Amber Serisinin temiz bir Avon baskısını çoktandır arıyordum. Malesef son yapılan Harper Voyager baskıları bu eski Avon baskısı kadar kaliteli değil. Dolapta uygun fiyata çok temizini nihayet bulabildim Benford’un kitabını da aynı satıcı satıyordu.
Okumayı neredeyse tamamen blog-gazete-dergi yazılarına ve e-kitap skimlemeye indirgediğim uzun bir aradan sonra düzenli matbu kitap okumaya geri dönüyorum gibi duruyor.
-
Sevan Nişanyan - Basit Türkiye Tarihi (Taze çıktı, şurada tanıttım.)
-
Peter Singer - En Büyük İyilik
-
Harold Bloom - Nasıl ve Neden Okumalıyız?
Arkadaşlar, Kitapyurdu’ndan aldığım bu kitaplar içerisinde beni en çok şaşırtan, daha önce hiç bilmediğim ama Kitapyurdu müşteri yorumunda okuduğum çeviri övgüsünden dolayı sipariş ettiğim, “Islık Yayınevi’‘nin yayımladığı ‘Uğultulu Tepeler’ oldu.
Bildiğim bir yayınevi olmadığı için sipariş verirken şüpheliydim.
Kitabın baskı kalitesinden tutun, kapak, kağıt kalitesi hayret ettirecek kadar kaliteli. Yarattığı bu kalite hissiyle kitabı avucumun icinde uzun süre evirip çevirdim, inceledim durdum. Önsözünden çeviri kalitesine her şeyiyle kusursuz. Kapağın dizaynına ve karizmasına ne demeli ? Diğer yayinevleri örnek alsınlar. Aferin Islık Yayinevine.
3 dönem 3 ikon. Estetik anlayışından nasiplenmemiş ülkemde tırnaklarımla kazarak topladığım kendi arşivimi geç de olsa seçkin eserlerle taçlandırmış olmaktan mutluyum. Darısı bir gün Rita ve Clara’ya…
Bunlar çocuk kitapları mı yoksa yetişkinlere de uygun mu? İlk kez gördüm, çok hoş görünüyorlar
Merhaba. Ben geçen yıldı sanıyorum kitapçıda görüp ilgimi çekmişti ve kapakta çok hoşuma gidince almıştım. Çocuk kitabı ama yetişkin olarak da okunur, en azından ben okuyorum
Kapak dini kitapların kapağına benziyor😃
Islık Yayınevi, Türk Klasiklerimizden Reşat Nuri Güntekin kitaplarını teliften düşünce, bu kapak düzeninde ve bu kağıt kalitesinde bassa süper olur.
Aramıza hoş geldin Mihaksin.
@MelihAntepli Sen mi sormuştun hatırlamıyorum ama sayfaların ön kısmı siyah.
Aynen ben sormuştum, teşekkürler.
Biz toplum olarak vasata çok alıştık veya alıştırıldık. İş hayatımda vasat olmamak için başkalarına eleştirel olurum ama kendi yaptığım işlere inanılmaz acımasız olurum. Kendi uğraştığım ve acımasız olduğum işlerde de %99 çok iyi dönüşler alırım.
Bir yerlerde, vasat olmayan, işine özen gösteren birileri var.
Selam olsun onlara.