Roger Zelazny Kitapları

Roger Zelazny

BİYOGRAFİSİ

Roger Joseph Zelazny (13 Mayıs 1937 - 14 Haziran 1995) [2] Amerikalı bir şair ve fantezi ve bilim kurgu kısa öyküleri ve romanları yazarıydı , en çok The Chronicles of Amber ile tanınır . Üç kez Nebula Ödülü’nü (14 aday arasından) ve altı kez (yine 14 aday arasından) Hugo Ödülü’nü kazandı ; romanlar için iki Hugos: Tefrika edilmiş roman …And Call Me Conrad (1965), daha sonra altında yayınlandı This Immortal (1966) başlığı ve ardından Lord of Light (1967) romanı .

Zelazny, Polonyalı göçmen Joseph Frank Żelazny ve İrlandalı-Amerikalı Josephine Flora Sweet’in tek çocuğu olarak Euclid, Ohio’da doğdu . Lisede okul gazetesinin editörü oldu ve Yaratıcı Yazarlık Kulübü’ne katıldı. [ [4]](Roger Zelazny - Wikipedia) 1955 sonbaharında Western Reserve Üniversitesi’ne gitmeye başladı ve 1959’da İngilizce bölümünden mezun oldu . 1962. [4] Yüksek lisans tezi , İki Gelenek ve Cyril Tourneur : Bir Ahlak ve Mizah Komedi Geleneklerinin İncelenmesi başlığını taşıyordu.İntikamcının Trajedisi .

1962 ile 1969 yılları arasında Cleveland, Ohio’da ve ardından Baltimore, Maryland’de ABD Sosyal Güvenlik İdaresi için çalıştı ve akşamlarını bilim kurgu yazarak geçirdi. [4] [5] 1965’e kadar kısa kısa filmlerden küçük romanlara, uzun romanlara ve son olarak roman uzunluğundaki eserlere kasıtlı olarak ilerledi. gelirini korumak için roman yazmak. [5] Bu dönemde, üyeleri arasında yazarlar Jack Chalker ve Joe ve Jack Haldeman’ın da bulunduğu Baltimore Science Fiction Society’nin aktif ve sesli bir üyesiydi.diğerleri arasında.

İlk fanzin görünümü “Conditional Benefit” ( Turban 1 #3, 1953) öyküsünün birinci bölümüydü ve ilk profesyonel yayını ve satışı fantastik kısa öyküsü “Mr. Fuller’s Revolt” ( Literary Calvalcade , 1954) idi. [4] Profesyonel bir yazar olarak ilk çalışmaları “Passion Play” ( İnanılmaz , Ağustos 1962) ve “Horseman!” ( Fantastik , Ağustos 1962). [4] Önce “Passion Play” yazıldı ve satıldı. [4] Büyük ilgi gören ilk öyküsü The Magazine of Fantasy and Science Fiction’da yayınlanan " Vaiz İçin Bir Gül " idi ,.

Roger Zelazny aynı zamanda , 1960’larda kurulmuş, bazı çalışmaları Lin Carter’ın Flashing Swords’unda antolojiye alınmış , kahramanca fantazi yazarlarından oluşan gevşek bir grup olan Amerika Kılıççılar ve Büyücüler Birliği’nin (SAGA) bir üyesiydi ! antolojiler.

Zelazny 1995 yılında 58 yaşında kolorektal kansere bağlı böbrek yetmezliğinden öldü .

Kaynak: Roger Zelazny - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Bu Ölümsüz
  2. Işık Tanrısı
  3. Yol İşaretleri

AMBER YILLIKLARI SERİSİ

  1. Amber Yıllıkları 1 - Amber’de Dokuz Prens
  2. Amber Yıllıkları 2 - Avalon’un Tüfekleri
  3. Amber Yıllıkları 3 - Tekboynuz’un İşareti
  4. Amber Yıllıkları 4 - Oberon’un Eli
  5. Amber Yıllıkları 5 - Kaos Sarayları
  6. Amber Yıllıkları 6 - Kıyametin Koz Kartları
  7. Amber Yıllıkları 7 - Amber Kanı
  8. Amber Yıllıkları 8 - Kaos İmgesi
  9. Amber Yıllıkları 9 - Gölgelerin Şövalyesi
  10. Amber Yıllıkları 10 - Kaos Prensi

9 Beğeni

Zelazny, üzümlü kekim… :star_struck:

1 Beğeni

Bu 2 kitabı okuyanınız var mı?

Ben okudum, aslında amber’i de okudum. Bu Ölümsüz çevirisi çok kötü olmasına rağmen (öyleymiş) benim çok sevdiğim bir kitap, herkese hitap etmez tahminimce ama benim için inanılmaz keyifliydi. Işık Tanrısı da zira başlarda anlaması zor bir kitap, kronolojik anlatmıyor olayları, ama ilerledikçe oturuyor her şey yerine. Her iki kitap da çok sevdiğim kitaplar ama herkesin damak tadına uymayabilir. Amber Yıllıkları ise çoğunluğun beğenebileceği bir seri.

4 Beğeni

Yol İşaretleri - Roger Zelazny

Kitabı okuyacak olanlara öncelikle bölüm adları ve kronoloji ile ilgili bir uyarıda bulunayım. Tüm bölüm adları “Bir ” veya “İki” olarak isimlendirilmiş. Kitap “iki” olan bir bölüm ile başlıyor ve sonra “bir” olan bölüm geliyor. Hikaye belirli bir kronolojik sıralamayı izlemiyor. Okurken fark edeceğiniz üzere “Bir” ile başlayan bölümler hikayenin ana karakteri Red’i izliyor “iki” olan bölümler ise başka zaman ve mekanların olduğu hikayeler.

Zelazny diğer kitaplarında da olduğu gibi mitolojiye ve tarihe çok sayıda göndermelerin olduğu bir hikaye anlatıyor bize. Hikayenin içinde doğrudan referanslar verilen Walt Whitman’ın Çimen Yaprakları kitabı ve Baudelaire’in Kötülük Çiçekleri kitapları muhtemelen meraklı okurun bu kitapları da okumak istemesine vesile olacak. Kitaplar, tarih, ve mitoloji dışında Marquis de Sade veya Ambrose Bierce gibi karakterlerle de “Yol” da karşılaşıyoruz.

Tipik bir Zelazny hikayesi diyeceğim “Yol İşaretleri” anlattıklarıyla ilk bakışta göründüğünden çok daha fazlasını anlatıyor… Hikaye hakkında sürpriz bozan olmadan başka bir şey yazamadım ama tüm hikaye için şunu diyebilirim. Zelazny “Yol İşaretleri” kitabı kendini arama, kim olduğunu bulma, bir varoluş hikayesi.

“Yol her zaman buradaydı ve Yolda olan bizler de her zaman buradaydık. Dünya devam ediyor Yol devam ediyor, biz devam ediyoruz.”

8 Beğeni
2 Beğeni

@SherlockHolmes ilk mesaja düzenleme gerekiyor. Yol işaretleri ve Amber devamları.
Ayrıca BKK, Amber Yıllıkları serisi vs şeklinde bölünürse daha iyi durabilir.

4 Beğeni

Listeyi güncelledim.

1 Beğeni