R.A.Salvatore - Drizzt Do'Urden Tüm Eserleri Sıralı Okuma Listesi

Ciltli kitap fetişim canlandı gene :smile:, negzelmiş onlar öyle yaa.

1 Beğeni

Acaba bez cilt mi diye merak da ettim. ateşi harlamak :smiling_imp:

1 Beğeni

Evde yer kalmadı diye seviniyorum bazen, yoksa dayanamaz alırdım :joy: .

1 Beğeni

Her zaman yer vardır hocam, kat çıkılır, bazaya konur, bi sehpa üstü falan. :slight_smile: Şu ciltli trilogy olayını yapabilseydi İthaki, alırdım muhtemelen.

1 Beğeni

Bandrol alınıp da gelmeyen bir de o, tam sabunlu bıraktılar bizi ciltlide :smile:.

1 Beğeni

@Pyrewrath bu avatar serisinin konuyla alakası var mı?

1 Beğeni

Drizzt ile yok. Karanlığın Kuşatması ve Şafağa Geçit kitapları sırasında bahsedilen Sıkıntılar Zamanı’nda neler olduğunu detaylı anlatıyor Avatar üçlemesi. Ben severek okumuştum ama sevmeyeni de çok. Bulunsun dersen nadirde bayağı uyguna satılıyordu en son kitapları.

1 Beğeni

Var bende onlar, çok ucuza almıştım. Lloth görürüz az. Ben 11’e geçeceğim daha :frowning:

1 Beğeni

Yol uzun ama eğlenceli olacak. :+1:

1 Beğeni

merhaba elimizde ithaki’nin bastığı 1-13, 20-23 beklemekteyiz. ben artık aradaki kitapları sahaflardan toplama kararı aldım. ejderha mızrağı da dahil unutulmuş diyarlar kitaplarının bundan sonra herhangi bir yayınevi tarafından basılacağına inancım sıfır açıkçası, fantezi türünde yeni ve dürüst olmak gerekirse daha güçlü seriler gelmesi üzerine bu seriler çerezlik kaldı sanırım. İlgi giderek düşüyor bence bu klasik serilere gençler arasında, bizim yaşımızdakiler sadece. pahalıda olsa hala bulunabiliyor bir çoğu, varken almak daha mantıklı. Benim bir sorum olacaktı, 13. kitaptan(karanlığın yolları serisi) sonra kiralık kılıçlar serisi mi yoksa avcının kılıçları serisi mi okunmalı ithaki atlamış sanırım kiralık kılıçlar serisini, aralarında nasıl bir ilişki var bu serilerin, hangi okuma doğru olur veya kiralık kılıçlar serisini atlamak doğru olur mu? okuyan arkadaşlardan bilenler anlatabilir mi rica etsem. Son olarak hepinize iyi okumalar.

2 Beğeni

Merhaba ben de yakın zamanda baya araştırdım. Avcının kılıçları ve dönüşümler serilerinin Türkçesi çok pahalı fiyatlara satıyorlar. İngilizceleri çok daha uygun fiyatlı. Eğer okuyabiliyorsanız ingilizce baskılara bakmanızı öneririm.

2 Beğeni

Hayır madem milleti yarıda yolda bırakcaktınız niye bastınız o kadar kitabı ya da haklarını aldınız. Abuk subuk 50 tane kitap basacağınıza bari bu aradaki kitapları basın zaten çeviri de hazır

4 Beğeni

Merhabalar, buradaki karışıklığın nedeni Karanlığın Yolları 3. kitabı olan Kristalin Hizmetkarı daha sonra seriden ayrıldı ve Kiralık Kılıçlar serisinin 1. kitabı olarak kabul edilip 2. ve 3. kitapları Cadı Kralın Vaadi ve Artemis’in Yolu yazılarak Entreri ve Jarlaxle’nın maceralarını izleyen ayrı bir alt seri oluşturuldu. Ana yayıncı ve yazarı Salvatore’un kararı tabi.

Drizzt’in ana macerası olmaktan çıktı yani bu üçleme. İthaki de baskılara yeni baştan giriştikleri dönemde biz Drizzt Efsanesini takip edip bu sıraya göre basacağız dediği için Kiralık Kılıçlar kitaplarına yeni baskı gelmedi.

Benim kişisel tavsiyem Entreri ve Jarlaxle sevdiğiniz karakterler ise bu üçleme de keyifle okunur, ben sevmiştim ama hikayenin devamı için de elzem bir zorunluluk değildir. Okuma sırasında direk Avcının Kılıçlarına da geçilebilir yani. Gerçi onun da fiyatları sahaflarda pahalıdır. En son yıllar önce sahafları takip ederken fahiş fiyatlardan satıldığını hatırlıyorum, o paralara değmez muhtemelen ama ekonominizi sallamazsa 2. el piyasasından edinebilirsiniz tabi :grinning_face_with_smiling_eyes: .

2 Beğeni