Robert McCammon Kitapları

Robert Rick McCammon (17 Temmuz 1952 doğumlu) Birmingham, Alabama’dan Amerikalı bir romancıdır.

1978’de ilk romanı Baal ile yazarlık kariyerine adım atan Robert McCammon, 1980’lerin en çok satan korku yazarlarından biri haline geldi. Üç ardışık romanı—Swan Song, Stinger ve The Wolf’s Hour—New York Times En Çok Satanlar Listesi’ne girdi. Bu dönemde, En İyi Roman ve En İyi Kısa Hikaye dallarında birkaç Bram Stoker Ödülü de kazandı.

1990’ların başında McCammon, yazılarını korku türünden uzaklaştırmaya başladı. 1991’de yayımlanan klasik eseri Boy’s Life, En İyi Roman dalında Dünya Fantezi Ödülü’nü kazandı. 1992’de Gone South’un ardından her zaman ilgisini çeken tarihi kurguya yönelmeye karar verdi. Ancak yeni kitaplarının konsepti konusunda bir yayıncıyla anlaşamayınca on yıl boyunca yazın dünyasından uzaklaştı.

2002’de, Matthew Corbett’in başkahramanı olduğu on kitaplık bir serinin ilk romanı Speaks the Nightbird ile edebiyata geri döndü. 1700’lerin başlarında geçen Corbett serisi, her ciltte farklı türleri ele alarak gizem, macera, kovalamaca, ucuz roman, gerilim gibi unsurları bir araya getiriyor. McCammon, Corbett serisinin yanı sıra The Five, The Border ve The Listener gibi çağdaş romanlar da kaleme aldı.

Serinin onuncu ve son kitabı Leviathan, Aralık 2024’te Lividian Publications tarafından yayımlandı.

Kaynak: https://www.robertmccammon.com/

- - - -
1 1978 Baal
2 1980 Bethany’s Sin
3 1980 The Night Boat
4 1981 They Thirst
5 1983 Mystery Walk
6 1984 Usher’s Passing
7 1987 Swan Song - Kuğu Şarkısı (İthaki)
8 1988 Stinger
9 1989 The Wolf’s Hour Michael Gallatin Series
10 1990 Blue World
11 1990 MINE
12 1991 Boy’s Life - Bir Oğlanın Yaşamı (ithaki)
13 1992 Gone South
14 2002 Speaks the Nightbird (Matthew Corbett #1) Matthew Corbett series
15 2007 The Queen of Bedlam (Matthew Corbett #2) Matthew Corbett series
16 2010 Mister Slaughter (Matthew Corbett #3) Matthew Corbett series
17 2011 The Five
18 2011 The Hunter from the Woods Michael Gallatin Series
19 2012 The Providence Rider (Matthew Corbett #4) Matthew Corbett series
20 2013 I Travel by Night Trevor Lawson series
21 2014 The River of Souls (Matthew Corbett #5) Matthew Corbett series
22 2015 The Border
23 2016 Freedom of the Mask (Matthew Corbett #6) Matthew Corbett series
24 2016 Last Train from Perdition Trevor Lawson series
25 2018 The Listener
26 2019 Cardinal Black (Matthew Corbett #7) Matthew Corbett series
27 2020 A Little Amber Book of Wicked Shots
28 2022 The King of Shadows (Matthew Corbett #8) Matthew Corbett series
29 2023 Seven Shades of Evil (Matthew Corbett #9) Matthew Corbett series
30 2024 Leviathan (Matthew Corbett #10) Matthew Corbett series

Not: Başlığı wiki olarak açtım, eksik fazlalık varsa düzeltebilirsiniz.

8 Beğeni

Robert McCammon Kitapları Türkçe

İlk Baskı Tarihi Kitap Çevirmen
1 2022 Bir Oğlanın Yaşamı Esat Ören
2 2025 Kuğu Şarkısı Esat Ören
8 Beğeni

I almost gave it up, a while back. I got really tired of hearing things like “the poor man’s Stephen King,” and that I was “walking on King and Straub’s territory,” that I was a rip-off artist and a hack with no style of my own. I almost said to hell with it, and for a while I was looking through the want ads trying to figure what else I could do.

Şu çeviri McCammon’un söylediklerini doğru ifade ediyor mu ?

Bir süre önce neredeyse bırakıyordum. “Fakir adamın Stephen King’i” ve “King ve Straub’un topraklarında yürüdüğüm” gibi şeyler duymaktan gerçekten yoruldum, bir kopya sanatçısı ve kendi tarzım olmayan bir hack olduğumu düşündüm. Neredeyse canı cehenneme diyecektim ve bir süre iş ilanlarına bakarak başka ne yapabileceğimi düşündüm.

https://www.robertmccammon.com/novels/swan_song.html

Metin değil deyim için geldim: “Poor man’s” kalıbı genelde ikinci sınıf, ucuz, taklit mahiyetinde kullanılır. Poor Man’s Moody Blues şarkısı bir yana, “poor man’s Keanu Reeves” dersem tip olarak Adam Driver’ı gösterebilirsiniz. “Elimizde bu var” şeklinde de kullanmak mümkün. Michael Jackson performansı aldığınız f/p düşük bir sanatçı varsa. B film gibi işte, Castle’ın "Homicidal"ı için “poor man’s Psycho” diyebilirsiniz. Güzel filmdir.

Aa, hack, Hacks dizisinde öğrendim çünkü biri yazar biri de sahne şovmeni, ikisi de kariyerlerinde düşüş yaşıyorlarken bir kavga esnasında biri diğerine “hack!” diye hakaret etti ve tokadı yedi. Arattığımda yine sığ, özgünlükten uzak gibi anlamlar barındırdığını görmüştüm. Eş sesli kelimelerinden demek ki. Hack deyince biz teknolojik anlamını görüyoruz. “hack with no style of my own” demiş, oraya çıkıyor. “Kendine has tarzı olmayan” demiş o halde. rip-off artist de Türk dizi ve kitap yazarları oluyor; oradan buradan çalıp çırpan fikir hırsızları. Başka teknik terim yok sanırım.

Typo-edit: Homicidal’ı Homidical yazmışım.

4 Beğeni

Şimdi daha anlaşılır oldu. Belki tarihi kurgu hikayeler yazmaya yönelmesinde bu eleştiriler de etmen olmuştur. Bilmiyorum tabi.

Kuğu Şarkısı bir çok öğesi ile Mahşer’i anımsatıyor. Ama sanki Mahşer’e göre çok daha akıcı bir şekilde okunabiliyor. Kitabın yarısından fazlasını okudum, bitirince daha net bir fikrim olur.

4 Beğeni

Muazzam bir yazar. Umarım kendisini tarihi kurguya kaptırmayız. Bu yeteneğe yazık olur. Kendi de dayanamayıp kaçamaklar yapmış, korku türünden ayrı kalamamış gerçi. Örneğin The Border, 2015’te yayımlanmış:

Bir de naçizane:

6 Beğeni

Kuğu Şarkısı kitabını okudum. Muhtemelen hikayenin akıcı temposu nedeniyle kitabı elinizden bırakmak istemeyecekseniz. :slight_smile:

Nükleer bir felaket sonrası hayatta kalmaya çalışan bir grup karakterin hikayesini anlatan epik bir post-apokaliptik hikaye. Kitap, iyilik ve kötülüğün mücadelesini, insan doğasının karanlık ve aydınlık yönlerini işlerken hikaye mistik hatta dinsel unsurları da barındırıyor.

10 üzerinden 8 puan verdim, 9 puan da verirdim ama aynı dönem okuduğum “Gelecek Bakanlığı” na 9 puan vermişken, o kitap beni daha çok etkilediği için aynı puanlamaya dahil etmek istemedim. :slight_smile:

6 Beğeni

Bu kitabı, King’in Mahşer’i ile karşılaştırıldığını duyduğumdan beri merak ediyordum. En az 15 yıldır çevrilmesini bekledim. Sonunda çevrildi ve gelen yorumlar da boşuna beklemediğimi söylüyor. Yazar aslında bir King bir Straub kadar önemli ve kaliteli bir yazar korku alanında. İthaki umarım başka kitaplarına da el atar. Hatta ara ara yazıyorum İthaki’ye. Keşke böyle talep çoğalsa da İthaki de birkaç kitabını daha çevirse.

3 Beğeni