Sevin Okyay: "Azkaban Tutsağı'nı 1 Ayda Çevirdik"

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Sevin Okyay: "Azkaban Tutsağı"nı 1 Ayda Çevirdik – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter kitaplarının çevirmenleri arasında yer alan Sevin Okyay, Deutsche Welle Türkçe’nin YouTube kanalında bir söyleşiye katıldı. Okyay, programda çevirmenlik kariyerinden öne çıkan satırlardan ve elbette Harry Potter eserlerinden bahsetti. Dediğine göre Azkaban Tutsağı kitabını çevirmeleri için yayınevi onlara tam 15 gün süre vermiş! Çevirmenliğinin yanı sıra gazeteci, yazar, eleştirmen, radyo programcısı gibi sayısız kimliği… (DEVAMI…)

14 Beğeni

Röportaj 18 dakika ama o kadar dolu dolu ki sanki 1 saatlik sohbet dinlemiş gibi hissettim. :blue_heart: Çok değerli bir insan Sevin Okyay, yaptığı işe olan saygısı, sevgisi okura verdiği değer keşke bazı çevirmenler tarafından örnek alınsa diye düşünmeden duramıyorum.

6 Beğeni

Keşke daha çok kitaba dokunsa. Fahrenayt sohbetibvar bir tane, dinlemediysen tavsiye ederim. Tam kitap kulübü işi ve inanılmaz tatlı bi kadın. Keşke onu da Sevin Hanım çevirseymiş.

3 Beğeni

Dinlememiştim, mutlaka dinleyeceğim. :+1:

Kitap hakkında spoiler içerir okumadan izlememekte fayda var.

1 Beğeni

Hayranlığım git gide artıyor. Keşke sabahlara kadar konuşsa da dinlesek.

Hoğay mağşallah!!!