"Serial Experiments Lain" İzledikten Sonra İşinize Yarayabilir

tumblr_oog1dwoErb1vlb6q0o1_400

Bitirmeme ramak kala bıraksam da animeyi bitirip biraz daha bilgi sahibi olmak isteyenler için bulduğum ilginç bir sayfayı paylaşıyorum. İngilizce, ayrıca spoiler içermektedir. Animede yapılan göndermeler yazıyor.

@Bay_Karamsar Amanın efendim, başlık uzun olmasın diye kısaltmak istemiştim :slightly_smiling_face:. Daha dikkatli olurum.

Uzun olmasından çekinmeyin. Bakın bana, gerek görünce paragraflık başlıklar açıyorum :sweat_smile:

Bir de, "Lain"i "Elfen Liad"ın "Liad"ı gibi algıladım. O olası ufak karışıklığın önüne geçebilmek için gerekli gördüm :man_shrugging:

2 Beğeni

Gece gece kafayı taktım bu animeye. Ekşi sözlükten en sevdiğim 3 yorumu buraya eklemek istiyorum.
Bu anime 1998 yılında çıkmış o yüzden önce bunu,
konusundan bahseden veya bahsetmeye çalışan kendi ifadesi ile “anladım diyen beri gelsin” değil de “sindirdim diyen beri gelsin” diyen bunu
ve son olarak da ayrıntılı inceleme yapan bunu
buraya eklemek istedim. Son linkteki gibi yazıyı bitiriyorum: ‘‘İzleyen herkes, anlayamamaktan ötürü etkilenmiş. Hatta zekice bile denmiş. Anlamayamadığımız bir şey ne kadar zekice olabilir ki?’’

1 Beğeni

Gerçekten güzel bir söz. Anlaşılmaza, bilinmeze zekice demek, gereğinin ötesinde bir değer yüklemek pek bana göre değil. İnsanlar da böyle insanların incelemelerini okumaktan çekinmemeli. Sizin kaçırdığınız bir detayı başka bir kişi yakalamış olabilir. Böylece kendinize daha fazla şey katmış olursunuz.

Anlamamak, araştırmamak olarak gözükmemeli.

1 Beğeni