Rıhtım Sakinlerinin Saatleri

Ofisten bir arkadaş şunu almış Japonya’dan.

Saat gerçekten çok güzel ama bilmeyen biri için görsel olarak vurucu bir etkisi olduğunu söyleyemem. Yanına daha gösterişli 5’te 1 fiyatında başka bir saat koysak (örneğin bir Longines), bilmeyenler onun daha pahalı olduğunu söyleyebilir.

6 Beğeni

Daha ulaşılabilir modellerden ben şunu beğeniyorum:

https://www.konyalisaat.com.tr/quantum-qmg1251300-kol-saati

Keşke kadranı bu kadar doldurmasalardi.

6 Beğeni

Erişilebilir saatlerde benim tercihim Seiko 5 olurdu muhtemelen.

Quantum modelleri de güzel, yerli üretim.

4 Beğeni

Seiko 5 bence de harika ama arada iki kat fiyat farkı var. Anladığım kadarıyla Quantum fiyat/performans skalasında öne çıkmak için bir atak yapıyor. Reklam kampanyaları da hep bunun üzerine. Influencer/sosyal medya dünyasına da bir yatırım yapıyorlar. Geçmişte hiç ilgilenmiyordum bu markayla ama bu fiyata bu saati görünce bir irkildim. :slight_smile:

4 Beğeni

2 kat fark yok ya hatta bazı indirimler yakalayınca fark %10-20’lere kadar iniyor. Model beğenip takip etmek lazım. :slight_smile:

3 Beğeni

Sen hangi saatleri kullanıyorsun başkanım ben senin tarzını da olayını da çözemedim şu saat işinde. :smiley:

Şu söylediğin tüm üst segment saatler için geçerli neredeyse bu arada. Burada amaç bilmeyenler vauv desin değil çoğu zaman.

Şu saate bilmeyen birinin pahalı deme ihtimali yok.

Mesela yanına da bunu koyalım.

Yani bu örnek tüüüm saatlerde, hatta sadece saatte bile değil birçok üründe geçerli bir şey.

Grand Seiko’ya gelecek olursak, arkadaşın acayip güzel ve zevkli bir tercih yapmış. O saatin özellikleri müthiş. Bence Japonların yüz akı modellerden biri. Ha tipi benim için de müthiş değil ama saat çok iyi.

4 Beğeni

Ben saat takmıyorum reis, sadece takip etmeyi seviyorum. :slight_smile:

Genel olarak Royal Oak tarzı köşegen saatleri seviyorum. Bunun haricinde moon phase, day-date gibi komplikasyonları genel olarak beğeniyorum. Open-heart ya da skeleton ise rahatsız edici geliyor bana.

2 Beğeni

Saatlere ben de sulanıyorum ya. Ama maalesef takamıyorum. Ama takabilsem ben Nomos alırdım gibi. Şu tarz zarif güzel sade (ve ucuz) (nispeten) aletleri beğeniyorum:

Fakat heyhat, alışamıyorum bir türlü :melting_face:

Takip etmesi eğlenceli bu arada, katılıyorum ona. Eşim yakın zamana kadar İsviçreli bir saat markasına çalışıyordu. Renkli bir sektör yahu :sweat_smile:

4 Beğeni

Bende takipçiyim ve şunun hastasıyım.

6 Beğeni

Çok orijinal adamsın valla ya. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Open heart bana da tuhaf geliyor.

@Erdo :flexed_biceps:

1 Beğeni

Patekler, nomoslar, grand seikolar, spinnakerlerin yanında quantum:

8 Beğeni

Casio Edifice EQS-950D-1AVUDF Kol Saati’ nde epey indirim gördüm. Umarım yanlış alarm değildir. İlgilenenler bi baksın! :slight_smile:

1 Beğeni

Şu 4 saati çok beğendim. Umarım birini alırım bir gün. :slight_smile:

6 Beğeni

Quantum QMG1309

3 Beğeni

SoloTürk için üretilen saatler varmış.

6 Beğeni

Ben kendimi bildim bileli saat meraklısıyım kolumdaki saatte sevdiğim bir saatim. Alıp sattığım çok saatim var. Bundan vazgeçemiyorum. :slight_smile:

7 Beğeni

Münih’te SAAT FUARI geziyoruz. | Yeni markalar geliyor!

1 Beğeni

Şu iki durumdan hangisi daha mantıklı? Siz olsanız nasıl davranırdınız? Kararsızım. Teşekkürler.

• Yurt dışından, garanti sorunu ihtimaliyle de olsa daha ucuza getirtmek
  • Yurt içinden, garantili ama daha daha pahalıya almak
0 oylayan
1 Beğeni

Hocam birde samimi olarak bir çok marka yurtdışında garanti veriyor bizimkiler “Dutluk” yapıyor.

Z aliyyorsun İsviçre Z den , Konyalı bizden almadin, Saat and saat bizden almadın diyor ama kendilerini yetkili tanıyorlar, biz sadece disturbitoruz diyorlar. Mecbur firmaya ulasiyorsun o başka bir adrese kargolayin diyor….

Aynı olayı kendilerinden saat alınca bir yıl sonra da yaşıyorsun. Ülke ülke olmadığı için haliyle o garanti sadece seni alır almaz 3 gün içinde birşey olursa korur.

Çok bilindik markalar alıyorsan zaten bir sorun olmuyor. Onun dışında da çok iyi akraba gibi bir saatci tanidigin olsun.

Bu örneğim mazi markalar için tabi. Sen ne alacaksın ve kaç para… Seiko ve Casioda sorun yasamazsin mesela direk Japonyadan al.

4 Beğeni

Ne kadar kar ettiğime göre değişir.

Saat burada 10, yurt dışında 5 ise burayı tercih ederim.

Saat burada 40, yurt dışında 20 ise yurt dışından alırım.

3 Beğeni