Sessiz Gemi (Rıhtım'a Veda)

Açılışı böyle bir şiirle yapmasaydık olmazdı herhalde. Acısıyla, tatlısıyla, kavgasıyla, dövüşüyle birlikte bu hayali kocaman yuvayı paylaşıyoruz dostlar. Bazen her ne kadar istemesek de aramızdan sevdiğimiz yolcular, ardında bizleri bırakarak o “Sessiz Gemi’ye” binip gidiyorlar. Bilmiyorlar ki arkalarında bıraktıkları Rıhtım Sakinleri onları özlüyor.

Biliyoruz ki hayat bize her zaman adil davranmıyor. Belki de bazılarımıza hepimizden daha beter davranıyor ama biz diyoruz ki bizler burada bir aileyiz ve aileler tüm zorluklarda hep sevdiklerinin yanındadır. Yolculuğa çıkmış nice dostlarımızın geri dönmesini beklerken kah iç çekiyor kah eski mesajlarını okuyoruz. Sizleri özlüyoruz dostlar. Kendi gerçek dünyanızda mutlu olmanızı diliyoruz ama bir gün şenliklerle karşılanan o gemiden de yeniden inmenizi bekliyoruz. Bizleri fazla bekletmeden, kendinizi fazla özletmeden geri gelmenizi umut ediyoruz.

Vedalar her zaman canımızı yakar ve yüreğimizi burkar. Sanırım daha fazla söze de gerek yok. Bu başlık bizleri bırakıp gitmek isteyenlerin, gitmek zorunda olanların, gitmesi gerektiğini düşünenlerin, gidenlerin başlığıdır. Adını koyamadığımız gidişlerden olmaması dileği ile. Sevgilerimizle…

27 Beğeni

Merhaba forumdaşlar. Artık ayrılık vakti geldi diye düşünüyorum.
Bundan 14-15 ay önce, İthaki’nin Monte Cristo Kontu’nu basıp basmayacağını öğrenmek için foruma kaydolmuştum. İlk zamanlar pek aktif olmasam da, Ağustos ayından itibaren forumu düzenli bir şekilde kullanmaya başladım ve bunlar oldukça da güzel dönemlerdi. Bu süreç boyunca yeni şeyler öğrendim, yeni kitaplar keşfettim, güzel vakitler geçirdim. Bunları sağlayan herkese çok teşekkürler. Umarım benim de buradaki insanlara biraz olsun yardımım dokunmuştur.
Ama son dönemlerde beni forumdan kopmaya sevk eden şeyler oldu. Bunların en başında gereksiz ve amaçsız tartışmalar vardı; hatta tartışma da değil, kavga. Bu tartışmaların ne iki tarafa ne de bu tartışmayı okuyanlara bir faydası vardı; çoğunluğu insanların kendi düşüncelerini tek doğruymuş gibi görmesinden ibaret. İster istemez bunları okuduğum için bir sürü zaman boşa harcanıyor; e gerektiğini hissettiğimde ben de tartışmaya girmekten çekinmem(İnsan sessiz kaldıkça konuşmayı unutuyor, haksızlığa karşı olsa dahi.). Ama karşımdaki kişinin amacı, iki tarafın da birbirine bir şeyler katması yerine kendi görüşünü dikte etme, bir süre sonra da, yerme, alaya alma gibi şeylere dönüşünce, hiç hoşuma gitmeyen durumlar yaşandı. Ve bu zaman kaybına artık pek tahammülüm kalmadı.
Bunun yanında gereksiz imalar, insanların egoist tavırları vb. bir sürü sebep de var. Ama sonuç olarak gelinen durum bu. (Sanırım forumlar pek bana göre değil.)

Çok da uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Güzel bir dönemdi; geriye baktığımda bu forumu güzelce hatırlamak için doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Belki bundan sonra, farklı bir profille, ara ara foruma uğrarım. Forum yönetimi de isterse profilimi silebilir. Herkese tekrardan çok çok teşekkür ediyorum.

“Olur ya belki görüşemeyiz; iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler.”

41 Beğeni

Üzüldüm gitmenize. Aklımda hep DH ölücüsü olarak kalıcaksınız. :slight_smile:

Yine de hesabınız bir köşede dursun bence. Olur ya fikrinizi değiştirirseniz pişman olmayın sonra.

Güzel günlerde tekrar görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın.

7 Beğeni

Benimde ara ara forumdaki mesajlardan özellikle geçen günlerde ilgisiz ve alakasız uğradığım hakaretlerden dolayı uzaklaşsam mı diye düşündüğüm oldu ama forumdan bir dünya (forum içi de olsa ) güzel arkadaşlar edindim. Paylaşımlarınızla çok şey ögrendim, öğreniyorum. En güzeli bazı mesajları görmezden gelmek.

18 Beğeni

@AugusteDupin Böyle durumlar ve böyle insanlar hayatın her metre karesinde var maalesef. Kararınıza saygı duymakla birlikte yine de bir düşünmenizi rica ederim çünkü bize katacağınız çok şey var hâlâ ve belki de bizlerden de alacaklarınız. Hayatta da hep olumlu ve olumsuz durumlar olmuştur fakat birçok şey kazandık, paylaştık karşılıklı ve daha nicelerinin de olacağını düşünmekteyim. Bu sebeple kararınızı yeniden gözden geçirmenizi kalben dilerim. Belki biraz ara iyi gelebilir ama biraz dinlendikten sonra geri gelmenizi bekleyenlerden olacağım. Güzel vakit geçirdik ve dahası da olabilir. :slight_smile:

@alper Ne demek ben de düşündüm? Duymadım, görmedim, anlamıyorum… Yukarıda bahsettiklerimi senin için de söylüyorum.

Vallahi ben de büyülerimi alır, giderim. Geride kalanları da lanetlerim. :buyucu:

NOT: Arkadaşlar aklınızda olsun forumda profil silmek veya hesap silmek gibi bir olasılık yok. Böyle bir bölüm bile yok portalda. O yüzden hesaplarınız öldükten sonra ve bu forum yaşamaya devam ettikçe bizlerle kalacak.

12 Beğeni

Hiç öyle bir düşüncem olmadı, düşünmedim, aklıma gelmedi, kim demiş düşündüm diye :slight_smile:

8 Beğeni

İşte aradığım aksiyon. :blush::smiling_face_with_three_hearts::buyucu::roll_eyes:

10 Beğeni

Ben de kalmanızdan yanayım. Açıkçası sataşma-tartışma-kavga içeren yorumları gördüğümde es geçiyorum. Tabi bir de bazı insanların, yapmış olduğumuz bir yorumdan dolayı sataşma durumu var ki, olabildiğince kaçıyorum gereksiz tartışmalardan.

4 Beğeni

Bana çok büyük yardımınız dokunmuştu. Çok minnettarım. Eğer size karşı ayıbım olmuşsa affedin, hakkınızı helal edin. Umarım tekrar uğrarsınız.

Foruma ilk katıldığım zamanki ortamdan farklı bir halde olduğumuzun ben de farkındayım. Durumdan şikayetçiyim. Genel olarak her sıkıntının içinde bir kişi var. Kendisine ban atılsa bile yeni bir hesapla gelecektir. Her ortamın bir tat kaçıranı vardır. Tabii tüm suçu ona da yüklemek lazım. Akılçelen’le başlayan gaddarlık döneminin sonu gelmedi hepimiz için. Tartışma başlatan insanlara cevap vermenin ya da onları teselli etmenin gereği olduğunu düşünmüyorum. Neyse, demek istediğim forumun nezihliğini kaybetmesini engellememiz gerektiği. Burası ikna mücadelesi vermenin yeri değil.

14 Beğeni

Dur dostum nereye gidiyorsun ya. Daha Oathbringer muhabbeti atılacak forumda. Az sık dişini, sabret.

5 Beğeni

Gitmenize üzüldüm. Çok alakalı olmadığım bir konuda da olsa yorumlarını okumadan geçmediğim nadir üyelerdensiniz. Umarım tekrar dönersiniz.

6 Beğeni

(Yeni)Forumun ilk zamanlarındaki çoğu arkadaş ya sessizce terk etti ya da çok nadir görünür oldu, bazıları ise sürekli takip etse bile artık pek yorum yapmaz oldu. Onları özlesem de hak veriyorum.
Kendi adıma şöyle bir şey de söyleyebilirim. İlk zamanlarda daha az foruma girer daha az yorum yapardım ama daha dolu dolu geçerdi sanki. Son zamanlarda sırf alışkanlıktan giriyorum ve ne bileyim …

15 Beğeni

Merhabalar herkese.
Şu aralar derslerim yüzünden pek zamanım olmuyor. Tüm gün çalışmak zorunda oluyorum. Tam olarak veda etmiyorum ama bunu hiç düşünmüyorum da değil. Artık kalmamın bir anlamı var mı bilmiyorum. Şimdi okula gitmeliyim ve bunu iyice düşüneceğim.
Düzenleme: Gitmiyorum çünki gidemem. Derslerimden vakit bulmaya çalışacağım. :blush:

8 Beğeni

Sözü dolandırmaya gerek yok. Elveda :slight_smile: Hayatınız güzel olsun

10 Beğeni

Laf olsun diye söylemiyorum ama gerçekten de yine bekleriz. Yolunuz açık olsun.

7 Beğeni

Benden onay alınmadan kaçılmış. İyi ki depresyona girdim. Üstüne de babam ameliyat oldu dün. :slight_smile: Cadısız ne yapacaksın? Beni özle. :buyucu:

6 Beğeni

Forumdaki son dakikalarım. Evet, terk ediyorum. Söyleyecek bir şeyim yok, sadece geçirdiğim hoş vakitlere göre teşekkür ederim. Bir gün geri döneceğim, fakat ne zaman bilmiyorum, belki bir ay, belki bir yıl sonra.

Tekrar her şey için teşekkürler. ELVEDA.

23 Beğeni

Burası üstün insanlarla dolu ben gidiyorum. Elvedaa.

4 Beğeni

Güzel insanlarla tanıştım. Farklı fikirlerle, farklı kitaplarla…
Gitme zamanı.

11 Beğeni

Artık foruma girince eski heyecanı hissetmiyorum.
Zaten her şeyin bir sonu var!
Doğrulukla kalın, vesselam!

6 Beğeni