Sigara

Nefes almakta zorlanıyordum. Nefes aldıkça ciğerlerim göğüs kafesime batıyor sanki beni buradan çıkartın diye feryat ediyordu. Kalbim yorgun düşmüştü. Sen mi yormuştun yoksa içtiğim onca sigaradan mıydı bu takatsizlik.
Bir, iki, üç… yine başladı öksürük krizim. Kahretsin! On beş belkide yirmi defa art arda öksürdüm yine. Çareyi ağzımı yastığa gömmekte aradım. Hayır. Faydası yok. Doğruldum yataktan. İki büklüm zar zor mutfağa geldim. Su içmeliydim. Yoksa sessiz gecenin içine etmeye devam edecektim. İki yudum içtikten sonra durdu öksürüğüm. Uykumda kaçmıştı artık. Balkona çıktım sandalyeyi ıssız geceye karşı koyup oturdum bir an sigaraya gitti aklım tuttum kendimi. Hayır dedim. İyice berbat etmiştim kendimi bu gece. Devam etmeyeceğim artık. Derin nefes aldım, her nefeste ciğerlerimin çaresizliğini hissediyordum. Tükenmişlerdi.
Ayaz vardı titreme geldi içime. Odama geçtim. Yatağa uzandım fakat uykum yoktu kalktım masada duran baba yadigarı seksenli yıllardan kalma radyoyu çalıştırdım bir süre parazit sesinden sonra bir radyo kanalına denk geldim. Yavaş yavaş ses netleşti. Zeki Müren’in sesiydi bu, “gitme sana muhtacım” diyordu. Yine elim masadaki sigara paketine uzandı. Tutmadım bu sefer kendimi. Zeki Müren’in hatrına bir tane yaktım. “Yaşamak için senin sevgine muhtacım” diyordu şarkı. Ne güzel de okudun şarkıyı Zeki Müren. Pakette kalan dört sigarayıda fark etmeden bitirmiştim şarkı eşliğinde. Kapattım radyoyu. Geceye kapattığım gibi kendimi…

5 Beğeni

Etkileyici bir öyküydü. Gerçekten sevdim. Bu tür çalışmalarınızın devamını okumak isterim.

Kaleminize sağlık. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Öykü kurgu ise güzel. Gerçek ise korkutucu. :slight_smile:

1 Beğeni

Öyküm tabii ki kurgu :slight_smile:
Umarım böyle sigara tiryakisi gam keder yüklü biri(leri) yoktur çevremizde

1 Beğeni