Katılıyorum, bu eleştiriler baştan savma değil ciddi, yol gösterici ve pozitif eleştiriler olmalıdır. Belki 3 fazla gelebilir ama en az bir tane incelenebilir, değerlendirilebilir…
Gerçekten sonraki ayın öykü seçkisini ve sonraki ayın temasını çok merak ediyorum. Acaba çok fazla öykü gönderildi de o yüzden mi bu ayın seçkisi gecikti
Katılıyorum. Rekabet faktörü ilgiyi arttıracaktır.
İyiki bir öykü gönderdim Her gün kontrol ediyorum yayınlandı mı acaba diye. Sanırım çok fazla öykü gönderildi ve bir sıkışıklık oldu.
gözlerimiz yolda kaldı cidden… yapabileceğimiz ( becerebilirsek) bir şey varsa yapabilsek keşke yardım için
2023 en iyiler aday süreci vs derken gecikti muhtemelen. Yakında paylaşılır.
eli kulağındadır büyük ihtimalle. bugün yarın paylaşılabilir.
Merhaba,
Öyküleri yayınlanmış olanların eşleştirme şeklinde birbirlerinin öykülerini değerlendirmeleri ne kadar doğru olur pek emin olamadım. Çünkü doğru yorum yapabilecek kadar donanımlı mıyız? Yeteri kadar dile ya da yazıya hakim miyiz? En nihayetinde hepimiz amatör olduğumuz için yapacağımız yanlış bir yorum belki de bir başkasını yazmaktan vazgeçirecek.
Bana kalırsa öykü gönderim koşullarının güncellenmesi daha yerinde olur. Daha zor koşullar altında sınırlarımızı zorlamak hem bizlerin gelişimine katkı sağlar hem de daha kaliteli öyküler ortaya çıkar.
Nasıl bir güncelleme olmasını düşünüyorsunuz.
Amatörlüğün bir adım ötesine geçemeye çalışanlar olduğumuzu düşünüyorum. Öyküler yazmayı başarabiliyorsak eleştirmeyi de başarabiliriz kanaatindeyim.
Haklısınız amatörlüğün ötesine geçmek isteyenler var. Ama yine de bir otorite sayılmayız. Yapılan yorumu beğenmeyen birisi bunu vurguladığında tartışma bambaşka bir noktaya gelebilir.
Öykü gönderim koşulları için aklıma gelen şey gönderim süresinin kısa tutulması. Böylece daha kısa zamanda bir öykü çıkarmak için çaba gösteriyor olacak yazmak isteyenler. Bazı aylarda kelime sayısı azaltılıp bazı aylarda artırılabilir. ‘‘Bu ay en fazla 2500 kelim ya da bu ay en az 5000 kelime olacak’’ gibi kural da koyulabilir.
Aslında diğer yazarların da fikirlerini almak için Öykü Seçkisi ana başlığında bir anket yapılsa çok daha çeşitli fikirler ortaya çıkacağına eminim. Belki çoğunluk sizin önerdiğiniz eşleştirme metoduyla öykülere yorum yapılmasını kabul edecek belki gönderim koşulları değişmesin diyecekler. O yüzden sitede yapılacak bir duyuruyla böyle bir çalışma yapılabilir.
Diğer yandan öykülerin yayımlanması çok uzun zaman alıyor. Muhakkak bunun için çok geçerli sebepler vardır. Ama keşke daha hızlı olsa.
Öykülerin değerlendirme süreci, kaç kişilik bir editör grubunun bunları incelediği ve seçilen / seçilmeyen öykülerin tam olarak nasıl belirlendiği benim en çok merak ettiğim konular. Tabii ki öykülere müdahale edilmemesi normal ama bariz şekilde göze çarpan yazım yanlışları da düzeltilmiyor. Hal böyle olunca öykü yayımlandığında dilbilgisi, yanlış yazım, noktalama hataları gibi durumlar okuyan herkes tarafından fark ediliyor. Eğer öyküleri inceleyenlerin buna zamanı yoksa en azından bir mail atılıp göze çarpan yanlışların düzeltilmesi istenebilir.
Konu konuyu açtı affedersiniz. Uzun zamandır aklımda olan konulardı. Yeri gelince yazmak istedim.
merhaba. Yazdıklarınıza genel olarak katılıyorum. İnternet kullanımı, iş hayatı vb derken Türkçeyi doğru kullanamıyoruz belki ( ama yaşayan dil de değişiyor ) bu yüzden gözümüzden kaçan yazım-dil bilgisi hatalarının düzeltilmesi için bir uyarı - bilgilendirme harika olurdu. ben de sizin gibi hikaye yayınlanma sürecini ve bu süreçte kimlerin yer aldığını çok merak ediyorum. Amatör her insana şans verilmeli ki insanlar motive olsun onore olup gayret göstersin! saygı ve sevgilerimle
Merhaba
Bizler olmalıyız. Ben kendi yazıklarımdaki hataları çoğunlula göremiyorum. Ama siz benim hatalarımı görürsünüz. Tabii doğal olarak ben de sizin hatalarınızı görüp size iletirim. Bu sayede yazdıklarımız daha güzel olur kanaatindeyim.
Ben de merak ediyorum ama karşımızda bizden daha iyilerinin -en azından kendim için söyleyebiirim daha iyi olduklarını- olduğunu düşünüyorum. Son tahlilde profesiyonel olduklarını zannetmiyorum. Okuya okuya ve yaza yaza kendimizi geliştireceğimize inanıyorum.
Son olarak Aylık öykü seçkisine denemelerini gönderen arkadaşlar bu konudaki fikirlerini tam da buraya yazmalılar diye düşünüyorum…