Sherlock Holmes Hangi Yayınevi Daha İyi?

Arkadaşlar merhabalar, araştırdım fakat açılmış bir konu var mı bilemedim. Sherlock holmes’a başlamak istiyorum fakat neredeyse tüm yayınevi kitapları basmış. Hangisi daha iyi veya hangi yayınevinden tüm seriyi almak mantıklı?

Açıklamalı notlarıyla sherlock holmes diye 3 cilt bir seri var everest’in, onunla ren kitap’ın bastığı roman ve öyküler olarak 2 ciltlik bir seri var. Hangi daha iyidir sizce veya sizin önereceğiniz bir yayınevi var mı?

4 Beğeni

Ren’inki imla, çeviri hatası dolu. Everest’inki pahalı ama hakkını veriyorlar, çok kaliteli bir editörlük var o kitaplarda.

3 Beğeni

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum kafam biraz karıştı karar veremiyorum uzun zamandır Sherlock Holmes almak ve okumak istiyorum ama everest yayınları mı daha iyi yoksa ren kitap mı bilemedim.Ren kitap biricisi sadece hikayeleri var ikincisinde sadece romanları everest yayınları da mı öyle.

Ren kitap fiyat bakımından daha uygun geliyor önce onu sonra isteğe bağlı Everest mi alınmalı?

Bu baskıyı okuyamadım ama 2-3 yıl önce bu konuyu biraz ben de araştırdım, hangi baskıyı alsam, tekli baskıları mı, toplu baskıları mı vb…

Kararımı fiyatı yüksek olsa da Everest olarak verip, o baskıları aldım. Hem ciltleme hem kağıt kalitesi çok iyi. Açıklamalı notları ile de bence öne çıkan bir baskı.

Tekli baskı tercih edecek olsaydım çok daha fazla seçenek var, ben herhalde Cem baskılarını tercih ederdim.

4 Beğeni

Ren’in çıkardığı kitabı bir fuarda görmüştüm hoşuma gitmişti ama tekil kitaplarındaki puntoların büyüklüğü rahatsız ettiği için almaya çekindim.

bende everestten almayı düşünüyorum. artık birer birer almaya çalışırım bende üçünü bir anda almak zor olabilir.

1 Beğeni

Ben de fiyatı daha uygun olacağından Ren mi alsam diye düşünmüştüm ama çeviri ve imla hataları olduğunu okudum vazgeçtim.Everest de internette ve buradaki resimlere baktım bir sayfanın yarısı açıklama yarısı hikaye şeklinde gördüm okurken gözüm oraya takılır da okuma keyfim bozulur mu diye de düşünmeden edemiyorum.Tabi bir de üç cilt olması beni maddi anlamla zorlayacağından hala kararsızım.

1 Beğeni

bende everestteki açıklamaların sayfa düzeninin öyle olduğunu görünce aynı çekincelere kapıldım. sherlock holmes’un yayın haklarının bir çok yayınevinde olması onun kalitesini büyük ölçüde etkilediğini düşünüyorum. hem kaliteli hem de iyi bir çeviriye denk gelebilmek çok zor.

Cem yayınlarının tekli baskıları da güzel kapakları filan tek tek hikayelerini romanlarını almak yerine toplu almak istedim ama bu karar vermek çok zor oluyor benim için :smiley:

1 Beğeni

Ben de Everest baskısı almayı düşünüyorum. Birkaç fotoğraf atabilir misiniz kitabın içinden?

Şöyle bakındım ama göremedim muhtemelen arkalarda kalmış ya da başka yere koymuşum.

Forumda başka alanlar da olmuştu. Mesajı görüp fotoğraflayıp foruma eklemezlerse ben 1-2 saat sonra fotoğraflar buraya eklerim.

Tamamdır, teşekkürler.

1 Beğeni

satın almak isteyenler olursa diye -misal ben gibi :grinning: - fotoğrafları yükleyebilirseniz çok sevaba girersiniz. sherlock okumak isteyen bünyeler kararsızlıktan kurtulur böylece.

2 Beğeni

Aslında 1-2 yıl önce aldığımda foruma fotoğraflar eklemiştim ama bulamadım :slight_smile: 1 saate kadar kitapları bulup, fotoğrafları buraya eklerim.

Alper Bey, sizin kitaplara da bir kütüphane dizilim sistemi gerek bence. Bulabilecek misiniz emin misiniz? Ben olsam içlerine dalınca ay şurda ne varmış, ya bunu uzun zamandır görmemiştim diye diye 3 gün bulamazdım herhalde aradığım kitabı😅

3 Beğeni

Yerini tespit ettim, çıkarması kaldı :slight_smile: Genelde ne nerede aslında biliyorum. ilk anda aklıma gelmese bile 5-10 dakika sonra hatırlıyorum. Büyük bir kitaplık yaptırabilirsem bu anlamda dertlerime deva olur.

1 Beğeni

Kısa bir açıklama yazayım, başka bir zaman yine arama ihtiyacı olursa, arama sonuçlarında görebileyim :slight_smile:

Everest Yayınları Sherlock Holmes kitap fotoğrafları. Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes kitap fotoğrafları














17 Beğeni

çok çok teşekkür ederim fotoğraflar için. ayrı bir şekilde tek tek alır mıyım bilmem ama everest’in bu baskılarını mutlaka alacağım. varsın okurken açıklamalar sebebiyle gözler yorulsun. çok kaliteli ve güzel bir basım olmuş. tekrardan teşekkürler :grinning:

1 Beğeni

Helal olsun, ben kendi küçücük kitaplığımda bile temizlik yaparken kayboluyorum. Toz almak en az üç gün sürüyor. Çünkü kitapları elime alınca biraz ondan biraz bundan derken işimi unutıyorum.

2 Beğeni

Martı’dan okumayın tek önerim. Ceviri konusunda da editörlük konusunda da en iyisi everest bence.

Çok teşekkürler, gerçekten çok iyi görünüyor.

1 Beğeni