Sesli Kitap Platformları

Storytel
Yerli firmamız olan Seslenen Kitap’ı alarak piyasamıza giren İsveç merkezli bir sitedir. Şu anda ülkemizdeki en zengin içeriğe sahip sesli kitap platformudur. Aylık abonelik sistemiyle çalışmaktadır. Fiyat olarak diğer platformlara göre biraz pahalı durmasına rağmen iyi çevirileri ve iyi seslendiricileri kullandıkları için fiyatına değen bir platform. Ayrıca bazı sesli kitapların e-kitabı da eklidir.

Not: İngilizce arşivi Türkçe arşivinin en az 10 katı sesli kitap ve e-kitap mevcuttur.

Audioteka
Polonya merkezli bir sitedir. Sesli kitaplar tek tek satıldığı gibi aylık abonelik sistemi de mevcuttur. Ayrıca her hafta bir kitap “1 lira” olarak satılmaktadır.

Not: Az da olsa İngilizce sesli kitap mevcut.

Dinlebi
Yeni kurulan yerli bir platformdur. Aylık abonelik sistemiyle çalışmaktadır. Yeni bir platform olduğu için içerik olarak biraz zayıf şu anda ama hızla kataloglarını genişletiyorlar. Beraber paket seçeneğiyle piyasayı domine etme potansiyeli var.

Kitapyurdu Sesli Kitap
Adından da anlaşılabileceği gibi Kitapyurdu’nun sahibi olduğu bir platform. Aylık ve yıllık abonelik sistemleri var. Fiyat olarak en ucuz platform olma özelliğini elinde bulunduruyor. Kataloğundaki kitaplar ağırlıklı olarak Kitapyurdu’nun sahibi olduğu Karbon Kitaplar’ın bünyesinde bulunan kitapların seslendirilimiş halidir. Tek tük diğer yayınevlerinin kitapları da mevcut.

TRT Dinle
TRT’nin müzik, radyo tiyatrosu, sesli kitap vb. içeriklerinin olduğu bir uygulama. Uygulamada çok fazla sesli kitap yok, ama ücretsiz olduğu için sesli kitap dinlemeye ilk kez başlayacaklar için faydalı bir uygulama.

Boodio
Aras Bulut İynemli’nin kurucu ortağı olduğu yeni bir uygulama. Uygulamada yer alan kitaplar hem okunabiliyor hem de dinlenebiliyor. Arşivi şimdilik çok yetersiz ve uygulama biraz yavaş çalışıyor.
https://boodio.app/#

11 Beğeni


TRT Dinle mobil uygulamasında da sesli kitap içerikleri mevcut, uygulama içeriği baya zengin zamanla içerik altyapısı daha da gelişecektir.

2 Beğeni

Teşekkürler. Bu programı görmüştüm ama görme engelliler içindir diyerek indirmemiştim. İnceleyip yukarıya ekleyeceğim.

1 Beğeni

Ben bu sesli kitap olayına adapte olamıyorum,bir türlü ciddileşemiyorum dinlerken. Ay ben gülerim modunda kalıyorum :thinking:

2 Beğeni

Sesli kitap değil ama Youtubeda Yalçın Altın isimli birine ait bir kanal var. Sürekli kısa hikaye seslendiriyor. Kısa kısa bir şeyler dinlemek isteyenler için birebir.

6 Beğeni

Ben de yakın zamanda bir Youtube kanalı keşfettim, İngilizce sesli kitap videoları içeriyor:

https://www.youtube.com/channel/UCZnMMO9LYBde-mvTY629jYg

4 Beğeni

Ben hiç sesli kitap kullanmadım ama deneyeceğim. Yukarıda bahsedilmiş ama kitapyurdu sesli kitap uygulaması bana gayet güzel geldi. Platin üyelikte sınırsız faydalanabiliyorsunuz. Puanla üyelik alabiliyorsunuz.

3 Beğeni


Kitap Fırsat/Kampanya konusunda da paylaşmıştım, burada tekrar paylaşıyorum, kampanyayı uzatmışlar.

Damızlık Kızın Öyküsü’nü arşivlerine katınca hemen üye olup dinlemeye başladım. Genel olarak memnun kaldım uygulamadan. Arşivlerini bayağı geliştirmişler, kaliteli yayınevlerinin kitaplarını bünyelerine katmışlar. En azından kampanya bitene kadar kullanmayı düşünüyorum.

3 Beğeni

Pardayanlar ve sonrasında İlber hoca’nın yeni kitabı. Kitapyurdu sesli kitap bir atılım içerisinde gibi.

Bu arada hatırlatmak istedim. Platin üyelere sesli kitap aboneliği ücretsiz, edu veya edu.tr uzantılı eposta adresiniz varsa yarı puana (1.250 puan) platin aboneliği alabiliyorsunuz.

2 Beğeni