Sayı #148: "Uçan Balon Öyküleri"

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sayı #148: “Uçan Balon Öyküleri” – Aylık Öykü Seçkisi

image

Çizim: Akşın Bike Bir hava taşıtı olarak uçan balonu tercih etmek maceraya açık davet. Balon sıcak havayla dolarken biz de sınırsız bir keşif imkânının parmaklarımızın ucunda gezindiğini hissediyoruz. Bu dopingin kaynağını fazla uzaklarda aramaya gerek yok. Jules Verne 150 yıl önce anlatmıştı. Kelimelerin gücü hiç yitmiyor. Nesiller boyu anlatılan hikâyeler kalıtımsal imgelere dönüşüyor. Biz yükseldikçe… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Şükür kavuşturana… Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

5 Beğeni

Yine niyetlendik, yine yazamadık. Olsun, yenilerine diyelim ve keyifle gelenleri okuyalım. :blush:

2 Beğeni

Yazmak iyi bir fiildir, kendini ifade etmenin sayısız yollarından ve üstelik daha kalıcı olanlardandır. Bu nedenle ben yazmayı seven biriyim. Yazıp yazıp paylaşamadıktan sonra ‘ormanda düşen ağacın sesi duyulur mu?’ örneği gibi olur. İşte Öykü Seçkisi" burada devreye giriyor, ormanda düşen ağacın sesini işiten kulak gibi oluyor. Uzun zamandır Öykü seçkisine denemelerimi gönderiyorum. Sağolsunlar her seferinde yayınlıyorlar. Yani demem o ki burası bir dergi veya bir sergi salonu gibi. Önce size verilen kelimeyi hayal ediyorsunuz, Bundan ne tür bir öykü çıkarabilirim diyerek kafanızda şekillendiriyorsunuz, Ardından sıkışık zamanınızın arasında klavyenin başına geçip yazmaya başlıyorsunuz ve süresi dolmadan -ki bende son gün hatta son saatler oluyor bu- gönderiyorsunuz. Ve beklemek geliyor peşinden birde yeni konunun ne olduğunu merak etmek. Hatta hatırlayan var mıdır bilmiyorum ama bir ara yazdıklarımı "kraliyet duvarında yayınlanıyormuş gibi bağladığım bile olmuştu. Hey gidi günler hey.
Sonuç olarak, yazmaya çalışın ve gönderin derim.

Bu arada öykü seçkisi ve bu işi 148 sayıdır devam ettirenler için söylemeye çalıştıklarım birer kuru iltifat değil, emeği geçenlerin sonuna kadar hakettiği sözlerdir.

5 Beğeni

muhteşem bir çizim ve seçki. herkese teşekkürler !

2 Beğeni