Satın Aldığınız İlk Kitabın Adını Hatırlıyor musunuz?

Satın aldığınız ilk kitabın adını hatırlıyor musunuz ?
Hatırlıyorsanız yazabilirsiniz.

  • Evet,hatırlıyorum.
  • Hayır,hatırlamıyorum.

0 oylayanlar

Şapatullala kitabıydı ilkokul 1. Sınıftayken kalem almaya gittiğim zaman vitrinde görüp almıştım.

Buydu sanırım…

Olasılıksız…

1 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği. 15 yaşında satın alıştım.

1 Beğeni

Şeker Portakalı.

Halen duruyor.

1999 yılında almışım. Kendi paramla aldığım ilk kitaptı.

1 Beğeni

Bamsı Beyrek Destanı’ydı yanılmıyorsam.

17 yaşındaydım. Kitap okumaya yeni başlamıştım. Evde olan bir iki kitabı okudum. Bir gün yolum markete düştü. Markette kitap rafı vardı. 10 lira param vardı. Kitap 6.90’dı. Lisa Gardner-Saklambaç. Arka kapağını okuyup merak edip almıştım. Daha sonra denk geldikçe almıştım. O zamanlar 6.90lık kitapların özel indirimsiz fiyatı 20 liradan aşağı değildi. Pek alamıyordum. Kapsama alanım marketin getirdiği kitaplardı. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

J.R.R. Tolkien - Silmarillion (4 sene oldu alalı)

Babamla beraber bir kitapçıda gezerken Monte Kristo Kontunun kısaltılmış verisyonunu görüp almıştıj , sanırım ilk aldığım kitap Monte Kristo Kontuydu.

Harry Potter’dı galiba… :frowning:

Beninki de buydu. Ortaokul zamanında ödev olarak aldırmıştı öğretmen. Kapağını hiç sevmemiştim :grinning:

Rahmetli babaannemle lades tutuşup kazanmıştım :slightly_smiling_face: Bu seriyi ne zaman görsem aklıma gelir o zamanlar. Sırlar Odası’nı da aynı şekilde kazanmıştım. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Daha öncesinde annemle beraber aldığım kitaplar vardı ama tek başıma kitapçıya girip cebimden parayı çıkartıp aldığım ilk kitap budur. Sanırım ikinci sınıftaydım, kitap okuma kültürü geliştirmemde çok büyük etkisi vardır bu kitabın ve serisinin.
indir

Küçükken evde bulduğu her kitabı okuyan bir çocuk olsam da hiç gidip kendime bir kitap almadım ya da aldırmadım. Sanırım o zamanlar öyle bir kültürümüz yoktu. Benim isteğimle alınan ilk kitap ise “Hayvan Mezarlığı” idi. Annemden bana korku temalı bir kitap almasını istemiştim 8. sınıftayken. O da satıcının tavsiyesiyle bu kitabı almış. O zamandan başlayan King hayranlığım hâlâ devam ediyor :slight_smile:

1 Beğeni

Hayaletin Laneti olması lazım :slight_smile:

2 Beğeni

Afacan Beşler End Blyton yıl: 1973 yaş: 5

1 Beğeni