Sessiz Gemi (Rıhtım'a Veda)

Merhaba forumdaşlar. Artık ayrılık vakti geldi diye düşünüyorum.
Bundan 14-15 ay önce, İthaki’nin Monte Cristo Kontu’nu basıp basmayacağını öğrenmek için foruma kaydolmuştum. İlk zamanlar pek aktif olmasam da, Ağustos ayından itibaren forumu düzenli bir şekilde kullanmaya başladım ve bunlar oldukça da güzel dönemlerdi. Bu süreç boyunca yeni şeyler öğrendim, yeni kitaplar keşfettim, güzel vakitler geçirdim. Bunları sağlayan herkese çok teşekkürler. Umarım benim de buradaki insanlara biraz olsun yardımım dokunmuştur.
Ama son dönemlerde beni forumdan kopmaya sevk eden şeyler oldu. Bunların en başında gereksiz ve amaçsız tartışmalar vardı; hatta tartışma da değil, kavga. Bu tartışmaların ne iki tarafa ne de bu tartışmayı okuyanlara bir faydası vardı; çoğunluğu insanların kendi düşüncelerini tek doğruymuş gibi görmesinden ibaret. İster istemez bunları okuduğum için bir sürü zaman boşa harcanıyor; e gerektiğini hissettiğimde ben de tartışmaya girmekten çekinmem(İnsan sessiz kaldıkça konuşmayı unutuyor, haksızlığa karşı olsa dahi.). Ama karşımdaki kişinin amacı, iki tarafın da birbirine bir şeyler katması yerine kendi görüşünü dikte etme, bir süre sonra da, yerme, alaya alma gibi şeylere dönüşünce, hiç hoşuma gitmeyen durumlar yaşandı. Ve bu zaman kaybına artık pek tahammülüm kalmadı.
Bunun yanında gereksiz imalar, insanların egoist tavırları vb. bir sürü sebep de var. Ama sonuç olarak gelinen durum bu. (Sanırım forumlar pek bana göre değil.)

Çok da uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Güzel bir dönemdi; geriye baktığımda bu forumu güzelce hatırlamak için doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Belki bundan sonra, farklı bir profille, ara ara foruma uğrarım. Forum yönetimi de isterse profilimi silebilir. Herkese tekrardan çok çok teşekkür ediyorum.

“Olur ya belki görüşemeyiz; iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler.”

41 Beğeni