Psikiyatrik İlaç Kullanan Var mı?

Antidepresan veya diğer psikiyatri ilaçlarından kullanan var mı? Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Ben 4 farklı ilaç kullanıyorum. Eminim bu forumda yalnız değilim. Tek dertli olan da ben değilim diye düşünüyorum.

4 Beğeni

2015’den bu yana evet.

Çok uzun süre Risperdal kullandım, şu an bıraktım. Öncesinde Solian, Zyprexa, Rexapin, Abilify vs. ilaçları kullanmıştım.

2 Beğeni

Ben varım. Kullanmadım.

1 Beğeni

Kullanıyorum. Kafam başka türlü rahat etmiyor.

Ben hiç kullanmadım ama bir dönem aynı evde yaşadığım bir arkadaşım 2-3 adet ilaç kullanıyordu. Kullandıkları arasında küçük sarı bir hap vardı ve bazen uyku problemim olunca bana da verirdi. İlaç 20-25 dakikada etki ederdi bana, kesintisiz 9-10 saat uyur ve sabaha dinç kalkardım. :slight_smile:

1 Beğeni

Kesintisiz bırak 10 saati, 7 saat uyumayalı herhalde 10 seneden fazla olmuştur. O ilacın ismini öğrenemez miyiz? :smiley:

2 Beğeni

@isos81 O tür ilaçlar alışkanlık yapıyor diyorlar. 20 senedir kullanıp “yo yapmıyor” diyenler de var :smile:

Bu ilaç bildiğim kadarıyla ağır bir ilaç. İyi ki bırakmışsınız. :open_mouth:

Ben hiç kullanmadım bu tür ilaçları. Ama çevremde çok var. Fakat aklımdan geçmedi değil…

3 Beğeni

Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, TBMM Tv ya da F1/ Motor GP seyretmenizi öneririm. Aynı frekansta gelen sesler insanların daha hızlı uykuya geçmesine neden oluyor. Bebeklerin arabada uyuma nedeni de bu :grin:

5 Beğeni

Alışkanlık yapmasından korktuğum için ben de 9-10 kullanım sonrası bırakmıştım. O arkadaş ile ben iletişimimizi 7-8 yıl önce kestik. O nedenle soramıyorum.

Fön makinesi sesi ya da elektrik süpürgesi sesini deneyin, sizin için faydalı olabilir. Bu sesler anne karnında duyduğumuz seslere benzediği için rahatlatıp, uykuyu kolaştırıyorlarmış. Youtube’da falan fön makinesi sesi falan diye aratırsanız çıkar :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

9:50- 10:27 arasını izleyin. Senelerdir modum bu. :rofl:

4 Beğeni

Ben de hayatı boyunca hiç psikiyatrik ilaç kullanmadım.
Benim migrenimin içirdikleri bana yeter.

1 Beğeni

Başlık bilgi almak için mi? Eğer öyleyse eşim psikiyatr yardımcı olmaya çalışayım. Yok goygoy içinse ne gerek var anlamadım valla.

5 Beğeni

Goygoy yapmak gibi bir amacım yoktu. Sadece merak ettim. Ama edebiyat içerikli bir sitede garip bir konu haklısınız.

Yok suçlamak için söylemedim zaten, sadece anlam veremedim Emrah Bey :slight_smile: Sıkıntı yok :slight_smile:

1 Beğeni

Burak Bey, merhaba. Ben Ankara’da oturuyorum ve yıllardır psikiyatr bulmak konusunda çok sıkıntı yaşıyorum.

Daha doğrusu cidden beni ve problemimi anlayıp çözüm bulabilecek ve yüzlerce TL istemeyen bir doktor bulamadım.

Öncelikle büyük çoğunluğu ciddiye almıyor ve geçiştirir gibi davranıyor. Spor yap, şu kitabı oku tarzı basit şeyler söyleyip gönderiyorlar.

Yani bu tavsiyeler kısa süreli problem yaşayan hastalarda geçerli olabilir ama ben hem teşhis konmuş hem de yıllardır psikiyatr peşinde koşan ciddi bir hastayım.

Bunları üstüne basa basa söylememe rağmen ciddiye alıp en basitinden geçmişinde seni etkileyen bir olay oldu mu gibi temel soruları bile sorma zahmetine girmiyorlar.

Biraz içimi dökmüş gibi oldum ama arka plan bilgisi vermek istedim. :sweat_smile: Sadede gelecek olursam eşinizin Ankara’da tanıyıp önerebileceği bir psikiyatr var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler, kusura bakmayın uzun olduysa. :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

@Kehribar eskiden psikanalize dediğiniz gibi bakılıyordu fakat özellikle Freud’dan sonra psikanaliz bir uzmanlık alanı ve bilim haline geldi. Araçları da çok güçlendi ve nasıl sorunları çözdüklerini araştırırsanız gerçekten çok şaşıracaksınız.

Velhasıl, böyle bir alanın halen “hayrına yapılması gereken bir iş” gibi görülmesi eski bir düşünce anlayışıdır. Günümüzde(hatta çağımızda) bu düşüncenin karşılığı yoktur.

Elbette insan kendinin doktoru olmalı, psikiyatri konusunda zaten siz istemedikten sonra kimse sizi iyileştiremez fakat çok etkili şekilde yardımcı olabilir.

Dini görevlerin ücretlerinin ise konuyla ne gibi bir ilintisi olduğunu anlayamadım.

@ilydious akşam eşime sorarım fakat Ankara’da da üniversite hastanelerinin polikliniklerini tercih edebilirsiniz. Orada size özel detaylı anamnez alınacaktır ve daha ilgili davranılacaktır diye düşünüyorum. En azından eşimin hastanesi böyle. Bilhassa açık ya da kapalı psikiyatri servisleri olan hastanelerin doktorları daha iyi oluyor çünkü çok çeşitli vakalarla karşılaşıyorlar. Ankara 'da hiç bulunmadığımız için ben açıkçası doğrudan bir öneri sunamıyorum sadece izlenebilecek yol hakkında fikir yürütebiliyorum. Tabi eşimden daha çok psikiyatrik metin okuduğum ve bazen onu asiste ettiğim de gerçek :smile:

3 Beğeni

@Kehribar
Devlette ücretsiz sayılır zaten, sonradan çıkan muayene ücretleri özel doktorların ücretleri yanında hiçbir şey. Ancak süre kısıtı gibi problemler mevcut maalesef.
Özel doktorlarda da acayip ücretler isteniyor, ancak ücretsiz ya da cüzi miktarlarda muayene yapmaları da alacağım tedavinin kalitesini düşürür sanırım. Çünkü bu insanlar da para kazanmak zorunda. Yine de genel olarak daha uygun ücretler istenebilir gibi diye düşünmüyorum da değil…
Aile, arkadaş dertleşmesi de o an iyi gelse de nihai bir çözüme ulaştırmayacaktır. Bunun için psikolojik konularda uzman olan bir doktorun yönlendirmesi ve tedavisi gerekiyor bence.

@BiblofilYouTube
Aslında ben de çok çeşitli vakalarla karşılaşıyorlar diye hastada ileri belirtiler görmeyince ciddiye mi almıyorlar acaba diye düşünüyorum. :sweat_smile:
Üniversite hastanesine hiç gitmemiştim sanırım. Şu an yine denemek için bir devlet hastenesinden randevum var ama yine hüsrana uğrarsam üniversite hastanesinden doktor araştıracağım. Çok teşekkürler öneriniz için. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

:rofl: zannetmiyorum. Umarım sorununuza çözüm bulursunuz :slight_smile:

@Kehribar tıp fakültesinde başarılar dilerim. Zor bir meslek gerçekten. Allah kolaylık versin. Yazdığınızdan ücret karşılığı yapılmasın anlıyorum hala ama ben yanlış anlıyor olabilirim :slight_smile: demek istediğinizi editten anladım. Suistimal her meslekte olan bir durum maalesef. Keşke olmasa.

3 Beğeni

Evet, tabii. Ben en azından maaşını devletten alınca vatandaşın vereceği ücret az oluyor diye belirttim. Özelde böyle bir bağlılık ve ödeme olmayınca ve bağımsız fiyat belirlenince durumlar karışıyor maalesef.

Teşekkürler, umarım. :slightly_smiling_face:

Umarım ben yanılıyorumdur gerçekten. Ama psikiyatr anılarımı duysanız bu sitemime hak verirdiniz. :joy:
Çok teşekkürler tekrardan.:slightly_smiling_face:

3 Beğeni