Sakırtlak Han ki O Bir Beşerdir Şaşmaz

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sakırtlak Han ki O Bir Beşerdir Şaşmaz – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gökte bu kadar yıldız varken ve iç delercesine parlıyorken sizlere yüzyıllar öncesinin masalını anlatmak ve marsıktan hallice olan beşer dimağının bunları anlamasını beklemek kişinin kendini yirmi sekiz cihanın hakanı sanmasıyla eşdeğerdir. Öyle ki duyabilen kişi bilir ya evvel zaman öncesinin sönen bir yıldızı anlatabilir ona çağların kelamını. Duyamayan duyanın kelimelerine muhtaçtır. Duyan da azdır ya… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Öncelikle merhabalar;

Merve Aydın ismini görünce ve öykü başlığını da okuyunca ortaya mizahi bir büyünün saçılacağından emindim. Nitekim yanılmadım da :slight_smile: Çok keyifliydi. Tabi dönem diline hakimiyet de takdir edilesi. Burada tarihçi olmamızın pozitif bir katkısı olsa gerek :slight_smile:

Kaleminize sağlık. Pek güzel bir öyküydü…

1 Beğeni

Ne güzel, ne nazik bir yorum. Güldürebildiysem ne mutlu bana. Sakırtlak olunca büyülü mzah katlanarak artıyor tabii. Tamamen onun başarısı. :smiley: Çok teşekkür ederim yorumun için.

1 Beğeni

Merhaba @merveriii

Dile hakimiyet ve mizahi yanıyla olduğu kadar inceden inceye verdiği o kadar da mizahi olmayan mesajları ile sağlam bir öyküydü.
Temanın sosyal olarak toplumumuza yansıması ele alınmalıydı, bunu siz yapmışsınız tebrik ederim.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Sizin gibi değerli bir kalemden böyle bir yorum duymak beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. :rose: :heart:

1 Beğeni

Sevgili @merveriii

Benimki çok geç kalmış bir yorum. Bu yüzden affet lütfen.

Eline, emeğine sağlık. Öykünü, o dönemi yansıtan dili kullanımını çok başarılı buldum.
Senin kaleminle zaman zaman @ebuka nın kalemini benzetiyorum. Mizah zor, öyküde böyle incelikli kullanmak daha zor ve siz ikinizin de bunu hakkıyla yerine getiriyorsunuz.

Kalemin daim olsun
Sevgiler
Müge

2 Beğeni

Müge :slight_smile: Çok teşekkür ederim yorumun için. Sen nasıl insana ruhunun en derinlerine girip sızıyı okuyucuya muazzam geçirebiliyorsan ben de bunu mizahla yapmaya çalışıyorum. Evet @ebuka 'nın kalemini ben de çok beğeniyorum. Hepimizin kalemleri en güzel şekilde daim olsun. :heart:

2 Beğeni