ve çello ekleyip müzik yapanlar var. Dinledikçe siz de kendi keşiflerinizi yapacaksınız zaten. @maymunlarguclubrlkte ve @Duke 'un önerdiği parçalar/gruplar da türü sevdirecektir.

@Duke aramızda post rock sevenleri ararken yapanları görmek çok sevindirdi hahah. Mutlaka dinleyeceğim.

3 Beğeni

Bu söylediğinize çok katılıyorum. Sözle değil, melodi ile size birşey anlatmaya çalışıyorlar, çalışıyoruz.:slightly_smiling_face:
Çok sevinirim dinlerseniz.:hugs:

@Elmakurdu23 Ayrıca, yıllardır müzik yapan biri olarak söyleyebilirim, ruh halinin de şarkıyı dinlerken çok önemi oluyor. O yüzden her zaman 2. veya 3. şans verilmeli dinlediğiniz gruba.

2 Beğeni

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Edindiğim izlenime göre progresif rock’a oldukça benziyor gibi. Her grubun kendine ait tarzı var gibi duruyor.

@Duke bu tarz enstrümansal şarkıların dinlenmesinin zor olduğunu progresif rock’tan biliyorum. Bazen ilk başta sevmediğim şarkıları 2. dinleyişte sevebiliyorum. Bu tarz türler dinlenmek için emek ister. Tek oturuşta sindiremesin şarkıyı.

Not: Sonunda 2 gündür dinliyorum bu türü. Godspeed you banada giriş kısımlarını çok uzatıyor gibi geldi. Bunun ďışında Sleep Dealer-The Way home, Frames- Don’t Stay Here, Bogatyri- We Lost the Sea şarkılarını sevdim. Birazda yarın dinleyeceğim.

2 Beğeni
  1. A Silver Mt. Zion - For Wanda
  2. No Clear Mind - Dream is Destiny :heart:
  3. MØN - Try :heart: :heart:
  4. Godspeed You! Black Emperor - Moya :heart:
  5. The Best Pessimist - Above The Fog (Pt. 2)
2 Beğeni
1 Beğeni

Arkadaşlar okul yüzünden bu aralar hiç post rock dinleyemedim. Haliyle buraya gelip paylasım yapamıyorum. Müsait olduğum ilk anda dinleyeceğim.

1 Beğeni

Diğerlerini boşver ilk buradan başla :grinning:

2 Beğeni

2 şarkıyıda çok beğendim. Ama bence Lost in kiev-mirrors daha başarılı.

Saint John’da çok güzel. Bayağı söz barındırması ile şaşırtı beni.

1 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni