RoboTech Filmi Konusunda Engeller Kalktı

Yaklaşık 30 yıldır ara ara gündeme gelen ama SDF Macross serilerinin yaratıcısı Big West, Studio Nue ve Tatsunoko ile RoboTech antolojisinin lisans sahibi Harmony Gold arasında yıllardır süren anlaşmazlıklar sebebiyle ilerleme katedilemeyen RoboTech filmi hususunda nihayet anlasmaya varildi.

Bugün yapılan açıklamaya göre, Big West ve Studio Nue, RoboTech lisansının yeniden yapılandırılması konusunda Harmony Gold ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşmaya göre RoboTech antolojisinde footage’ı yeralan tüm serilerin (SDF Macross, Southern Cross, Genesis Climber Mospeada) yanısıra RoboTech sonrasında çıkan SDF Macross serilerinin Japonya dışındaki satış ve yayını önündeki engeller kaldırılırken Harmony Gold 41 Macross karakteri ile çeşitli Mecha dizaynları için ürünler üretebilecek, kendi yeni RoboTech serilerini yapabilecek ve ayrıca Big West, Studio Nue ve Harmony Gold sonraki olası Macross ve RoboTech projeleri konusunda fikri işbirliğine girmeyi kabul etti. Harmony Gold bu anlaşma ile RoboTech Live Action uyarlama hakkının da resmi olarak sahibi olacak.

RoboTech antolojisinin ilk sezonuna kaynak alınan SDF Macross serisi çon ana hatları ile, dünyaya çakılan bir uzay gemisinin geri mühendislikle yeniden inşa edilmesi ve dış uzayın keşfi için aktive edilmesi ile insanlığın Zentradi ırkıyla ilk sıcak çatışmaya girmesiyle başlayan bir hikayeye sahiptir. Hikayenin başrolü çaylak pilot Hikaru Ichijo, onun rol modeli olan çapkın ve korkusuz pilot Roy Focker, ilk temas sırasındaki arbedede Hikaru tarafından kurtarılan ve bir idol olmayı düşleyen hayalperest Lynn Minmay ve kendisini SDF projesine adamış işkolik köprü subayı Misa Hayase arasındaki aşk üçgenini inşa ederken hikayenin Japonya’daki sonraki jenerasyonları insanlığın dış uzaya açılma sürecinde, Zentraedi’lerin ardından gelen yeni istila girisimlerini işler ve Japon versiyonunda olmayan -ve SDF’in kaynak alindigi orijinal gemiyi insa eden medeniyetin kalintilari olarak belirtilen- The Robotech Masters için aynı stüdyonun Southern Cross ve Genesis Climber Mospeada serilerindeki footage’lere dayandırılır.

İlkin 1982’de yayınlanan SDF Macross serisi, o dönem Japon yayıncılar eserlerini orijinal bölüm sayısıyla batıda yayınlamakta zorluk çektiklerinden ve Japon TV’lerinde yayınlanan herşeyin batıda sansürsüz yayınlanması mümkün olamadığından lokalize bir versiyon yaratılması için Southern Cross ve Genesis Climber Mospeada serilerinin karakter, footage ve hikaye elementleri kullanılarak 3 sezonluk hibrid bir seri olarak RoboTech yaratılmış ve orijinal SDF Macross’dan çok daha büyük bir kitleye ulaşmıştı. Öte yandan gerek SDF Macross ve RoboTech arasındaki canon uyumsuzlukları, yeni serilerin yayın ve dağıtımı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle 80’lerde dağıtımı iptal edilen iki RoboTech filmi (RoboTech: The Untold Story ve RoboTech II : Sentinels) dışında tek resmi RoboTech sequel’i 2006’daki RoboTech: Shadow Chronicles filmi olmuş, SDF Macross serileri de bu süreçte büyük ölçüde Japonya’ya yönelik kalmışlardı. Live Action uyarlama konusunda Sony’nin bile devreye girmesine ve birçok yönetmenin bu konuda istekli olmasına rağmen, bu anlaşmazlık süreci filmin prodüksiyonuna son tahlilde engel oluşturmaya devam etmişti.

SDF Macross serileri:
Macross Zero (2002) → SDF Macross (1982) → Macross Plus (1995) → Macross 7 (1994) → Macross Frontier (2007) → Macross Delta (2016) - ayriyeten paralel evren olarak Macross II (1992)

Kaynak: ANN

1 Beğeni

Film uyarlamasini, en son Hawkeye dizisini yönetmiş olan Rhy Thomas’in üstleneceği dogrulandi. Film Sony tarafindan yapilacak.

1 Beğeni