Self-Published Fantasy Blog-Off (SPFBO) 6

Mark Lawrence’ın her yıl düzenlediği Self-Published Fantasy Blog-Off (SPFBO) bu yıl da 1 Haziran’da başladı. Yarışmaya katılmak için bazı kurallar var. Bunlar:

  1. No book that was entered in a previous SPFBO can be reentered. (Daha önce katılan bir daha katılamaz)
  2. The book must be #1 in a series or a stand-alone. (Kitabınız ya serinin ilk kitabı ya da tek kitap olmalı)
  3. The book must actually be self-published by the start date, not something you’re considering self-publishing in future. (Kitabınız yarışma başlangıç tarihi itibariyle halihazırda basılmış olmalı - self-published)
  4. It must be a fantasy book. (If you say it’s fantasy then it is. But if it isn’t really it won’t get far.) (Fantastik türde olmalı)
  5. One book per author. (Her yazar tek kitapla katılabilir)
  6. No anthologies. (Antoloji olamaz)
  7. No short stories - books must be 40,000 words or longer. (Kısa hikaye olamaz. En az 40bin kelime olmalı)
  8. Your manuscript must be uploaded via the online form when you apply to enter the contest. You will not be allowed to update or change it. (Kitabınız online form ile yüklenmeli. Bir kez yükledikten sonra değiştiremezsiniz)
  9. Don’t contact the blog to which you’ve been assigned. You can contact me about important issues. (Atandığınız blog ile iletişime geçemezsiniz. Önemli bir konuda benimle iletişime geçiniz)

Yanlış bilmiyorsam 300 civarı kitap katılıyor her sene. Bunlar bazı bloglardaki editörler tarafından okunup puanlanıyor. Sonrasında da yarı final, final derken yarışma sonlanıyor. Özetle böyle, belki ilginizi çeker diye paylaşmak istedim. Bu yarışmaya daha önce katılmış ve sıralamaya girmiş bazı kitapları okudum, gerçekten çok iyiler. Özellikle orijinallik anlamında Orconomics çok iyiydi. Tabi çevirileri yok o yüzden İngilizce şart maalesef.

Bazı linkler paylaşayım.

  1. SPFBO 6 ana sayfası
  2. Kapak yarışması sayfası (Bu forumda da yapılan en güzel kapak hangisi benzeri yarışma)
  3. SPFBO Wikipedia sayfası (Önceki yarışma sonuçlarını görebilirsiniz)
2 Beğeni

Finalistler

image

Okuma akış şeması

3 Beğeni

Kazanan The Lost War ile Justin Lee Anderson. :slight_smile:

1 Beğeni