Sayı #132: "Araf Öyküleri"

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sayı #132: “Araf Öyküleri” – Aylık Öykü Seçkisi

image

Çizim: Asena Polat Araf’ta sıkışıp kalmak bazen bir hikâye anlatmak için en doğru noktadır. Gidecek yeriniz yok. İyi ya da kötü yok. Her şey arada bir yerlerde salınıp duruyor. Çözülememiş dertler var, belli. Doğrular ve yanlışlar eşit dağıtılmış. Peki buraya nasıl geldik? Bu sıkışmışlık hissinden nasıl kurtulacağız? Öyküler anlatmak her zaman iyi bir alternatif. Kayıp… (DEVAMI…)

11 Beğeni

Uzun zamandır bekliyordum. Günde bir kaç defa foruma girip yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol ediyordum. Sanırım muradıma erdim. Önce çizimden bahsedeyim. Çizim çok güzel olmuş, beğendim. Tam elli beş öykü var. Bu katılım sayısı muhtemelen yeni bir rekor. Düşünenlerin, tasarlayanların ve yazıya dökenlerin ellerine sağlık.

6 Beğeni

Merhabalar,

Öncelikle ben ilk defa bir seçkiye katılıyorum. (Okyanusta İnsan Tarlası) Katılmamın en temel sebebi de sanırım hikayelerin değerlendirme kısımlarında gördüğüm muazzam derin tahliller. Sahiden merak ve heyecanla yazacaklarınızı bekliyor olacağım.

Kaliteli bir seçkinin içinde olmak sahiden kaliteli bir duygu. Fırsat buldukça seçkiye vakit ayırmayı ve kendi tahlillerimi sizlerle paylaşmayı istiyorum.

Hepimize iyi okumalar o halde.

5 Beğeni

İlk defa katıldığım bu seçkide, umarım sizlere öykümle keyifli bir okuma deneyimi yaşatabilmişimdir. Tüm arkadaşların çalışmalarını zevkle okuyacağıma eminim, şimdiden hepinizin kalemine sağlık !

4 Beğeni

Beklenen seçkiye kavuştuk. Beklediğimize değdi, çizim de öyküler de harika görünüyor. Okuyucusu olduğum seçkide bu ay benim de “Araf’taki Ruh” adıyla öyküm yayınlandı heyecanım nasıl olur da iki katına çıkmasın? Öykümde kültürümüzdeki doğaüstü unsurları küçük bir kızın gözüyle mistik bir yolculukta vermeye çalıştım. Forumun en güzel yanı geri dönüşler alabilmek. Heyecanla bekliyor olacağım.

3 Beğeni

Katılan tüm arkadaşların kalemine sağlık şimdiden. Her ay seçkide tüm öyküleri okumak için elimden geleni yapıyorum. Genellikle başarısız oluyorum. O yüzden bu ay da okuyabildiklerimi okuyacağım. Kimisine yorum yapacağım kimisine yapamayacağım. Yorum yapamadıklarım da üzülmesin lütfen çünkü ben kendimi o öyküyü yorumlayacak kadar iyi görmüyorum bazı zamanlar. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de ilk kez bir seçkiye katılıyorum. Bu durum benim açımdan fazlasıyla heyecan verici. Umarım temanın ve seçkinin hakkını verebilmişimdir. Hemen tüm arkadaşların yazdıklarını okumaya girişeceğim. Seçkiye katılan herkesin ellerine yüreklerine sağlık.

3 Beğeni

Sabırsız bekleyişlerimizin ardından nihayet kavuştuk yeni seçkimize :slight_smile:. Foruma katıldığımdan beri ara sıra eski seçkilere bakıp öykülerinden okumuşluğum oldu. Gayet kaliteli yazan öykü anlatıcılarımız var. Bu seçki de eminim her biri birbirinden güzel öykülerle doludur. Önceki seçkilere nazaran bu seçkide daha fazla öykü gördüm sanki :smiley:. Katılımlarımız hep böyle daim olsun. Yazan, çizen herkesin kalemine, hayal gücüne sağlık. Derleyenlerin de ellerine sağlık. En kısa zamanda öykülere başlayıp yorumlarımı elimden geldiğince belirtmeye çalışacağım. Umarım çoğu öykü eleştirisiz ve yorumsuz kalmaz. Ben de ilk defa seçkide yer alıyorum ve temennim olabildiğince eleştiri ve yorum görebilmek. Bunlar sayesinde kalemimiz törpülenecektir. O yüzden öyküleri okumaya fırsat bulabilen herkesten tek dileğim az da olsa ellerinden geldikleri sürece eleştirilerini ve öyküler hakkındaki fikirlerini belirtmek olacaktır :slight_smile:. Daha nice seçkide buluşmak üzere.

5 Beğeni

Daha genç ve deneyimsiz bir kalem olmama rağmen bu ayda öykümün seçilmesi benim için çok mutluluk verici. Burada kendimi gerçekten de geliştirdiğimi hissediyorum. Öyküm “Araftakilere Vaaz” için eleştirilerinizi bekliyorum.

4 Beğeni

seçkideki ilk öyküm “Aditi” ile nostaljik bir giriş yapmak istedim. Xasiork ölümsüz öykü kulubü 'nün benim için yeri ayrıydı. hinduizm ve dini karakterler ile tüm tuşlara basarak bölüm geçmeye çalışıyor gibi hissettirmiş olabilirim, eksiklerimin farkına varabilmem için yapıcı eleştirilerinize ihtiyacım var :sweat_smile:

5 Beğeni

Merhabalar herkese! Uzun süredir okuyucu olarak takip ettiğim seçkiye ilk kez Dünyanın Adı adlı öykümle katıldım. Masalları her zaman çok sevdim ve Araf teması için yine masalsı bir anlatım kullanmaya çalıştım. Umarım okurken keyifli vakit geçirirsiniz.

5 Beğeni

Bu ay ilk öyküm(Mutlak Huzur) ile katıldım seçkiye. Kendimi yazım alanında geliştirebilmek için eleştirilerinizi bekliyorum.

1 Beğeni

Aradaki boşluk çoook uzun geldi. Beni zinde tutan bu seçkiye ve emeği geçen her arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bu sayıda epeyce hikaye var. Tek tek okuyup yorum yapmaya çalışacağım. Çünkü yazan insan aynı zamanda okunmak ve okunduğunda neler düşünüldüğünü öğrenmek istiyorum.
Yazıyla buluşan her arkadaşıma sevgiler, selamlar
Dilek

2 Beğeni

1 adet gönderi şu konuya taşındı: Sayı #133: “Çiftlik Öyküleri”