Bulamam ki onu şimdi ya. Valla alırdım aslında. Ustaya geçerken alayım onu
Dokuz Yayınları farklı bir tasarım uygulamış.
Bana Epsilon’un tekli kitap kapakları kitap içeriklerini anlatan en iyi çizimler gibi geliyor. Bir çok farklı baskıyı telif düşme sonrası aldım, Epsilon ve Ayrıntı’nın kapakları çizimleriyle, Can yayınlarının kapakları ise nostaljik olması nedeniyle güzel geldi bana.
Adamcağızın adını ilk bakışta Sabahat Tinali şeklinde okutacak tuhaf ayrıma itirazım var bu kapakta ya, canımı sıkıyor.
Evet ismin öyle yazılmasını ben de garip bulmuştum, Kitaplar çıkmadan Twitter’da ilk paylaşıldığında buna yönelik itirazlar da olmuştu. Çizimler güzel ama…
Beklenen yayınevinden beklenen kitaplar da geldi. Türkiye İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri dizisi içerisinde çıkarıldı kitaplar.
https://kidega.com/kitap/kuyucakli-yusuf-336860/detay
Kidega’da üçü 15 lira civarıydı. Yeni aldım ben de. Çok hoşuma gitti, dayanamadım.
Ben geçen sene aldım ama bu sene ayın 6"sından sonra gönderecekler.
Diğer eserlerini de basacağız demişler.
Ayrıntı Yayınları Sabahattin Ali Bütün Şiirleri
"Kürk Mantolu Madonna’da Geçen Kitaplar"ın yer aldığı bir kitap varmış.
Raif Efendi Hikayeler Arasında
Kitaplara dair yorumların buraya yazılması makul sanırım.
Ardı ardına Kürk Mantolu Madonna’yı ve Kuyucaklı Yusuf’u okudum.
Başka dillerden onlarca kitap okudum bu yaşıma dek. Ama kendi edebiyatıma yüzümü her döndüğümde daha çok şaşırıyor, daha çok hayran oluyorum. Kafamı başka edebiyatlara gömüp kendi mücevherlerimizin parlaklığını göremiyorum bazen.
Kürk Mantolu Madonna tam bir Zweig romanı. Zweig romanlarındaki güçlü roman kişilerinin ve onların yoğun psikolojik tahlillerinin bir benzerini okudum sanki. Bu benzetmeyi Sabahattin Ali’yi küçümsemek için yapmıyorum. Tam aksine iki yazarın da uluslarötesi bir anlatım gücü olduğunu belirtmek istiyorum. Ben nasıl bir Zweig romanını zevkle okuyorsam, bir yabancı da Kürk Mantolu Madonna’yı hayranlıkla ve keyifle okur.
Kuyucaklı Yusuf’sa bambaşka bir romandı. O güzel dil dışında benzerlik yoktu Kürk Mantolu Madonna’yla. Yusuf çok etkileyici bir roman kişisi. Küçükken yaşadıkları öyle kuvvetli bir şekilde gelecek hayatına sirayet ediyor ki neredeyse yaşamış biri zannedeceğim onu. Sırf Yusuf değil; Şahinde Hanım, Salahattin Bey ve Muazzez de benzer kuvvette roman kişileri. Hepsinin çaresizliklerini derinden hissettim.
Diğer yandan öyle heyecanlı bir roman ki olaylar silsilesini merakla, heyecanla okuyorsunuz. Sabahattin Ali’nin hikaye anlatmaktaki hüneri insanı çok etkiliyor. Hele ki benim gibi zaman zaman kitabı Ezel Akay’ın sesinden dinlediyseniz bu anlatımı daha yoğun hissediyorsunuz.
Hasılı Sabahattin Ali ne yazdıysa okumaya gayret edeceğim.
Bunun tek cilt baskısı da gelebilir. Bugüne değin gelmemiş olmaması bile şaşırtıcı aslında.
Epsilon yaptı. Bakalım Everest yapacak mı.
Everest romanları tek cilt bastı. Uzun zaman önce öyküleri de basacağız demişlerdi.
Telifsiz kitaba 39 Lira etiket fiyatı koyan Hece Yayınları neyin kafasını yaşıyor acaba?
https://www.eganba.com/yeni-dunya-sirca-kosk-kitabi-sabahattin-ali