Potterhead Dostlarım

Potterhead dostlarım lütfen hepiniz yorumlara bir rakam yazın. ( Potterhead değilseniz yazmayın) Burada kaç Potterhead var çok merak ediyorum. Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum. :smiley: Bu arada arada bir ev yapımı Harry Potter eşyaları yapımı anlatacağım. Umarım eğleniriz. :heart_eyes: :star_struck:

5 Beğeni

Bu arada özel olarak istediğiniz bir eşya varsa buraya yazabilirsiniz. Eğer yapabilirsem seve seve paylaşırım.

1 Beğeni

Kendime “potterhead” falan diyebilir miyim? Bilemem ama sevdiğim bir seridir. Yaptığınız eşyaları seve seve takip ederim. :slight_smile:

1 Beğeni
  1. :slightly_smiling_face:
2 Beğeni

Snape fanıyım. Malfoy ve çetesini sevmem. Harry iyi çocuk. Voldemort loser. Potterhead filan anlamamak ben.

Lütfen burada Türkçe İngilizce karışık konuşmayalım. :pray:

2 Beğeni

MERHABA POTTERHEAD DOSTLARIM
Merhaba, Potterhead dostlarım, bugün size söz verdiğim gibi bir Harry Potter dıy (kendin yap) projesi yapacağız.
Her şeyin başlamasına vesile olan kendi Hogwarts mektubumuzu yapazağız.
MALZEMELER:
• Bir adet yazıcı
• Üç adet A4 Kağıdı
• Bir tatlı kaşığı kahve ya da çay
• Bir bilgisayar
• İsteğe göre bir parfüm ya da koku
• Birkaç tane tepsi
• Yarım su bardağı su
YAPILIŞI
• İlk olarak yarım su bardağı suya kahveyi ekleyip karıştırıyoruz.
• Eğer istiyorsak bu karışıma parfüm veya koku ekliyoruz.
• Sonra bunu tepsiye boşaltıyoruz ve bir kağıdı tepsinin içine batırıyoruz, 5 dakika bekletiyoruz.
Not: Kağıtları 5 dakikadan fazla bekletmeyin ve çıkarırken dikkatli olun.
• Kağıdı çıkardıktan sonra ütü basıyoruz ya da başka bir tepsiye koyup kaloriferin altına koyuyoruz.
• Aynı işlemi tüm kağıtlar için tekrarlıyoruz.
• Bilgisayarı açıyoruz.
• Ardından Google’a “Potofunia” yazıyoruz. İlk çıkana tıklıyoruz.

• “Efekt Ara” yazan yere “Harry Potter” yazıyoruz.

• 2. çıkana yani “Hogwarts Mektubu”na tıklıyoruz.

• Adınızı, soyadınızı, adresinizi yazın.
Not: “Kağıt doku” seçeneğinin aktif olmamasına dikkat edin.

• Ardından “GO” tuşuna basıyoruz.

• “İndir” tuşuna basıyoruz.
• Yazıcıya hazırladığımız kahveli kağıtları yerleştiriyoruz.
• İndirdiğimiz bu dosyayı yazdırıyoruz.
Şimdi sırada Peron 9 3\4 biletimiz var.
image
Bu resmi biraz küçülterek tren için biletimizi almış oluyoruz.

Kitapta bize mektupta mor bir mühür olduğu söyleniyor ama burada kağıttan, kırmızı çakma bir mühür var, siz isterseniz bunu kullanabilirsiniz. Ya da kırmızı oyun hamuruna bozuk para bastırıp bir mühür yapabilirsiniz, ama mor bir mühür yapmak istiyorsanız biraz daha okumanız gerekecek. :see_no_evil:
(Bu arada mor oyun hamurundan mühür yapmak isterseniz oyun hamurunu daire şeklinde şekillendirin ve içine bozuk para bastırın.)

MALZEMELER

• Küçük bir kağıt
• Daire şeklini vermek için bir cisim
• Pirit ( Bununla da şekil verebilirsiniz )
• İki farklı tonda mor kalem

YAPILIŞI

• Kağıttan daire şeklinde bir parça kesin.
• Elinizdeki en koyu mor tonuyla kalın ya da normal bir “H” çizin, eğer kalınsa boyayın.
• Açık olan mor tonuyla da etrafını boyayın.
• Mektubun zarfını kesin ve katlayın. Diğer kağıtları da katlayın ve zarfın içine koyun.
• Ve son olarak bu mühürün arkasına pirit sürün ve mektuba bombe vererek yapıştırın.

UMARIM KEYİFLİ VAKİT GEÇİRMİŞSİNİZDİR…
Hogwarts’ta görüşürüz, ekteki malzeme listesindeki ürünleri almayı unutmayın yoksa okulda zorluk çekebilirsiniz.

3 Beğeni

Bu arada indir demezseniz sadece ilk sayfa oluyor ama indirirseniz hem zarf, hem malzeme listesi hem de ilk sayfa (yani McGonnagal’ın imzası olan sayfa) oluyor.

2 Beğeni

7.

2 Beğeni

Bu arada linki de buraya bırakıyorum.

2 Beğeni
  • Harry Potter
  • Ron Weasley
  • Ginny Weasley
  • Hermonie Granger
  • Luna Lavegood
  • Sirius Black
  • Lord Voldemort

0 oylayanlar

2 Beğeni

Arkadaşlar bu oylamada herkes favori karakterini işaretlesin. Eğer favori karakteriniz bunlardan biri değilse Cevapla’dan cevaplayın. En çok sevilen karakter ile ilgili bir dıy hazırlayıp paylaşmaya çalışacağım. :smiley:

2 Beğeni

Arkadaşlar bu arada Kanal D’de Harry Potter filmlerini vermeye başladı. Dün akşam felsefe taşı vardı ama yazamadım, lütfen beni affedin.:frowning: Bu pazartesi de Sırlar Odası var. İzleyebilirsiniz. Ben bu film için hemen kendime kostüm yaptım. Kız olmama rağmen bu filmde Harry’yi yaptım. Onun eşyalarını yakında paylaşırım. 2. filmde de Dobby olacağım. Onu da mutlaka paylaşırım. Bu arada eğer siz de yapmak istiyorsanız şimdiden beyaz bir çorabı kirletmeye ve çuval aramaya başlayabilirsiniz. :see_no_evil: :upside_down_face:

2 Beğeni

Arkadaşlar çoğunluk Hermonie oldu. Yakında bir Hermonie dıyı paylaşacağım. Yull Bale posterini yapmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

2 Beğeni

Arkadaşlar bu gün sizinle Hermione’nin asasını yapacağım. Mektup geldi şimdi sıra asada.
MALZEMELER

*Yün ip
*Silikon ya da ağaç tutkalı
*38 santim bir sopa
*Yeşil ve kahverengi akrilik boya
*zımpara kağıdı

YAPILIŞI

Arkadaşlar bunun yapılışı çok kolay ve kısa olduğu için zorlanacağınızı sanmıyorum. Bir tek boyanın kuruması gerek o kadar, onu da kurutma makinesi kullanarak halledebilirsiniz. Ha bir de zımpara var:)

*İlk olarak sopamızı gittikçe sivrilecek şekilde zımparalıyoruz.
*Ardından silikonumuz ya da ağaç tutkalımızla ipi sopaya yapıştırıyoruz ve kurumasını bekliyoruz.
*Sonra boyalarımızı bir kapta karıştırıp üstünü boyuyoruz ve yine kurumasını bekliyoruz ya da kurutma makinesi yardımıyla kurutuyoruz.

Artık asamız hazır ama hakkında pek bir şey bilmiyoruz.
38.1 cm uzunluğunda ve esnektir. Asma ağacından yapılmaktadır ve çekirdeği ejderha yürek telidir. Bu asayı yapan kişi oldukça cesaretli bir kişiymiş. Asayı en iyi şekilde yapabilmek için aylarca uğraşmış. Asaya sabrın cesareti adı verilmiştir.

Her şeyi öğrendiğimize göre favori karakterimizin asasını elde etmiş oluyoruz. Ben yaparken çok keyif aldım umarım sizde keyif almışsınızdır. Bu arada hazır Diagon Yolu’na gitmişken diğer okul eşyalarınızı almayı unutmayın. :upside_down_face: :see_no_evil:

Arkadaşlar bu arada Harry’nin ve Sirius’un eşyalarından da bir ara yapacağım, merak etmeyin.

2 Beğeni

Arkadaşlar yakında sizinle bir etkinlik paylaşacağım onun için sizden basit bir ön hazırlık rica edeceğim, evinizdeki her odaya Diagon Yolu’ndaki dükkanların isimlerini verelim.
Örn: Odanız= Florish ve Blots (yanlış yazmış olabilirim)

2 Beğeni

Arkadaşlar bu arada Harry için bir sürü fikrim var ama en iyisi siz seçin.:slight_smile:

• Altın Snitch
  • Nimbus 2000
  • Felsefe taşı
  • Yara izi
  • Kostüm
  • Cosplay

0 oylayanlar

Arkadaşlar üzgünüm ama asayı bir türlü yapamadım( çok denedim ancak Malfoyunki oldu) o yüzden seçeneklere eklemedim, umarım beni affedersiniz. :frowning: :pray:

Görüşmek üzere! :grey_exclamation: :grey_exclamation:

2 Beğeni

Arkadaşlar bu arada bir basit ön hazırlık daha var. :upside_down_face: :see_no_evil: Hangi binadasınız?

• Gryffindor
  • Slytherin
  • Rawenclaw
  • Hufflepuff

0 oylayanlar

3 Beğeni

Arkadaşlar bu arada eğer etkinlikleri yapıyorsanız fotosunu koyabilirsiniz, en azından yapıp yapmadığınızı ya da nerede zorlandığınızı söyleyebilirsiniz. Eğer mümkünse söyleyin. :pray: :pray: :pray:

1 Beğeni

Potterhead Dostlarım yeni yılınız kutlu olsun. :sparkler: :fireworks: :christmas_tree: :christmas_tree: :tada: :tada: :confetti_ball: :confetti_ball: :firecracker: :firecracker: :sparkles: :sparkles:
Yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçermiş, ben kucağıma tüm Harry Potter kitaplarını alacağım on saniye kala, böylece yeni yılım bol bol Harry Potter’lı olacak. :upside_down_face:

4 Beğeni