Şahsi Koleksiyon İçin Matbaa Önerisi

Herkese merhaba, forumda bu konu nereye uyar bilemediğim için buraya açtım.

1923 tarihinde yayına başlayıp uzun yıllar yayın hayatını sürdürmüş, Lovecraft’tan Ray Bradbury’ye, Belknap Long’dan Robert E. Howard’a birçok ünlü yazarın öykülerini yayınladığı Weird Tales isimli derginin kaliteli pdf’lerine ulaştım. Bunları kendi şahsi koleksiyonum için kaliteli kağıda bastırıp dergi formatında ciltletmek istiyorum. Bu iş için önerebileceğiniz matbaa var mıdır? Kağıt tiplerini görünce tanıyabiliyorum ama hangisinin ismi nedir bilmediğim için yazarak tanımlayamıyorum maalesef, kağıt tercihim YKY’nin Kazım Taşkent klasikleri dizisinde kullandığı kağıt olurdu (ivory diyorlar sanırım ama emin değilim), eğer bu iş için mümkünse.

Bu konu hakkında öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Söz konusu derginin ve pulp fiction denebilecek diğer onlarca derginin toplandığı ve yayınlandığı websitelerinin adreslerini forum kurallarına aykırı olmasın diye burada paylaşmıyorum, ama moderatörler sorun yok derse buraya da ekleyebilirim, ilgilenen herkes faydalansın.

Şimdiden teşekkür ederim.

1 Beğeni

Matbaalar muhtemelen böyle bir şeyle uğraşmaz. Matbaalarda tek örnek bir dosyanın birden çok kopyası yapılır. Ozalitçilere gidebilirsiniz ama çok pahalıya gelir. Ozalitçiler de Beşiktaş’ta, metro inşaatının arkasında bolca var.

2 Beğeni
  1. matbaacılar sitesi ve çevresinde dijital baskıcılar var uygun fiyata çıkartabilirsiniz
2 Beğeni

Ankara’daysanız Kule Evo’da Türken baskı var, çalışanlar her konuda yardımcı oluyorlar. Kağıtların gramajı sayfa sayısına göre seçiliyor zaten. Forma sayısı gibi başka durumlar var ancak ben oraya verdiğim dosyaları kaynak dosyası olarak verdiğimden pdf durumunda nasıl olacağını pek bilemiyorum.

2 Beğeni