Ren Kitap

Yayınevi hakkında görüş ve önerilerinizi, yayınevinden çıkmasını beklediğiniz/istediğiniz kitaplar hakkında görüşlerinizi, çıkan kitaplar hakkında fikirlerinizi/eleştirilerinizi uygun bir dille belirtebilir ve ilgili yayınevinin açıklamalarını/haberlerini bu başlık altında belirtebilir veya tartışabilirsiniz.


Dikkat: Başlıkta genel forum kuralları geçerli olup itham eden, hakaret içeren, alay veya küçümseyici mesajlar uyarılmaksızın silinecek ve tekrar etmesi halinde cezalandırılmalar olacaktır. Ayrıca başlığın amacından sapması durumunda da mesajlar silinecektir. Lütfen başka konularda konuşmak için forum içerisinde belirlenmiş ilgili konuları tercih ediniz.

Konu içerisinde kişisel tartışmalar sürdürmek veya konuyu kişiselleştirmek başlığı amacı dışında kullanmak olarak değerlendirilecektir.

1 Beğeni

Merhaba,
Edgar Allan Poe tüm hikayeleri REN kitap satın aldım fakat memnun kalmalı mıyım anlamadım. Yayınevi hikayeleri kısaltmadan tam şekilde sunduklarını söylemişti ama öyle değil. 100 150 sayfalık kitabı 15 sayfaya sığdırmışlar tabi ki kısaltmışlar. Sorum şu: Sizce EDGAR ALLAN POE TÜM HİKAYELER’i iade mi edeyim yoksa kalsın mı? İade edersem kitapları tek tek alacağım. Sizce hangisi ile tek cilt ile mi yoksa tek tek alarak mı Poe ile tanışabilirim?

Merhaba.
Daha önce başka başlıklarda konuşulmuştu. Forum üyelerinin genel fikri
iki cilt olan iletişim baskısı, Hasan Fehmi Nemli çevirilerini daha iyi olduğu yönünde.

Peki sizce bu kitap okunarak Poe okumuş olur muyum yani o zevki alır mıyım?

Poe’nun 100 150 sayfalık öyküleri yok ki. Arthur Gordon Pym var bir tek, onu da kısaltmamıştı diye biliyorum.

O durumu bilemiyorum.

Ben bir kere Lovecraft kitabı almıştım Ren’ den. O kitapta da tüm sayfayı etkileyecek bir basım hatası görmüştüm(forumda da söylemiştim sanırım). O günden sonra Ren’ den kitap al(a)mıyorum.

Kuyu ve Sarkaç 246 sayfa

Değil. Pit and Pendulum 20-25 sayfalık bir öykü.

1 Beğeni

Burda ve diğer yayınevlerinde 246

15 sayfalık kitap basamaycakları için yanına başka öyküler de ekliyorlar. Bunların içinde sadece Kuyu ve Sarkaç yok, başka öyküler de var.

1 Beğeni

Yani aşağıdaki kitap kısaltılmamış bir şekilde tüm öyküleri içeriyor mu?
https://www.gittigidiyor.com/kitap-dergi/butun-hikayeleri-tek-cilt-edgar-allan-poe_pdp_788269762?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.49.1

Özellikle kısaltılmamıştır zaten öyküleri kısa fakat bunun çevirisine çok kötü deniyordu. Belki Altın Kitapların yaptığı gibi o kadar rezalet çeviri yapılmıştır ki iki üç sayfa kısalmıştır, bilemiyorum. Yanyana koyup tek tek bakmak lazım. Poe okumak için hiç bunlara bulaşmayıp @alper 'in dediği gibi iletişim yayınlarının iki kitaplık Hasan Fehmi Nemli çevirisini okumakta fayda var.

https://www.bkmkitap.com/edgar-allan-poe-butun-oykuleri-2-kitap-takim?waw_keyword=edgar%20allen%20poe%20iletişim

1 Beğeni

Ya ben bu kitabı satın aldım ve ne yazık ki cayma hakları kitaplarda kullanılmıyor ve üzerinden baya bir gün geçti. Bu kitabı okusam çok mu bir şey kaybetmiş olurum?

Cayma Hakkı kitaplarda kullanılır, internet siteleri kaba etlerinden kanun uydurup tüketici aldatıyorlar. Mevzuatta kitaplarda cayma hakkı kullanılmaz diye bir kanun maddesi kesinlikle yok. Hala cayma hakkı kapsamında ise iade edin, almazlarsa e-devlet üzerinden tüketici heyetine başvurun, evden bile çıkmanıza gerek kalmadan hallolur.

Çok mu şey kaybetmiş olurum konusunda ise bu baskı ile orijinal metni yanyana koyup çeviri kıyaslaması yapmadan sorunuza bir cevap vermek yanlış olur ama dediğim gibi hiçbir yerde olumlu bir yoruma denk gelmedim ren çevirileri ile ilgili.

3 Beğeni

Dolap’ta gördüm, illustratörünü araştırdım, Ren Çocuk’tan epey bir kitabı çıkmış. Bu yok. Çevrilip yayınlanırsa harika olur.

merhaba reven kennedy tutsak 1 ve 2 var ancak 3 4 5 serisini çevirmemişsiniz umarım kısa sürede satışa sunarsınız