Rubeus Hagrid: Gerçekten Kötü Bir Öğretmen mi, Yoksa Sadece Şanssız mı?

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Rubeus Hagrid: Gerçekten Kötü Bir Öğretmen mi, Yoksa Sadece Şanssız mı? – Fantastik Canavarlar

image

Bu düşünce sadece Slytherinler arasında mı yaygın bilemiyoruz, fakat zaman zaman akıllara şu soruların istemsizce geliverdiği olmuştur: “Hagrid, kötü bir öğretmen miydi? Yoksa sadece biraz şanssız mıydı?” Tüm bunlara MuggleNet sitesinden bir yazar, açıklıklık getirmeye çalışmış. Sizler için Türkçeleştirdik! Hagrid’in Sihirli Yaratıkların Bakımı profesörü olmasını bu yazımızda biraz irdeleyelim. Bildiğimiz gibi Hagrid hem öğrenciler hem de okuldaki… (DEVAMI…)

1 Beğeni

bence iyi bir öğretmen sadece şanssız

1 Beğeni

Kendisinin gayet iyi,tatlı ve sevecen bir öğretmen olduğunu düşünüyorum. Fakat çok şanssızdı. ):

2 Beğeni

İyi niyet ve iyi öğretmen olmak çok farklı şeyler diye düşünüyorum. Son kitabın son anına kadar Snape’in çok kötü biri olduğunu düşündük ama çok iyi bir öğretmendi. (Bu kısım spoiler ister mi emin olamadım?)

Bana göre Hagrid kötü bir öğretmen ama çok iyi kalpli biri :slight_smile: Tabi yanılıyor da olabilirim, incelemeyi cevabı yazdıktan sonra okudum :innocent:

2 Beğeni

Konunun kendisi spoiler, o yüzden spoilere gerek yok :slight_smile:

Hagrid’i kötüleyen birine Harry’nin kızdığı gibi kızmak istiyorum. :joy: Bence Hagrid’in tarzı gayet iyi. Tamamen müfredata uygun, ezberci şekilde eğitim onun da dediği gibi ‘‘sıkıcı’’ olur. Hagrid çok bilgili fakat tecrübesiz bir öğretmendi. O yüzden bunu acı bir şekilde öğrendi. İlk yıllarında iyi olmasa da sonradan iyi bir öğretmen olduğunu düşünüyorum.

3 Beğeni

Yazıyı okumadan söyleyeyim. Hagrid çok iyi bir öğretmendi. Bence de tüm o sihirli yaratıkları kitaptan öyrenmek olmaz. Tehlikeli olmasına gelince verdiği talimatlar dinlendiği sürece sorun yok. Şahgaga’nın Draco’ya saldırması Hagrid’in suçu değildi. O öğrencilere ne yapmaları gerektiğini söylemişti. Tamam, Patlar-Uçlu Kelekerler o kadar da iyi değildi. Ama Testraller muhteşemdi. Kişiliği ise öğretmenliğine çok iyi katkıda bulundu. Sadece öğrencilerin bazılarının onu sevmemeleri motivasyonunu düşürdü, Umbridge’in denetmesi sırasında da öğrencilerin söyledikleri, Umbridge’in tavırları onu kötü etkilemişti. Sonuç olarak, Hagrid gibi bir öğretmenimin olmasını isterdim.

3 Beğeni

Şimdi bu açılardan düşününce katılmamak elde değil :slight_smile:

1 Beğeni