Robot Serisini Yarım Bırakıp Vakıf Serisine Devam Etmek

Mantıklı olur mu sizce?
Vakıf serisinin erken dönem ilk 4 kitabını okuyup(bayılmasam da beğenerek) robot serisine geçtim ve ilk iki kitabını bitirmem bile uzun zaman aldı, açıkcası beğenmedim. Robot serisinin kalan 2 kitabını şimdilik okumayıp kalan vakıf kitaplarına geçmek hakkında ne düşünürsünüz :smile:

1 Beğeni

Herkes deliler gibi bilimkurgu okusaydı eğer, biz daha şikayet etmeye fırsat bulamadan tüm Asimov külliyatı yayına hazırlanmış olurdu. Önünde sonunda bu seriler tamamlanacak. Hem okuyacak daha çok kitap var.

1 Beğeni

Robot okumadım ama vakıfı imparatorluktan önce okumuştum ve bi’ kaç silah dışında imparatorlukta pek bi fark yoktu. Robot serisi içinde vakıf ile imparatorluk arasında geçmesi gerçeği dışında pek bağ ve gönderme yoksa okunabilir bence.

Beşinci kitap olan “Vakıf ve Dünya” ile arasında açıkçası bağ var robot serisinin. Ama beğenmediyseniz de zorlamaya gerek yok.

1 Beğeni

Hâlâ benim de Asimov külliyatını nasıl okuyacağım ile ilgili bir fikrim yok. Forumda Vakıf Serisi okuma sırasına bakınca da herkes farklı söylediği için kararsız kalıyorum. İmparatorluk, Vakıf, Robot serileri ve tekil kitapları hangi sırayla okuyacağım fikri oluşmadığı için başlayamıyorum.

1 Beğeni