Rubeus Hagrid'in Okuldan Kovulmasına Rağmen Büyü Yapması

Zamanında Sırlar Odası’nı açtığı düşünüldüğü için okuldan atılmış Hagrid. (Ki onun açmadığı yıllar sonra keşfedildi. Tom Riddle bizzat söyledi Harry’e Oda’yı kendisinin açtığını) Yine de Dumbledore’un bilgisi ve izniyle büyü yapmaya devam etmiş. Okuldan atılanların asaları kırılır ki büyü yapamasın. Okulu bitirmeyenler de büyü yapamazlar, kanun bu. Hagrid ne yapmış? Asasını birleştirip bir pembe şemsiyenin içine koymuş. Şimdi. Her şeyi, herkesi şahin gibi izleyen Sihir Bakanlığı bunu nasıl gözden kaçırmış? Dumbledore’un aslında bir asi olduğunu, Bakanlığı pek de takmadığını zaten biliyoruz. Hagrid’e böyle yumuşak davranması da bunun bir kanıtı. Adaletli şekilde bakıldığında Hagrid’in büyü yapmıyor olması lazım. Zaten kitapta Hagrid yarı dev olduğu için deyim yerindeyse ahmak olduğu yazılmış. Bence Dumbledore buna izin vererek yanlış yapıyor. Birçok konuda tekrar tekrar Hagrid’e güveniyor. Harry’nin harabeden çıkarılıp Private Drive’a getirilmesi olsun, Felsefe Taşı’nın Gringotts’dan Hogwarts’a taşınması olsun, okulda ejderha yumurtası yetiştirmeye çalışmasına kızmaması olsun, okulda sihirli yaratıkların bakımı dersine öğretmenlik yapmasına izin vermesi olsun, dev kardeşini karanlık ormanda saklamasına izin vermesi olsun. Hagrid bu güveni hak etmiş miydi? Hikayenin tümüne bakıldığında Hagrid’in rolü neydi?

Hagrid ahmaktı derken? Hayır, evet saf bir kalbi olabilir ama asla ahmak olarak tanımlanmadı. Bakanlık voldemort yeniden döndü iddiaları öncesinde zaten Dumbledore’a güveniyordu ve durmadan onun fikirlerini aldıklarını zaten belirtiyordu. Yani ortada bir asilik yoktu, Dumbledore bakanlığa hiç bir zaman ilgisi olmadı ama onlara yardım etti, onlar da 5.kitaba kadar Dumbledore’un düşüncelerine önem verip saygı duydu. Hagrid konusuna geri dönecek olursak, Hagrid’in, Voldemort’un Büyücüler dünyasında terör estirdiği zamanlarda Yoldaşlığın bir üyesi olduğunu unutuyorsun sanırım, dolayısıyla Yoldaşlığın bir üyesi olarak, cesur ve güvenilir biri olduğunu zaten geçmişte ispat ettiği ortada diye düşünüyorum.

Adaletli şekilde baktığımızda hiç okuldan atılmamış olması lazım. Hadi oldu, sonradan haklarını geri alması lazım.
Evet Hagrid yarı dev olduğu için herkes tarafından önyargılı bir şekilde eleştiriliyordu. Felsefe Taşında Harry’yi Hagrid’in getirdiğini duyan McGonagall da benzer bir tepki vermişti. Fakat orada Dumbledore hepimizin yerine cevabı verdi: "Ona canımı bile emanet ederim. "

Bunun pek çok cevabı olabilir. Bir kere Hagrid’in birçok güzel repliği var.
Oturup da kaygılanmaya gerek yok. Başa gelecek olan gelir, o zaman biz de karşısına çıkarız.
Repliği en sevdiğim replik.
Yukarıdaki mesajda da gördüğün üzere Hagrid yoldaşlık üyesiydi. Ona verilen görevleri yapıyordu. Devlere giden Dumbledore’un elçisi de oydu. Kardeşi ilk başta sorun çıkarsa da Hogwarts savaşında yardımı oldu.