Çok haklısınız. Ben de Türk Edebiyatı çok okurum ama henüz Reşat Nuri okumadım. Telifi düşsün diye bekliyorum.
Sözümona bu yeni kapaklarıyla dalga mı geçiyor bu yayınevi ? Hiçbir görsel taşımadan bir YKY Taşkent serisi kapakları gibi ya da İşKültür HAY kapaklarının sadeliğiyle karizmatik takılsa bin kat daha iyiydi.
Az kaldı arkadaşlar, telifin düşmesine sayılı aylar kaldı. İnkılap Yayınevi tekelinden kurtulmaya az kaldı.
Sırf siz bu kapakları seviyorsunuz diye paylaşıyorum ![]()
Bu kapakların en kötü tarafı Reşat Nuri Güntekin adını, önüne gereksiz bir tema ekleyerek sabote etmeleri. Bu, profesyonel bir grafikerin yapacağı bir şey değil, muhtemel ehil olmayan kişilerin el attığı durum bu.
Bu başlık neden hâlâ düzeltilmedi, duygusal bağınız mı var? Edebiyat forumu hüviyetini taşıyan bir mecrada göz ardı edilmesi çok tuhaf duruyor.
Bir gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Rıhtım Kamarası
Telif hakları bitti mi ?
Maalesef düşmedi 70.senesi aralık ayında dolacak 71.seneden gün alması gerekiyor 2027’ye kaldı. 7 Aralık 2026 da 70. sene doluyor o yüzden hala telifli bir yazar.
Bende 2026 Ocakta doluyor diye uzun süre beklemiştim.
Evet herkes 2026’da düşecek diye bekliyordu ama George Orwell’ın telifinin düşmesi üzerinden hesapladım süreyi 21 Ocak 1950 de vefat etmiş kendisi eserleri 2021 Ocak ayında basılmaya başlandı muhtemelen aynısı Reşat Nuri Güntekin’de de olacak.