Rıhtım Kamarası

Papara kart kullananlar için cashbackler Kasım 2021’e kadar uzatılmış.

1 Beğeni

Tüm yaz boyunca bakımıyla meşgul olunan evin arkasındaki bahçe bir adet yenilebilir kiraz domates verdi.

4 Beğeni

Twitter’ı pek takip etmediğimden oradaki hesaplarını bilmiyordum ama Onion’un Youtube’da da epey komik videoları var (yeni yüklenenlerden ziyade 12-13 yıl önce yüklenenler daha da komik). İçeriği çok absürt olmasa gerçek haber programı sanacağınız kadar başarılı oyunculuk yapıyorlar. Ben de ilk kez alttaki video ile tanışmıştım, videoda altta akan yazılar da dahil muazzam gerçekten :slight_smile:

2 Beğeni

Hahaha, video da çektiklerini bilmiyordum. Çok iyi.
“Aid shipments to Norway also in question”. :slight_smile:

image

Diğer başlıkta başka bir The Onion videosu paylaştım şimdi buraya tıklayınca sizin de The Onion paylaştığınızı görmek ilginç oldu. Ben de sizinkine ek olarak birkaç video paylaşayım.

3 Beğeni

Hayy Kitap 'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal , yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 53 yaşında hayatını kaybetti. Baysal’ın Koronavirüs aşısı olmadığı öne sürüldü. Aşı karşıtı Hayy Kitap yazarları üzerinden, sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.

Aşı olmadığı öne sürüldü

Sosyal medyada Sağlık Bakanlığı’na aşı karşıtı hekimlerden etkilendiği ve aşı olmadığı belirtilen Baysal’ın ölümüyle ilgili tepkiler geldi.

Yayınevinin aşı karşıtlığı ile de bilinen yazarı Ümit Aktaş da Rauf Baysal’ın ölümüne ilişkin paylaşım yaptı. Aktaş, “biz seninle kitapları değil, bir davayı da paylaştık” dedi.

Twitter’da yayınevinin aşı karşıtı kitapları üzerinden gelen tepkiler şöyle:

5 Beğeni

image

All star “doktor” yazar kadrosu kurmuş oysa ki, ne diyelim huzur içinde yatsın.

4 Beğeni

Arkadaşlar ne düşünüyorsunuz, nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama kuzenim bir sağlık çalışanı ve Cerrahpaşa’da covid-19 bölümünde çalışıyor. Bölümlerinde iki doz biontechli hastanın hiç olmadığını söylüyor. Hastaneye yatanların hepsi ya aşısız, ya tek doz. İstediğinize inanmakta serbestsiniz ama buradan kimsenin kötü haberini almak istemem.

Ayrıca bir fikir cimnastiği olarak diyelim ki, aşılar çipli, kısırlaştırıcı veya şer odaklarının kontrolünde. Bilderbergler toplanıp bu aşıyı ürettiler ve insanlığı esir etmek istiyorlar. Gönüllü bir şekilde aşı olacak kesim (benim gibiler) zaten koyun. Benim gibileri esir etseler ne olur, etmeseler ne olur? Onların hain planlarına karşı çıkacak kesim benim gibiler değil ki. Aksine benim gibilerin yaşamasını istemezler mi? Rotschild ailesi bu aşıyı olan herkesi kısırlaştırdığında geriye kim kalacak? Aşı karşıtı insanlar ve onların soyundan gelenler, değil mi? Rothschild ailesi bunu neden istesin? Yani demem o ki: Dünyanın şer odakları aşılar üzerinden insanlığı esir etmek istiyorsa, bence çok yanlış bir strateji izliyorlar. Yine de siz bilirsiniz.

18 Beğeni

Aşı olmaya ben de aşıya hiç sıcak bakmıyordum,özellikle mRNA aşısına.”İlerde torunlarımız bizden bu aşının denekleri olarak bahsedecek cık cık,bir nesil alay konusu olacağız,hiç mi akılları yoktu diyecekler bizim için”diyerek konuyu tiye alıyordum-ta ki Mart ayında koronavirüse yakalanana kadar.Hayatımda ilk kez o kadar fazla acıyı çektiğim o tek geceyi hiç unutmuyorum.Virüsü yalnızca 10 dk.maskesiz yanında durduğum büyükannemden kaptım,o da tek doz Sinovac aşılı olduğu halde 20 gün hastanede yattı,refakatçisi annemdi,-ona da virüsü ben geçirmiştim-annem şimdi aşı karşıtlarına sadece “hastaneye yattığınızda bin misli ilacı defalarca vücudunuza enjekte ediyorlar sizi hayatta tutabilmek için” diyor.
Ben şimdi iki doz mRNA aşımı oldum,3. doz çıkarsa onu da yaptırırım.Dalga geçen torunlarım olursa ağızlarına kürekle vururum ki çektiğim acıların onda birini anlasınlar diye :confused:
Demem odur ki; aşı karşıtlığı tanımlaması bile aşırı saçma bir şeydir.Bunu savunanların hiçbiri bu hastalığı geçirip deli gibi ilaç almak zorunda kalmadılar veya bir yakınlarını kaybetme tehlikesi yaşamadılar.Kardeşim astım hastası,ona da bulaştırdım ve eğer ona benim yüzümden bir şey olsaydı değil aşı damarlarımdan zehir enjekte etmelerine izin verirdim.Şimdi yediğim her paketli gıdanın bir yandan paketini okurken acı acı gülümsüyorum.Vücudumuza o kadar zararlı şeyi zaten o kadar gönüllü sokuyoruz ki,hiçbirinin de bizi ve sevdiklerimizi ölümlü hastalıktan koruma vaadi de yok üstelik.Kimseye akıl vermek istemem diyorlar ya,aşı özgürlüktür hani,ben akıl veriyorum arkadaşlar isteyen alabilir,sevdiklerinizi kendiniz yüzünden kaybetmenin acısı hiçbir şeye benzemiyor o yüzden aşı olun.

14 Beğeni

Bu adamların yani şer odaklarının aşının içine çip koyma ve kısırlaştırma teknolojileri bu kadar gelişmiş ise aynı etkiye sahip antibiyotik yapmasının önünde hiçbir engel yok ki? :slight_smile:

Covid çıkmadan önce grip olduğu zaman 1 kutu antibiyotik almak için doktora yalvaran adam, aynı doktor aşı ol deyince “yok olmam, kısırlaştırıyor beni” diyor. “X gavur icadı, caiz değil” demek için gavur icadı telefon kullanan, ya da ABD’yi eleştirmek için kolayı yere döken dengesizlerden farkları yok.

10 Beğeni

Çok geçmiş olsun. İnşallah sizin ve ailenizin başına kötü bir şey gelmez.

3 Beğeni

Benim gibi aşırı derecede iğne fobisi olan bir insan bile kendi ayaklarıyla dokuz takla atarak fenalık geçirerek aşı olmaya gittiyse herkes aşı olabilir. Yakın çevremden aramayan kalmadı. O derece komplikasyon üretebiliyorum hani siz düşünün. Alerjik bünyem sebebiyle doktorlar korkup sinovac tavsiye ettiler. Onda bile panik atağımı bir yana koyun alerjik reaksiyon gösterdim. Kutularca ilaç içmem gerekti ve bir hafta dünyamı şaşırdım. Biontech olmam mecburlaştığında nasıl bir reaksiyon göstereceğimi düşünüyorum. En fazla ölebilirim ki öteki türlü aşı olmayınca da en fazla ölüyorum. Sonuç aynı yere çıktığından pek de önemi yok. Tanıdığım insanlardan aşı çıkana dek çok fazla kaybettiğimiz kişi oldu. Aşıdan sonra da kaybettiklerimiz oldu. Aşı olup hamile kalıp doğum yapan arkadaşlarım var. Buna takılan varsa da söylemiş olayım. Böyle kulaktan dolma, tereyağcı tayfayla hareket etmeyin. Yediğiniz gıdaların, içtiğiniz suyun, soluduğunuz havanın da yaşamaya elverişli olmadığını unutmayın.

11 Beğeni

Teşekkür ederim,inşallah hiçbirimiz kendi canımızı ve aile üyelerimizi kaybetmeyiz bu hastalık yüzünden,ben neyse ki kıyısından döndüm.

Şöyle bir şey var,evet “BİLMİYORUZ” bu aşılar bizden önceki nesillerde yok,genetik etkilerini bilemeyiz evet biz ilkiz. Ama bu hastalık bulaşıyor ve öldürebiliyor,tamam ne olduğu belli değil,insan eliyle üretilmiş olabilir,proje olabilir ama VAR.
Bu çağa denk geldik.Veba dönemine,çiçek salgınına,Çernobil’e,Hiroşima’ya da denk gelebilirdik.Şu anda ne olduğu belli olmayan bir illetin ne olduğu belli olmayan bir çaresi de var.Ben aklın yolundan giderek çareyi seçtim,çünkü illet az kalsın beni öldürüyordu.

Yossi Kohen @Everfever 'in hesabını ele geçirmiş arkadaşlar :smiley:

Şaka bir yana ben de bir şeyler yazacaktım da yazılmış hep. Zaten ne yazsam boş. Bilim insanları aylardır anlatıyorlar ama işte sonuç ortada. Ben buradan olun desem ne demesem ne?

Opel Almanya’da çip kıtlığından dolayı fabrikayı kapatmış. Keşke aşı çiplerini kullansalardı da fabrika işleseydi. Abdurrahman Dilipak bir akıl verse keşke…

2 Beğeni

Alp Er Tunga öldü mü?
Issız acun kaldı mı?
Ödlek öcün aldı mı?
İmdi yürek yırtılır?

https://tr.sputniknews.com/20211002/gazi-universitesinden-prof-demir-alp-er-tunganin-mezarini-buldum-1049453455.html

Türkiye seksen milyon nüfuslu bir ülke ve orantısal olarak bu tip saçma düşüncelere sahip insanlar küçük bir azınlıkta olsalar illaki olacaktır. Ciddiye alınıp düşüncelerinin fazla önemsenmesinin, belirgin hale getirilmesinin faydası olduğunu düşünmüyorum.

1 Beğeni

Eşimin 87 yaşındaki dedesi geçtiğimiz aylarda mide bulantısı, kusma vs covid belirtilerini gösteriyordu ama ciddiye almadı. Aradan 2 hafta sonra yine kötü hissetmeye başlayınca eşimin abisi güç bela ikna edip test yaptırmaya götürdü. Acilde akciğer röntgeni de çekmişler. Pcr testi negatif çıktı ama akciğerinde covid bulgusuna rastladılar. Sadece ilaç tedavisi ile çabucak iyileşti. Doktorun söylediğine göre zamanında aşı olmasaymış ölümle sonuçlanması kuvvetle muhtemelmiş.
Şuanda yediğimiz yiyeceklerden, soluduğumuz havaya, içtiğimiz suya kadar herşey kimyasal kaynıyor. İnsanların bu saçma fikirlerine anlam veremiyorum. Bir dünya provakasyon dönüyor ortada; yok çipleniyormuşuz, yok nüfus kontrol projesiymiş, bizi kontrol edeceklermiş de ıvır zıvır. Zaten köleden farkımız yok neden uğraşsınlar. :grin:

5 Beğeni

2021 yılında bile dünyanın düz olduğuna inanan, bunu kanıtlamaya, bilimsel dayanaklara oturtmaya çalışanlar var. Burada kimsenin aklı zekası hakkında yorum yapamam ancak nasıl ki köpeğin adamı ısırması değil de adamın köpeği ısırması haber değeri taşıyorsa, ülkemizde ve dünyada bilinen gerçeklerin tersine konuşup yazıp bundan para kazanan insanlar var. Aslında dertleri bilimsellik vs değil, tamamen duygusal.
Bu Ümit Aktaş denen şahış twitter hesabından defalarca yalan, yanlış bilgi paylaşmasına rağmen insanlar bunun tersini kanıtlamasına rağmen yalan söylemeye devam ediyor. Yoksa nasıl milyon milyon kitap satacak.
Hem bilimin işine gelen kısmını alıp gelmeyen kısmını görmezden gelmek saçma. Hem bu saçmalık sadece ülkemize has değil, Batıda bunu sömüren bundan para kazanan bir dünya insan var.
Bilim konusunda azıcık okur yazarlığı insanlar durumun farkında.
Ben Tip - 2 diyabet hastasıyım. Hem diyabet hem kolesterol için ilaç kullanıyorum. İlaçlarım olmayınca sıkıntıya giriyorum. Bundan 100 sene önce yaşasam kesinlikle böyle bir hayat yaşayamayacak erken yaşta ölecektim. Bunu modern bilime borçluyum. İlaç firmaları hayır kurumu değil, tabii ki para kazanıyorlar, tabii ki her sektörde olduğu gibi bazen tali yollara sapıyorlar. Yasalar devletler kanunlar bunun için var. Ben de kendi emeğimi kimseye hayrına vermiyorum, maaş alıyorum.

Diğer taraftan hastalığım sebebiyle 3 - 4 konusunda uzman iç hastalıkları uzmanıyla yıllardır görüşürüm. Hastalık ortaya çıkar çıkmaz, bana riskli grupta olduğum için kesinlikle aşı olmalısın diye sürekli telkinde bulundular. Aksinin konusunun bile açılmasına izin vermediler.
Ayrıca sayın @Jaunerouge e katılıyorum. Bütün finansal, sağlık, duygusal, ailesel herşeyimiz dijitalde zaten, bizlere ulaşmak için aşıya ne gerek var.

Son olarak sevdiğim dizilerden House MD’nin bir bölümünde çok güzel bir sahne vardı.
Doktor House bebeğe penisilin uygulayıp, hastalığını geçirir. Bebeğin annesi “Tanrıya şükürler olsun iyiye gidiyor” der.
Doktor House “Aslında Alexander Fleming, penisilini o buldu.” :slight_smile:

7 Beğeni

Karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı… :slight_smile:

1 Beğeni