Rıhtım'ın Azerbaycanlı Üyeleri 🇦🇿

Normal Ermenistan vatandaşı bulunacağını sanmam ama belki Türkiye Ermenisi arkadaşlar vardır.

Ya tam Ermeni demeyelim de benim Ermenilerle kan bağım var. Yani dedemin anneannesi Ermeni ve akrabam olarak bir çok (4,5 aile) Ermeni tanıyorum. Bunlara ek olarak Dedemin babası (olaylara tam hakim değilim) boşaltılmış veya terk edilmiş bir Ermeni köyünden terkedilmiş bir Ermeni çocuğu evlatlık alıyor. Gerçi benim Ermeni dediğim bu insanlar genelde Ermeniden çok Türklere benziyorlar. Ermenice biliyorlar sanırım ama ne Hristiyanlar ne de Ermeni adetlerine uyuyorlar. Bir bakıma asimile olmuş Ermeniler diyebiliriz.

3 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, bir konuda size danışmak istiyorum.

EBULFEZ ELÇİBEY hakkında kitap, film, dizi, belgesel vb kaynaklara nereden ulaşabilirim. Yahut örnek verebilir misiniz, şunu izleyebilirsin, şunu okuyabilirsin diye ama TR’de yaşıyorum ki ulaşabileceğim kaynak verebilirseniz çok sevinirim.

Herhangi bir ödev veya yazı için değil merak ertiğim ve tanımak istediğim için soruyorum. Üzülerek söylüyorum hakkında tek bir bilgim bile yok ve başka bir araştırmacı yazardan adını öğrendim. :+1:

2 Beğeni

Böyle bir şey buldum belki işinize yarar.
Ebulfez Elçibey kimdir? Ebulfez Elçibey'in hayat hikayesi nedir? Yazdığı kitaplar nelerdir? - Haberler Yazdığı kitaplar ve hakkında yazılan kitapların isimleri de var sitede, ama kitapları bulabilir misiniz bilemiyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, araştırmaya başladım. Bulabilirsem alırım. :hugs: :+1:

2 Beğeni

Azerbaycanlı üyelerimize bir soru.
Azerbaycanlı bilimkurgu yazarları var mı? Eserleri nelerdir?

2 Beğeni

Azerbaycan’da edebiyat maalesef pek de gelişmiş değil, çeviri berbat durumda. Bilimkurgu ve fantastik türleri yerine klasikler tercih ediliyor. Yazarlara gelirsek yeni yazarların büyük bir çoğunluğu okunası bir şeyler yazamıyor. Yazılan kitapların çoğu da psikolojik türde. Bilimkurgu ve fantastik yazarlar çok az ve yazdıkları da çoğu zaman çocuklara yönelik oluyor. İnternetten baktım bulabildiklerim:
Elizabet Tüdor (ingilizce)
Emin Mahmudov
Reyhan Yusifqızı
Üzgünüm türkçe bulamadım, diğer iki sayfa azerbaycanca, türkçeye çevirip en azından eserlerin isimlerine bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Yarın iyice araştırayım.

1 Beğeni

“Yeşil gözlü kız” (türk dilində) (Türkiyə, TMMOB nəşriyyatı, Ankara-2009, 120 səh.).

Nadirkitapta buldum. Sipariş verdim.

2 Beğeni

Rica ederim, türkçeye çevirilmiş olmasını beklemiyordum doğrusu :grinning_face_with_smiling_eyes: 4. sınıftayken o eserin kısaltılmış versiyonu vardı kitapta. Tam versiyonu nasıl bilmiyorum.

2 Beğeni

Bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize selamlar!

Ben eskiden beridir severim Azerbaycan’ı fakat son Eurovision yarışması sırasında yarışmacı Samira Efendi’nin paylaşımlarından oradaki diğer şarkıcıları keşfettim oradan da Azerbaycan ile ilgili diğer şeyleri keşfetmeye başladım ve Azerbaycan ile ilgili aslından pek bir şey bilmediğimi fark ettim. Azerbaycan Türkçesinde videolar izlerken ilk başlarda biraz anlamakta zorlandım ama şu an çok rahat anlıyorum. Cumhuriyet dönemi Türk yazarlarını çok okuduğum için eski Türkçe kelimeleri anlamam rahat oldu. Ama arada rusça bazı kelimeler oluyor onları anlamıyorum. x, q ve ə’nin okunuşunu bilip biraz da eski Türkçe kelimeleri biliyorsanız çok rahat anlaşılıyor :slight_smile: İlk fırsatta gitmek de istiyorum.

Bütün forum üzvlərini salamlayıram və hər kəsə uğurlar arzulayıram. :innocent:

2 Beğeni