Scelus

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Scelus – Aylık Öykü Seçkisi

image

1. Bölüm: Superbia “Fiyort; denizin buzul vadilerini basması sonucunda oluşan ve çoğunlukla iç kesimlere kadar sokulan; ince, uzun, genellikle çok derin ve kenarları çok dik körfez.” İşte fiyorttun kelime anlamı budur. Ama bizim için çok daha fazlasıydı, evimizdi. Dağlar ve buz gibi suyun arasında kalan dik yamaçlara kurulmuş yaylalarda yaşardık ve göğün mavisi ile suyun… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Emeğinize sağlık. Başlangıcı, seçilen mekân ile tasviri, içerik ve kurgu iyiydi. Ne var ki noktalama işaretlerinin eksikliği, paragrafların aşırı uzun olması ve anlatan kişinin uyarısız bir şekilde değişmesi de öykünün geliştirilmesi gereken kısımları.

Kaleminize sağlık. Şahsi fikrim; bu öykü bence üçüncü tekil anlatıcının ağzından anlatılmalıydı ya da birbirlerine mektuplar şeklinde ikinci tekil denenebilirdi.

@acimatriyarka Bu ay talihsizlikler yakamı bırakmadı hem telefonum hem bilgisayarım iki kez değişti yeterince dil bilgisi kontrolü yapamadım sanırım haklısınız akıcı ve zevkli bir okuma olabilmesi için dil bilgisi çok önemli. Belirttiğiniz hususlara dikkat edeceğim👍

1 Beğeni

@soulmate bu öykü aynen belirttiğiniz gibi karşılıklı mektuplarla mükemmel bir anlatıma kavuşabilir ama sonuçta şu an yalnızca bir kısa hikâye fazla uzatmak istemedim açıkçası bir de kısa hikayeler söz konusu olduğunda bazı düşünceleri okuyucuya hissettirmeyi ama doğrudan yazmamayı tercih ediyorum sanırım. Aslında bu hikayem hayal dünyamdaki orijinal versiyonunda oldukça mistik ve doğa üstü ögeler barındırıyordu ama kısa hikâye versiyonunda nedense soğuk bir gerçekçilik çöktü üzerine ve hikayenin ana kahramanı asıl şeytan oluverdi birdenbire. :thinking:

1 Beğeni