Size yazmadım. Yazdıklarımın tek kelimesi bile sizinle alakalı değil. @brkaydgd
Problemin kaynağına neden yine şaşırmadım acaba ?
Emojiler güzel ama sorunlu insanlar tarafından bazı emojilerin bombardıman olarak kullanılmasının forum ortamını gereceğini düşünüyorum ben de. Mesela
bu emoji ile düşünceye destek verdiğinizi belli ederek ekstra bir şey yazmanıza gerek kalmıyor. Fakat
bu emojiyi atıyorsanız bence tam olarak neyi eleştirdiğinizi veya neye katılmadığınızı ekstra olarak da yazarsanız belki daha az gerilim yaşanır. Yazın zaten bir zahmet. Edebiyat forumundayız
Yazım yanlışlarına da çok şiddetli olmadığı sürece bu kadar takılmak bana tuhaf geliyor açıkcası. Şimdi sizleri benim bu mesajıma dislike
atmaya davet ediyorum. ![]()
Ben de foruma ilk katıldığım zamanlarda böyle birşey yaşamıştım.
Forumdakiler bilir, tanımadığım insanlara sen öznesinde hitap etmem, siz manasına gelen şeyler yazarım. Yaşlarını ve cinsiyetlerini bilmediğim için direkt üstat derim. Başkasını bilmiyorum ama bana güzel bir hitap gibi geliyor.
İşte foruma ilk katıldığım zamanlarda, nedendir bilmiyorum, üstat yerine 1-2 defa üstad yazmışım.
O zamanlar mod olan arkadaş, hatalarınızı düzeltiyorum ama bir daha olursa sizi banlamak zorunda kalacağız gibi birşeyler yazmıştı. Ben de çok şaşırmıştım. ![]()
Doğru ve güzel Türkçe kullanımına özellikle dikkat etmeye çalışan biri olarak, bence ufak tefek şeylerde birbirimize çok fazla sıkıntı çıkarmamalıyız.
Zaten hayat ortalama bir Türk için fazla zorken, forumda biraz nefes alabilmeliyiz.
Kitapyurdunun e kitap uygulamasını kullanan var mı? Orada tüm kitaplar mı ekitap formatında yoksa bazı kitaplar mı? Sadece üyelik ücreti ödeyip tüm kitaplara ulaşabiliyor muyuz?
Bir süredir üyelik almıyorum ama tüm kitaplar yok.
Çoğu kitap KY’nin kendi markalarının
Uygulamayı indirince abone olmadan da kontrol edilebiliyor hangi kitapların olduğu.
Durum değişmediyse kitapları sadece KY kitap uygulaması üzerinden okuyabilyordunuz, dışarı aktarıp Kindle vs ile okunamıyordu.
Ben özellikle Runik’in ve Fihrist 'in kitaplarını okurum diye alıyordum.
Çamurdur sıçrar. Olağan hadiseler. ![]()
Herkes seviyesini ortaya koymuş oldu, ne güzel. Yolculuğumuzun sonraki durağı Amazon semaları olacak.
İnsanın damarına basıp sonra da hiçbir şey olmamış gibi kendini kibirle yukarıya çıkarıp medeni bir tavır sergilediğini düşünen zavallı kişiliklerle hiçbir tartışmaya girmeyeceğim artık, çünkü seviyemi düşürmek istemiyorum.
Foruma saatler sonra girdiğim için bildirimleri o an görebiliyorum, yani ısrarla o butonu kullanmaya devam ediyorsanız bu sizin sorununuz, benim değil. Benim o emojiyle bir derdim yok, anlatmak istediğim şuydu; hiçbir şekilde yazdıklarını okumadığım, paylaşımlarına bakmadığım şahsın benim gönderim hakkında bir yorumu olamaz. Ufak tefek hatalarım hakkında hele, hiç olamaz yani. Yerinizi, yurdunuzu bileceksiniz. Her türlü hadsizlikten iğreniyorum çünkü.
Kesinlikle tartışmaya girmiyorum, isteyen istediğini yazar. Umurumda değil, evde sıkılıp gündem olmaya çalışanlara PRİM yoktur.
Bende bir anda amazon’un uygulaması gibi olduğunu düşündüm. Dediğin gibi indirdim baktım ama çok fazla kitap göremedim. Kronik kitaplar var benim ilgimi çekecek. Aslında romanları ekitap olarak okumak isterim daha çok. Ama onlardan okuduğum yayın evlerinin olacağını düşünmüyorum. Türkiye şu ekitap mevzusuna ne zaman geçecek acaba.
Kibrinizden kurtulun arkadaşlar, burası hiçbirimizin malı değil, yazdiklarımız ortak bir havuza gidiyor ve elbette her türlü yoruma açık. Kısıtlama getirmek istiyorsanız bunu muhteva eden sosyal medya uygulamaları muhakkak vardır. Birbirimizi tanımak yahut sevmek zorunda değiliz ancak bunu sebep gösterir şekilde sansüre, baskıya, “siz-biz” ayrımcılığına ve kibre yenik düşersek, topluca eleştirdiğimiz üç harfliden farkımız kalmaz.
Bu konu hakkında son yazımdır, grup olarak yazan ve üstüme çullanan arkadaşlara mürekkep harcamak istemiyorum.
Sadece bir emoji kullandım. Hayretler içerisindeyim.
Zavallı kişilik tabiriyle kuralları ihlal edip ceza almayışınızı da okurun değerlendirmesine bırakıyorum. Yönetim taraflılığını belli etmiştir.
Dislike atacaktım ama kaldırılmış sanırım. Canım dislike atmak istemişti. ![]()
Kaldırılacağını tahmin ettiğim için bir kere de ben yemek istedim zaten. İlk sinyal gelmişti. Neyse, sağlık olsun. Erime emojisi atın siz de. ![]()
Dan Brown reisin kitabı az önce bitti
Reisle yeni tanışacak olanlar acaip şanslısınız. Okumadığınız bi dolu kitap var. Benim gibi tüm kitabını okuyanlar ise kimbilir şimdi kaç yıl yeni kitap bekleyeceğiz ![]()
Ben en son Cehennemi okumuştum. Bence biraz dolgusu bol kitap yazıyor. Ana hikaye aslında kitabın çok azını kapsıyor.
Hangi diğer kitabıyla aynı kefeye koyarsın? Misal Melekler ve Şeytanlar mı bu mu? Duruma göre çok indirim beklemeyebilirim, peder de seviyor yazarı.
@Epichan Güzel yapıyor dolguyu ama, yoksa çok akıcı olmasına rağmen biraz ruhsuz bi yazımı var. Dijital Kale’yi ve İhanet Noktası’nı pek beğenmemiştim teknoloji kısımları dışında.
Dijital Kale diğer eserlerine göre daha kısa olduğundan biraz daha basit geldi bana da.
Aslında tüm Dan Brown kitapları arasında Dijital Kale’ yi ayrı tutmalı bence.
Hem ilk roman olması hem bildiğimiz anlamda klasik diyeceğimiz bir casusluk gerilim romanı olmasıyla diğer kitaplarından ayrılıyor bence.
@Pyrewrath Robert Langdon kitapları çok daha iyi. Dijital Kale ve İhanet Noktası bence de diğer kitapları, R. L kitapları kadar iyi değil.
@J.S Dan Brown başlığı var forumda.
Zor soru sordun ama bu da bence çok iyi kitaptı. Önce bununla başla sonra diğerlerine geçersin.
Adam kitapta hem macera yaşatıyor ki bence bu işi muazzam yapıyor. Birde şehri o kadar güzel anlatıyor, bazı eserleri açıklıyor gezmiş gibi oluyorsunuz. Kitapta mesela birkaç tane görmek istediğim, merakımı arttıran eserler oldu ama daha kendi ülkemizi bile gezemiyoruz ki oralara gidebilelim.
Dijital Kale’yi sevmeyebilirsiniz de İhanet Noktası bence iyi bir kitaptı.
ilk eseri olduğunu bilmiyordum, acemiliğini atmış demek ki. ![]()
@alper Tüm kitaplarını okudum hocam, RL serisi bile biraz inişli çıkışlı ama Melekler ve Şeytanlar ile Da Vinci Şifresi’nin hatrı büyük.
@J.S Roma’yı sırf bu yazar yüzünden görmek istiyorum mesela, dediğin gibi çok güzel anlatıyor.