Rüyalarınıza Giren Kitaplar ve Yazarlar

Arada sırada başıma gelen bir durumdur ve çoğu zaman pişmanlık kaynaklıdır.
2 gün önce uykudayken George Orwell zuhur etti ve hararetli bir konuşma yaptık.

4-5 ay oldu herhalde. Amazon’dan bir kitap siparişi verdim. Gece rüyamda o kitabı gördüm, kapağını falan net hatırlıyorum. Kitabı karıştırırken ortalarında bazı sayfaların boş olduğunu gördüm. Rüyamda “tüh be baskı hatası var, neyse Amazonda iade süresi uzun” dediğimi de hatırlıyorum. Ertesi gün kitap geldi, kenara koydum, çok incelemedim başta. Birkaç saat sonra gece gördüğüm rüya geldi aklıma. Boş sayfa falan saçmaydı diye güldüm içimden. Sonra kitabı karıştırdım ne göreyim. Kitabın ortalarında 3 sayfa boş :flushed: Kitabın başı, sonu falan değil ortalarda alakasız bir yer, aynı rüyadaki gibi. O anki şaşkınlığımı tahmin edersiniz :blush:

3 Beğeni

Ursula Leguin’in ölümü beni baya üzmüştü. Tam da o günler bir mektup yazmaktaydım kendisine (“email atmayın okumuyorum ama mektuplara baazen cevap veriyorum” demişti bir röportajında); gönderemedim :confused:

O günlerde bir keresinde rüyamda görmüştüm kendisini, imza günü gibi bir ortamdaydık. Beni sallamamıştı :roll_eyes:

3 Beğeni

Geçen hafta biri kitap indirimlerinde Yedi Krallık Şövalyesini paylaşmıştı ilgilenmediğim için görseli geçtim direkt, rüyamda Yedi Krallık Şövalyesini okuyordum :flushed: .

1 Beğeni

Zaman Çarkı’ndan Rand konuk olmuştu bana. O zamanlar 4.cildi okuyordum galiba. Kendisine Karanlık Varlık’ın nasıl biri olduğunu sormuştum :joy::joy::joy: Ben de bilmiyorum demişti.

Şu mindf*ck kitabı okuyan var mı aranızda. 12 yaşımda aldım elime, rüyalarında Paradoks diye bir adamın oyunlarını oynayan 3 kişi var, oyunu kaybeden ölüyor. Arkadaş ne biçim manyak etti bu kitap beni o yaşımda. Bilmeceler, bulmacalar, garip garip şifreler var; gündüz onları kendi başıma çözmeye uğraşıyorum, elimden kalem kağıt eksik olmuyor. Yok kayıp Mu kıtası, yok Terra Cotta askerleri, yok İzmir’de bomba patlıyor. Öyle sürükleyici ki kitabın sonlarına doğru Paradoks rüyama girdi."Orhan! Gecenin Gizemli Oyunu’na hoşgeldin! " . Aynı hayal ettiğim gibi kapkara, zindan gibi bir oda. Yandan mavi mavi sular akıyor, tavanda meşale var. Tam oyuna başlayacağım, kapıdan girmemle uyanmam bir oldu.

1 Beğeni

Bir ara Ayşe Kulin’in “Dönüş” kitabının kapak resmini görmüştüm, üç boyutluydu ve hareket ediyordu. Sonra kitabı araştırmıştım ama almadım. Bir serinin kitabı falandı galiba. Sonra bakarım demiştim.

Her gece o kadar çok şey görüyorum ki arkadaşlarım bile şaşırıyor. Daha geçen gün Asimov’un ‘‘Sonsuzluğun Sonu’’ isimli kitabını bitirdikten sonra rüyamda gördüm. Neredeyse kitabın aynısıydı ama bazı olaylar farklıydı. ( İlk okuduğum Asimov eseriydi bu arada. Gerçekten etkileyiciydi.) :grin:

1 Beğeni

Sabah rüyamda 100 - 120 yıl önce yazılmış, yazar ismi hatırlamasamda Almanca’dan çevrilmiş bir kitabı okurken kitap metninde İbrahim Tatlıses ve İdo’nun isimlerinin olduğunu gördüm. “Lan, bu ne? Ne yaptınız siz?” diye sayıklıyormuşum. Uyandırdılar.