Rıhtım Halkının Cep Telefonu Modelleri

Merhaba, rıhtımın kayıp tayfası, yolcuları ve miçoları. Bu nezih ortamda zaman geçirir ve eğlenirken birden rıhtım halkının teknolojiyi ne kadar yakından takip ettiğini merak ettim. Ama sadece cep telefonu kısmını. Yani kullandığınız cep telefonu modellerini merak ettim sadece. Benimle ve tüm rıhtım halkıyla paylaşmak isterseniz sevinirim.
Ama kullandığınız cep telefonu modelini neden aldığınızı( bütçeniz yetmediği için zorunluluktan yada keyfi olarak v.s. ) ve bizlere önerir misiniz kullandığınız modeli.

Benim kullandığım model: Apple 8 plus modeli. Bu modeli eski telefonum bozulduğu için ( birden fazla bozulduğu için tamir ettirmekten sıkıldım bu yüzden) almak zorunda kalmıştım zamanında severek ve isteyerek almıştım. Şimdi modeli biraz eski sayılır ama taş gibi hala hiç bir sorun olmadan kullanırım. Almayı düşünen varsa da tavsiye ederim.

2 Beğeni

Oneplus 3t. 4 yıldır kullanıyordum, aldığım günden beri hiçbir sorun yaşamadım. Bence Android’in ne olabileceğini gösteren yegane telefondu. Sade arayüzü, uygun fiyata inanılmaz işçiliği, bloatware’dan arındırılmış olması, saf Android’e en yakın OS olan OxygenOS, bazı markalar gibi çıktıktan iki sene sonra unutulmamış olması… üstüne üstlük döneminin amiral gemilerinin ötesinde bir telefonu 1100 TL gibi gayet uygun bir fiyata almıştım. Bence '‘Flagshipkiller’'ın tanımıydı.
Geçmiş zaman kipinde konuşuyorum çünkü maalesef miladını doldurdu canım telefonum, bize de epey.com’larda, akakçe’lerde boşa vakit öldürüp yerine neyi alacağımızı düşünmek kaldı.

1 Beğeni

İphone 8 plus kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.

Düzenleme: Ben de telefonu çok hor kullanıyorum. Elimden düşmüyor gün boyu. Bu nedenden ötürü biraz şarj problemi baş gösterdi ama yine de çok dayanıklı diyebilirim. Şarjı 1 gün çok rahat gidiyor. 2 yıldır kullanıyorum.

2 Beğeni

2010 yılında ilk çıktığında ön sipariş ile Samsung Galaxy S3 alınmıştı bana. Tam 7 yıl kullandım ve artık açma kapama tuşu ufalanıp dökülünce yeni telefon arayışına girdim, henüz kur patlaması yaşamadan ve hazır işe yeni girmişken de yine ön sipariş ile Iphone 8 Plus 256 GB getirttik. Şarj konusunda, dayanıklılık konusunda oldukça iyi. Güncelleme ve aksamında sıkıntı yaşamadığım sürece bi 7 yıl da bunu kullanırım gibime geliyor.

1 Beğeni

Bu kadar olur ya, bende de aynısı var ve tamamen aynı sebeplerden ötürü almıştım :smiley: Benim telefon da S.O.S veriyor bu aralar, ben de bakıyorum yeni telefon için ama bir süre daha gider benim alet. Yine Oneplus devam etmek istesem de F/P oranı iyice düştü son modellerle birlikte.

1 Beğeni

2010’ların başında, ortaokuldayken abim yeni işe girmişti ve bana bir kıyak geçip o zamanlar çok istediğim iPod 4 Touch almıştı. O zamandan beri android kullanamıyorum. Şu an birkaç yıl önce babama hediye gelen iPhone 6 Plus kullanıyorum fakat hiç memnun değilim. Daha önce 5S kullanmıştım ve taş gibi bir telefondu. Fakat 6+ Apple’ın ilk Plus modeli olduğu için çok fazla kronik sorunu var. Hem soğuk havalarda şarjı %50’den %5’e düşüp kapanıveriyor, hem dokunmatiği bozuluyor hem de iPhone modellerinde normalde böyle bir sıkıntı olmadığı halde telefon kasıyor. Bu telefondan kurtulmak için iPhone 7 ya da 8 istiyorum fakat ben bekledikçe kur uçuyor. Bir süre daha bu modelde sıkışıp kaldım gibi. :money_mouth_face:

1 Beğeni

Kişisel kullanımım için kullandığım telefon Redmi note 8 pro. Redmi 4 serisinden bu yana her yeni redmi not serisi üzerine ilave para vererek takas yapıyordum ama şu dönem bunu yapmak pek akıllıca değil diye beklemedeyim.

Xiaomi Mi Mix 3

Kullandığım ilk android telefon. 1 yıldır falan birlikteyiz. Ben memnunum.

Sizin yan hesabınız zannedecekler artık :slight_smile:.
Ben inanılmaz hor kullanan biriyim.ondan önce S5 vardı rahmetli, satış noktası su geçirmezliğiydi hatta. Aldıktan bir hafta sonra içine su kaçırmıştım. Yani 3T’yle 4 yıl gitmem bir mucizeydi.
Oneplus davaya ihanet edip amiral gemisi üretmeye başladığından Pixel 4A’yı radarıma aldım ama o da Türkiye’de satılmayacak herhalde. Durum inanılmaz umutsuz anlayacağınız.

2 Beğeni

Iphone 6s kullanıyorum. Öyle her yeni modeli takip edip “hemen almalıyım” diyen bir tip değilim, işimi görsün yeterli. Ama performans önemli tabii. Zira telefonda çok şey yapıyorum ben. Okuma-yazma dizi izleme, müzik dinleme, oyun vs. Yavaş yavaş ağırlaşmaya, bazı uygulamalardan atmaya başladı ama şimdilik değiştirecek kadar değil bu sorun. Hala işimi görüyor emektar. :smiley:

Eski işyerinde bir arkadaştan Lg g3 stylus almıştım. Halen kullanıyorum. Oynadığım oyun kelimelik ve 2048 dir. Benim için karşı tarafla konuşmak yeterli. İnstagram face internet vs için işimi görüyor. Geçenlerde sokakta arka arkaya iki kez elimden düşürdüm. Birşey olmadı.
Bu arada kelimelik oynamak isteyen olursa kullanıcı adım Ne gerek var ? (var ile ? işareti arasında boşluk vardır dikkat)

Huawei Mate 9

Bundan bir önceki telefonum Samsung Galaxy S4’tü ama onunla yaşadığım sorunlar yüzünden Samsung’dan soğudum. Android seven biri olarak Apple hiç araştırma listeme dahil olmamıştı zaten. Ben de Android alternatifi araştırıp 3 yıl önce bu telefonu aldım. Özellikle şarj süresi için almıştım ki üç yılın ardından hâlâ üzmüyor şarj tüketimi. Çok fazla oyun da oynarım (PUBG gibi çok fazla efor isteyen oyunlar hariç) ama o konuda da bir sorun yaşamadım. Telefonu geçen yıl betona düşürdüğüm için ekranımda boydan boya çatlaklar var maalesef. Bir de 64 gb olan hafızası bana pek yeterli olmuyor. Eğer Google’ın Huawei boykotu olmasaydı bir sonraki telefonum kesinlikle yine Huawei olurdu. Şu şartlarda Xiaomi düşünmekteyim ama.

Samsung A71 kullanıyorum. Telefon konusunda aslında çok para harcayan biri değilim ama bunu hem 128 GB hafızası için hem de geniş ekranı için aldım. Çok dizi vs izliyorum, iyi oluyor bu telefonda.

2020 başına kadar üniversitenin hediye ettiği Samsung S4’ü kullanıyordum. Sene başında batarya hasarı ile yavaş yavaş çalışmamaya başladı. Orijinal bataryalar yüksek fiyatlı olduğu için 2. el veya Çin malı bataryalara yöneldim. Onlar da 1 ay işime yaradı. Telefon fiyatları da çok yüksek olduğu için yeni telefona ihtiyaç duymadım. Askere giderken aldığım 50 TL’lik tuşlu telefona yöneldim. Wp ve sosyal medya kullanan bir insan olmadığım için çok şükür işimi görüyor. Arayan bana ulaştığı ve ben onları arayabildiğim için çok dert etmiyorum yani. 2017 yılının sonunda 50 TL’ye satın aldığım telefonun şu anki en ucuz fiyatı 210 TL olmuş şaka gibi. :slight_smile:

6 Beğeni

Bundan ben de kullanıyorum, SMS doğrulama için telefon ihtiyacı olduğu için 3-4 yıl önce 2 adet bundan almıştım ve hala sorunsuz kullanıyoruz.

1 Beğeni

Askerliğin son günlerinde IMEI doğrulaması gerekti bir kez. Onu yaptırdım ama bu seferde neden olduğunu çözemediğim bir şekilde FM radyosu bozuldu. Son günler olduğu için dert etmedim. Zaten eve dönünce de radyoyu internetten dinledim hep. O sıkıntı hariç hiçbir sorunu yok dediğiniz gibi. Hatta bugün çok yüksekten mermere düştü ama bana mısın demedi. Normal bir telefon olsa cam, çerçeve kalmazdı.

1 Beğeni

Eskiden Nokia bu konularda uzmandı. Telefonlar tank gibiydi.

1 Beğeni

Bu konu ile bir bilgi vermem gerekiyor. Bu başlıkta paylaştığınız bilgiler güvenlik sorunu oluşturabilir. Bir kaç kişisel bilgileriniz ve cep telefonunuzun modeli gibi bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Ayrıca bu başlık üye olmayanlara da açık. Sadece bilgilendirmek istedim. Bir yakınım kendi paylaşmamasına rağmen benzer bir durumun sonuçları ile hala uğraşıyor.

1 Beğeni

Xiaomi Mi note 9 Pro ve note 10 lite arasında kaldım. Ikisinden birini kullanan var mıdır? Önerir mi ?

Her ikisi de aynı telefon genelde. Mi 10 Lite farklı olarak amoled ekran ve daha iyi işlemciye sahip. Diğer farklar ise o kadar ayırt edilecek kadar değil: