Rıhtım Kamarası

Bence haklı ama atalarımızdan Hıdır’ın dediği gibi. Benim adım Hıdır elimden gelen budur. :slight_smile:

Ayrıca Ufuk sen benim aldığım kitapları almışsın. Hatta o yetmemiş gidip @Agape 'nin aldığı kitapları da almışsın.

1 Beğeni

Benim mantığım aslında daha çok yılda 2-3 kez gelecek misafir için en büyük metrekareye sahip olan odayı salon olarak ayırmamaktan geçiyor. O yüzden daha ufak olan odayı salon yaparken en geniş odayı kutüphaneye ayırıyorum. Bana göre aile fertleri(kaynana, annemler vs.) misafir değildir. Daha doğrusu benim evime gelen misafir değildir. Misafir sevmem ben. Bana gelen beni bilen insandır. Açıkçası arkamdan konuşacak insan da konuşsun ki bir daha çağırmayayım. İşime gelir. Ben o evde 365 gün yaşıyorum. Misafir birkaç saat duracak diye yılın geri kalanında eziyet çekemem.

Çocuk konusunda haklısın. Ona bir şey diyemem gerçekten. Benim çocuğum olmadığı için böyle problemlerim yok. En son çocuklu bir arkadaş geldiğinde odayı kilitlemiştim. :sweat_smile:

6 Beğeni

Tamam gelmeyecektik zaten.

3 Beğeni

Sizi misafir olarak görmüyorum ki. Kaç senedir şuradayız artık bence misafirlik durumumuz kalmadı bizim ya.

3 Beğeni

Aynı fikirdeyim :slight_smile:

Haydaaa biz de Alper’le Aşti’de otobüs bekliyoruz, hatta Alper ben en önde cam kenarı olmazsa gitmem demese şimdiye gelmiş olacaktık. Bir de yoldan eve geri döndük peluş kurbağasını evde unutmuş, onsuz uyuyamam dedi :joy:

:v:

3 Beğeni

Şimdi bu mesajları sohbete taşırdım ama maalesef bilgisayar kapalı. Yarına kadar arkadaşlar idare edin lütfen.

1 Beğeni

Rahatsız olan varsa profil resmini iyice büyütüp son kez baksın :slight_smile:

2 Beğeni

Ben mesela 3 ay içinde evi taşımak zorundayım ve söylediğin kitap sayılarını aşalı çok oluyor. Allah bana kolaylık versin. Gerçi evi aynı muhitte taşıyacağım ve kitaplarımın daha büyük bir odası olacak ama yine de üç gündür bakışıyoruz onlarla nasıl olacak bu iş diye. :woozy_face:

8 Beğeni

Stephen King’leri kaçtan veriyorsun :slight_smile:

1 Beğeni

Dışarıda kalan kitapların neden jelatin kaplandığı şimdi belli oldu :joy: Fotolara bakarken ne güzel diyorum camlı kapak dışı kalanları da tek tek poşetlemiş/jelatinlemiş :smiley:

1 Beğeni

Araba varsa en iyisi şu güzel çevreci poşetlerle taşımak öbek öbek. :smiley: Benim de kayıt altına alabildiğim kitap sayısı 1600 filan. Dün satarım veya veririm ya da takas ederim diye düşündüklerimi öteki odaya taşıdım ve şu an kollarım acı içinde sızlıyorlar. Ben de bu sene ortası veya sonu gibi taşınacağım. Nereye olacağını da bilmiyorum ama kara kara düşünüyorum. :smiley: Şehirler arası taşıma olmadığı için rahatım bir tek. Birkaç mahalle öteye bir şekilde poşetleme sistemiyle taşırım diye düşünüyorum. Evin geri kalanı bu kadar yorucu değil.

Aşırı kıyafeti olan bir insan değilim. Bir kapaklık kıyafetim var. Eşimin de aynı şekilde. Gerisi kaba eşya hep.

Bir de boyadır, tuvaldir onlar sorun.

Sana kolaylıklar dilerim. Biraz daha bakış. :smiley:

2 Beğeni

Benim pahalı olur, ama uyguna veren bir Witcher tanıyorum. Taussaint’teki bruxa görevini yapamayacak kadar yılların yorgunu @alper o işi yapana kitaplarını kuzgun ile yolluyormuş :slight_smile:

@Vordue :slight_smile:

Çocuk + çocuk yüzünden ekstra oluşan toza karşı önlem olarak :slight_smile:

@Erdal_01 Diğer ev boşsa her evden çıktığında bir koli götürsen rahat olur bence :slight_smile:

4 Beğeni

Teşekkür ediyorum. Evi bulduk sayılır ama bizim satılacak bir ev var onu satıp artık kendi evimize çıkalım diyoruz. Bir daha taşınma derdi olmasın, kitaplarda kendi evine çıksın. Sonrası elimizin altında bir kamyonet ve eşimin arkadaşları var. Hallederiz diyorlar bakalım iş ciddiye binince kaçmazlarsa. :slight_smile:

@Ufuk Yukarıda yazdığım gibi ev daha kesin değil ama taşıyıcıları bulduk sayılır. Muhtemelen aynı mahalle civarında kalacağımız için kitaplar onlara, gerisi nakliyecilere emanet olacak. Yoksa kitaplığı görürse nakliyeciler yanaşmaz bize. :grinning:

1 Beğeni

Dünden beri kafama takılan bir şey var. O kadar kitap ayırdın verdin filan bana kargo gelmedi @Ufuk
@alper bile diyetini ödüyor.

Bunu bir bedeli olur.

@Erdal_01 Umarım istediğiniz gibi olur. Ben de kendi evimi bırakıp kiraya çıktım geçen sene. (Geçen sene miydi acaba?) İnsanın kendi evinin rahatlığı bir başka. :smiley:

3 Beğeni

Alper’in gönderdikleri benim kitaplarım, ona ben göndermiştim. Yoksa bir düşün Alper insana kitap mı hediye eder :slight_smile:

Kavgada söylenmez. :buyucu:

1 Beğeni

Bence de :joy:

Zaten bu ara sinirli agresif hem de öfkeli :slight_smile:

E, sonuç olarak kargom ne zaman gelir?

1 Beğeni

Ne istediğini söylediğin zaman :slight_smile: Ya da ben sürpriz yapacaksam adresini attığın zaman :slight_smile:

Not: Normalde Kuzgun ile yollardım ama son zamanlarda @alper 'le muhabbet etmişler; “bu dünya da yalan bee” falan diye söylenip bir yere gitmeyi reddediyor :slight_smile:

Aman sen sürpriz yapma. Ağır dramlı kitaplar yollayıp insanın ileride oluşabiliecek yaşama sevincini de öldürüyorsun. :rofl:

@alper duy bunları.

İzmir’e geldim taşındım @Erdo kahve bile ısmarlamadı daha. Bir de derler İzmir şöyle, böyle… Ne varsa fuardaşımda varmış.

Şimdi haberler:

Gece yarından sonra kurbağa köyünde ban beklentisi var.

3 Beğeni