Seri Katiller Üzerine

Polisiye okurlarının kesinlikle en sevdiği karakterlerdir.(Şahsen benim öyle) Dedektifler her zaman anlaşılması kolay, zeki ama basit insanlar olmuşlardır. Ancak katiller öyle değil. Anlaşılması zor, gizemli, nerede ne yapacağı belli olmayan, deli aynı zamanda zeki karakterlerdir onlar. Ya da biz öyle biliyoruz. Çünkü okuduğumuz kitaplarda seri katiller hep bu şekilde betimlenmiş.

Gerçek hayatta seri katillerin en ünlüleri;

Ted Bundy
Ted Bundy; 1974’ten itibaren iki yıl içinde 20’den fazla kadına tecavüz edip öldürdü. Bundy, çalıntı aracı bagajında cesetle delice sürmeseydi, belki de yakalanmayacaktı. Bundy elektrikli sandalyede infaz edildi.

Ed Gein

HER ŞEY ANNESİ ÖLÜNCE BAŞLADI

Zaten içine kapanık birisi olan Gein, babası ve abisinden sonra hayattaki tek yakını olan annesini de kaybedince kendini tamamen yalnız hissetmeye başlar ve git gide tuhaflaşır. Tek arzusu ölen annesini hayata geri döndürmektir. Bunun için anatomi ile ilgilenmeye başlar. Öğrendiklerini uygulamak için çalışmalar yapması gerekmektedir ve bunun için tek seçeneği mezarlıklardır. Böylece mezar hırsızlığına başlar. Geceleri evinin yakınındaki mezarlıktan cesetler çıkartıp üzerlerinde deneyler yapar.

Bir de Türk seri katillerimiz var. Sanırım en ünlüsü Çivici Katil-Süleyman Aktaş.

Kurbanın ifadesi ile yakalanan Çivici Katil zorluk çıkarmadan teslim oldu. Yapılan araştırmalarda evinin alt katında öldüreceği kurbanlarına ait bir liste ve uçları sivriltilmiş çiviler bulundu.

Yalnız bizim seri katillerimiz biraz farklı. Aşağıdaki videoyu izlerseniz nasıl kültürlü katillerimiz olduğunu görebilirsiniz :smiley:

‘‘Ben öyle yazıldığı gibi ne caniyim ne canavarım. Basit bir katilim’’

2 Beğeni