Rock Paylaşımları 🤘🏼

Biraz değeri 70’li yıllarda pek bilinmeyen Hard rock yapmış grupları paylaşmak istiyorum. Hiçbiri bir Deep Purple, Led Zeppelin ta da Black Sabbath değil tabii. Ama yine de güzel şarkıları var

Hem bu şarkıları hem de bu şarkının bulunduğu albümleri çok iyidir. Diğer iyi şarkıları Boys Are İn Back Town, Cowboy songs, Emeral şarkılarıdır. Başka bir albümlerinde bulunsn Wisky in the Jar şarkısını Mettalica bile cover yapmıştır. İron Maiden grubunu çift gitar yönüyle etkilemiştir. Thin Lizzy benim en sevdiğim rock gruplarindan biridir.

Ufo’nun phenomenon albümünü çok severim. Doctor Doctor, Rock Bottom, Queen of Deep gibi şarkıları çok güzeldir. Yine İron Maiden’ı etkilemiş gruplardan biridir. Doctor Doctor şarkısının İron Maiden coveri var.

Yeter bu kadar İngiliz Hard rock grubu psylaştığımız. Biraz da Amerikan Hard rock gruplarını paylaşalım.

Bence Amerikan Hard rock’ı İngilizler kadar iyi değil. En iyiler bile İngiliz seviyedine yaklaşamıyor. Sma ben size yine de birkaç tane payalşayım.

Grandfunk Railroad genel olarak en iyi amerikan hard rock grubu olarak bilinir. Walk like a man, Black Licorıce, Closer Home, Sins’a Good Man Brother, Aimless Lady, Nothing is the Same gibi şarkıları oldukça güzeldir.

Ben daha bugün yeni dinledim bu grubu ve çok beğendim. Yazıyıda yazma fikri buradan çıktı. Grubu tam tanımadığım için pek bilgi veremiyorum. Anladığım kadarıyla Nirvana grubu bu grubun şarkısını çalmakla suçlanıyormuş. Paylaştığım şarkı ve Peace of Mind şarkılarını beğendim.

Birde yılardır adını duyduğum ama dinleme fırsatı bulamadığım 2 grubu playlaşmak istiyorum. Bu 2 grubun ismide pek bilinmiyor.

Bu 2 grubu da en kısa sürede dinlemek istiyorum.

1 Beğeni